01.02.17
22:19
Здравейте. Имам проблем от известно време (не помня колко точно), но тренировките ми за бицепс вече почти не действат, също така и тренировките за гръб са ми усложнени поради същата причина. На 90% съм сигурен, че имам правилна форма и правилно правя упражненията, но не знам къде е проблема. Като правя упражнения за бицепс и за гръб (там е по-добре) ме боли един мускул на ръката ( brachioradialis ) (вижте снимките по-долу). Поради болката на този мускул, вече не чуствам напомпването на бицепса с кръв. Гледах много клипове за “mind-muscle connection), тоест това като правиш упражнения, дали ги усещаш на правилното място, и не съм сигурен дали е там проблема или другаде. В клиповете чух, че трябва да отпусна захвата, да намаля тежеста. Пробвах да намаля ама така пък ми беше много леко и не чуствах нещо да става, освен ако не направя много повторения. Ако някой се пита какви упражнения правя за бицепс и гръб: За бицепс правя “dumbell , barbell curl” , понякога с дъмбел на крива лежанка и понякога fly с кабел. За гръб правя набирания (не ми се получават много, поради болката там), долен скрипец, гребане с дъмбел, вертикален скрипец и Т-щанга.