05.01.17
21:24
Здравейте ,винаги съм поддържал добро тяло , но дойде момент , в който нещо се промени . Последните 2-3 месеца постепенно започнах да губя форма без да изменям нищо в хранителния си режим - 5 тренировки в седмицата~ 2000 калории дневно , без промени в яденето (4 яденета дневно - закуска->обяд-> около 15:30 плодове -> вечеря).Храни като чипс , банички и тн. не употребявам . Започнах да трупам мазнини по корема като релеф вече почти липсва . Висок съм 176 см - кг 61 (59,5 преди тези 3месеца ,но процента мазнини се увеличи от 8% на 13%)
Търся съвети за определени упражнения за прочистване и някой режим за хранене.
Темата беше редактирана от Is it okay ? на 06.01.17 12:12.
05.01.17
23:14
нарича се адаптация ;)....просто промени съставните части на режима си:
1. Увеличи калориите и промени тренировките
2. Намали калориите и промени съответно тренировките
3. остави калориите и увеличи тренировките ( разбира се, говорим за интензивност, не за количество)
4. Циклично хранене
т.н.
06.01.17
10:37
И преди съм се задържал дълго време с един режим ,а и сега за тези 3 месеца съм променял броя на повтроенията и тежестите ,но не е имало такива последствия . Смятам ,че не е само от адаптация защото мазнините ,които натрупах са прекалено много за 3месеца ,а за релеф вече почти и дума не може да стане + не съм качил толкова на килограми ,колкото на мазнини .
06.01.17
11:12
казано от Димо на 06.01.17, 10:44:
Стрес? Недоспиване? Нещастна любов?
Не , никакви проблеми в личен план , не е пренатоварване , не страдам от някакви заболявания
06.01.17
11:14
казано от Just for me на 06.01.17, 10:37:
И преди съм се задържал дълго време с един режим ,а и сега за тези 3 месеца съм променял броя на повтроенията и тежестите ,но не е имало такива последствия . Смятам ,че не е само от адаптация защото мазнините ,които натрупах са прекалено много за 3месеца ,а за релеф вече почти и дума не може да стане + не съм качил толкова на килограми ,колкото на мазнини .
еми нали виждаш какво пишеш в първия и втория си пост)) уж нищо не променяш, а после пишеш, че си променял.....е, как да ти се даде съвет, след като подвеждаш постоянно
06.01.17
12:11
казано от Carbohydrate на 06.01.17, 11:14:
казано от Just for me на 06.01.17, 10:37:
еми нали виждаш какво пишеш в първия и втория си пост)) уж нищо не променяш, а после пишеш, че си променял.....е, как да ти се даде съвет, след като подвеждаш постоянно
Моя грешка изглежда не съм се изразил достатъчно точно , за което се извинявам - исках да кажа ,че не съм променял нищо единствено в хранителния си режим .
07.01.17
21:41
Това наистина звучи като странно явление. Ако външните фактори са останали непроменени през последните няколко месеца, то е естествено да се предположи, че става въпрос за вътрешни промени. Мъжките полови хормони (особено тестостеронът) също имат навика да флуктуират на годишен, месечен, а дори и дневен цикъл. Това е и едно от моите предположения. Нивата на тестостерон могат да бъдат повлияни от много външни фактори - прекумерна консумация на алкохол, липса на сън, неправилно хранене, недохранване и т.н.
Другото ми предположение е нарушаване на баланса между тестостерон и естроген в тялото ти. Тези два хормона почти винаги умеят да се балансират и да играят “огледално”, но вероятността не е малка да се появи подобен проблем. По-голямото количество естроген (сравнено със свободния тестостерон в тялото ти) би обяснило всички симпроми и особено покачването на тегло.
Моята препоръка е да си направиш тест на хормоните. Провери естроген и тестостерон.
Докато това стане мога да ти задам няколко контролни въпроса, които да ме ориентират дали съм се насочил в правилна посока:
- Изпитваш ли промени в нивата на либидото?
- Симптоми на еректилна дисфукция?
- Симпроми на депресия?
- Чести промени в настроението ?
- Каквито и да е други странни неща ?
Поздрави :)