14.03.15
18:59
Малко време ми отне да се навия да напиша това, обаче днес се стреснах и май е време да потърся съвет и да направя нещо за себе си.
На 24 съм, 170 съм висок някъде.
Преди бях активен катерач, бях 62кг, винаги съм ядял каквото ми падне и минимум по 3 пъти на ден.
Ооообаче тази година се разболях много неприятно. Преди малко се претеглих, свалил съм 8кг и се стреснах доста, понеже в последните седмици общо взето нямам енергия, нито много апетит и не тренирам нищо.
Та, общо взето си търся откъде да почна и с какво точно да се занимавам. Предпочитам да не ходя на фитнес, понеже ми е убийствено скучно, обаче ми трябва нещо, което мога да спортувам вечер след 7 или сутрин преди 12. Катеренето също не е опция, понеже имах инцидент и сега се сковавам като се кача нависоко.
Също и някой ако ми препоръча диетолог, ще добре :)
Финансовата страна общо взето не е голям проблем, но силно предпочитам да съм чист и да не взимам някакви добавки, които да са ми за сметка на здравето по какъвто и да е начин. Искам да си създам по-полезни начини, а не да постигна резултат набързо.
Та, дайте ми някакви идеи, моля.
Мерси.
Темата беше редактирана от karfi4ka на 14.03.15 19:12.
14.03.15
19:22
Първо и най-важно започни да се храниш ... върни килограми
Тъй като казваш ,че си се стреснал ,че си свалил толкова кг и искаш да си ги върнеш ?Почни да тренираш изчисли си колко белтъчини ти трябват на ден за да поддържаш тегло и/или съответно да почнеш да качаш (мин 1.8 за кг телесна маса до макс 3гр на кг телесна маса) Ако приемаш долната граница толкова ти трябват да поддържаш ако приемаш повече би трябвало да започнеш да качаш след опр. период от време.
Здравей и добре дошъл!
казано от No Way на 14.03.15, 18:59:
силно предпочитам да съм чист и да не взимам някакви добавки, които да са ми за сметка на здравето по какъвто и да е начин
BB-team е сайт за здравословен начин на живот. Взимането на добавки, хранителни добавки, не означва повреда на здравето, а напротив, в много случаи е обратното. Така, че не виждам по какъв начин взимането на добавки ще те направи “нечист”. Колкото до това, което аз възприемам като “нечист”, Условията за ползване на форума изрично забраняват обсъждането на такива теми, така, че съм склонна да вярвам, че съвет за “нечистота” няма да получиш.
Колкото до съветите относно това с какъв спорт да се заемеш, каквито доколкото разбрах търсиш, сайтът съдържа многобройни статии за различни видове спорт, ако се разровиш, съм сигурна, че ще намериш каквото ти трябва. Щом предпочиташ това да не е фитнес - помисли за тренировки със собствено тегло - у дома или на лостаджийските площадки.
Що с еотнася до храненето - сайтът съдържа отделна секция със статии относно хранителни режими за качване, сваляне и поддържане на тегло. Разгледай ги. Ако имаш конкретни въпроси и търсиш конкретни съвети за конкретни неща, всички сме на твое разположение.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.03.15 19:36.
казано от karfi4ka на 14.03.15, 19:30:
BB-team е сайт за здравословен начин на живот. Взимането на добавки, хранителни добавки, не означва повреда на здравето, а напротив, в много случаи е обратното. Така, че не виждам по какъв начин взимането на добавки ще те направи “нечист”. Колкото до това, което аз възприемам като “нечист”, Условията за ползване на форума изрично забраняват обсъждането на такива теми, така, че съм склонна да вярвам, че съвет за “нечистота” няма да получиш.
Мерси, приемам коментара ти, обаче съм сигурен, че са ти ясни съображенията ми, както и причините изрично да го напиша :>
Някой може ли да ми препоръча диетолог или да си разбия темата на няколко части и да оспамя другите раздели на форума?
казано от No Way на 14.03.15, 20:39:
Мерси, приемам коментара ти, обаче съм сигурен, че са ти ясни съображенията ми, както и причините изрично да го напиша :>
Важно е не на мен, а на теб да са ясни. Аз учтиво ти обясних, че няма причина да се притесняваш, че някой ще ти препоръча “нечисти нездравословни неща”. Както и, че приемът на добавки не те прави “нечист” и не е сигурно, че ще навреди ан здравето ти. :)
казано от No Way на 14.03.15, 20:39:
Някой може ли да ми препоръча диетолог или да си разбия темата на няколко части и да оспамя другите раздели на форума?
Аз лично не мога да ти препоръчам диетолог. Ако някой може, съм сигурна, че ще го направи, добре е да имаш търпение.
А относно спаменето - не знам как да го разбирам този ултиматум. Но в случай, че решиш да спамиш, имай предвид, че “Спаменето” не отговаря на Условията за ползване на форума, така, че предварително моля да се придържаш към тях.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.03.15 20:59.