11.02.17
08:00
Търся метален обръч за въртене, но никъде не намирам... или професионален/здрав/ като тези на художествената гимнастика, който да мога да напълня с пясък.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.02.17 08:10.
11.02.17
15:17
За метален обръч нямам никаква идея.
Разпитах приятелките ми от худ. гимнастика, но засега удрям на камък.
За професионален пластмасов обръч можеш да провериш в магазин Шодан (мисля, че са 2 в София; единият адрес е в зала за художествена гимнастика на Герена). Намери контакти в интернет и ги преслушай, че да не се разкарваш напразно. Казаха ми, че са много скъпи.
Благодаря за отговора!
Писах до магазина.
Но, ако и на художествената гимнастика са пластмасови и в същото време много скъпи, не си заслужава. За един месец счупих вече два обръча, като се напълнят с пясък доста натежават и в допъление центробежната сила при въртене ги натоварва доста, и се пръскат...
Ще видя какво, ще измисля... Гледам има дървени, но едва ли тежат колкото пълни с пясък.
А иначе въртенето на обръч е балсам за гръбначния стълб/особенно след продължително седене на едно място/ и супер урегулира червата!
11.02.17
16:18
Ами аз от художествена гимнастика не разбирам, но доколкото знам са пластмасови. А и не ми звучи логично да са метални при тях.
Няма ли как да подсилиш пластмасов обръч, така че да издържи натоварването? Например да намериш някакъв здрав маркуч с подходящ диаметър, така че да прилепва плътно и да вкараш обръча в него? Пък снадката можеш да я облепиш с нещо здраво, за да е гладко.
Сигурно говоря глупости в момента, но това ми изникна в главата. :D Успех, надявам се да намериш.
Да, логично е обръчите в художествената гимнастика да не са метални, в противен случай гимнастичките трябваше да играят с каски...
А подсилването на обръча с маркуч би дало резултат, но трудно бих нанизал твърд плътно прилепащ марукуч върху обръча.
Сещам се да питам в цирка...!?!?