Искам промяна, но не знам как да започна

Здравейте,
Моя проблем е следния.Искам тяло подобно на това на снимката по-долу(знам че няма как да е точно същото затова казвам подобно).Ами първо да ви разкажа малко за себе си.На 15 години съм, 62 кг.173 см. Тренирах футбол 4 години,но от 3 месеца вече не тренирам и искам да се занимавам с нещо.Свикнал съм да тренирам и не мога да стоя по цял ден в нас.Започнах да тренирам през лятото на 2015 тренирах редовно.Имах две гири по 5 кг. и правех по-лесни неща като за начало. Оттогава не съм тренирал сериозно.1-2 пъти в седмицата,но не защото не исках,а защото бях доста изморен от тренировките по футбол.Преди 2 месеца си казах че ще тренирам редовно и си купих лежанка и лост.Започнах да тренирам и вече знам доста упражнения който съм видял от клипове,но искам да постигна подобно тяло на това от снимката,но не знам от къде да започна.Искам само да добавя,знам че ще ми отнеме доста време.Знам че няма как да го постигна за 1-2 месеца,но съм го решил и ще го направя колкото и време да ми отнеме.Та въпроса ми е.За да го постигна първо трябва да кача мускулна маса и след това да изчистя или първо да изчистя и след това да започна да качвам? Или пък да ги редувам?Примерно няколко месеца да качвам,няколко да чистя?И ако е това може ли да ми кажете примерно колко време да качвам и колко да чистя? Горе-долу знам какви храни да ям,но все пак малко повече информация няма да ми е излишна,ако не ви е проблем да споделите разбира се.

Благодаря предварително на отговорилите ми. :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.02.17 19:29.

09.02.17
18:48

на 15 години последното от което имаш нужда е диети, чистения инрежими.
Яж сериозно. Предимно хубава храна!
Тренирай редовно и както сам каза, дай си време.

успех

09.02.17
18:59

Fallen ти е дал общ, но напълно валиден съвет, подходящ за опита и възрастта ти.
Изън контекста на съвет, си си подбрал изключително нералистична и крайно ретуширана снимка (а и физика) за пример. Дори и този господин да изглежда нещо подобно без обработката, то той гарантирано не изглежда така в ежедневието си, камо ли целогодишно. Тази физика е моментна и достижима чрез строга манипулация на тренировки, вода, въглехидрати с цел пикова визия за въпросната фотосесия. Насочи се към нещо по-... непреходно :)

Ами да знам,че той не изглежда така в ежедневието си,но все пак избрах тази снимка защото се доближава до това което искам да постигна.Благодаря

Мнението беше редактирано от Александър Андонов на 09.02.17 19:54.

Здравей. :)
Нямаш проблеми.

Зарежи тези снимки на професионални фитнес модели.

Направи си дневник в съответния раздел тук, започни да описваш настоящите си тренировки и хранене. С времето ще получаваш полезни съвети, а и сам ще достигаш до тях, ако имаш желание.
Старай се да ставаш по-добра версия на себе си, това е достатъчно.

Успех! :)

Добре,благодаря.

10.02.17
20:15

Здравейте! Аз съм момче на 15год., 50кг., около 1.70. Искам да вдигна маса, кажете с какво да се храня, какви упражнения да правя, някаква примерна програма. Мога да отделя до 5 дена в седмицата, разполагам с фитнес зала. Също така нужно ли е да приемам някакви добавки? Благодаря предварително!

Здравей!

Поразрови се в сайта - има материали по твоите въпроси. :)
Просто хапвай повече, гледай да наблягаш на храни като месо, риба, яйца, млечни, бобови и пълнозърнести, зеленчуци, плодове, полезни мазнини и тн.
Сподели какъв е спортният ти опит до този момент?

Не е нужно да купуваш добавки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1