Тренировки рано сутрин

17.02.17
18:20

Здравейте,

Като казвам рано - наистина рано  - около 7.00 - 7.30 часа. Това означава , че трябва да стана поне в 6.00ч. и за около час дали тялото ще е готово за натоварване? По принцип съм “нощна птица” - лягам късно и ставането винаги ми е било проблем. Нека всеки който желае да сподели опита си  с ранното трениране  - даже ако може някакъв пример за психическа настройка ако има такъв. Дали ако издържа няколко седмици тялото ще свикне или ще се срина? За тези които тренират рано случва ли им се следобед да им се приспи адски много и да са непродуктивни? Как се справяте с това?
Поздрави и се извинявам за хаотичният начин на писане  - такъв съм си.

17.02.17
18:30

Наплискай си хубаво лицето 10 15 пъти със студена вода, резни едно кафе без захар, пийни си водичка, послушай няколко нахъсващи песни и иди да изкривиш щангите.

Като ученик ходех на бокс рано сутрин и си пусках това преди да замина за залата, малко да се поразвеселя https://youtu.be/uqTsjEj_HZE :-D

казано от Bat Ico на 17.02.17, 18:20:

Това означава , че трябва да стана поне в 6.00ч. и за около час дали тялото ще е готово за натоварване? По принцип съм “нощна птица” - лягам късно и ставането винаги ми е било проблем.

След като планираш да започнеш да ставаш по-рано и да тренираш сутрин, смяташ ли да промениш и второто изречение, което съм цитирала и да не си толкова “нощна птица”. Или иначе казано - кога планираш да си лягаш? :)

17.02.17
20:49

казано от Вероника Налбатска на 17.02.17, 20:34:

Това означава , че трябва да стана поне в 6.00ч. и за около час дали тялото ще е готово за натоварване? По принцип съм “нощна птица” - лягам късно и ставането винаги ми е било проблем.

След като планираш да започнеш да ставаш по-рано и да тренираш сутрин, смяташ ли да промениш и второто изречение, което съм цитирала и да не си толкова “нощна птица”. Или иначе казано - кога планираш да си лягаш? :)

Не , не ме разбирай погрешно:) . Под “нощна птица” нямам предвид да превъртам играта всяка вечер по кръчми и дискотеки. Просто не мога да заспя рано дори и да са легна. За сметка на това всяка сутрин ставането е мъка.Пък почти нямам време да тренирам през останалата част от деня заради бачкането.

Ясно.
Ами на твое място бих започнала да се опитвам да заспивам по-рано, за да имам повече часове сън и да съм по-свежа сутрин.
Също така ще ти трябва някакво време да се адаптираш към новия час на трениране, както и да си намериш начин да заспиваш по-рано. Така и не разбрах колко часа сън ти се събират. :)

А дали ще е достатъчен час между ставането и тренировката, лично аз мисля, че си зависи и от самата тренировка. Давам пример със себе си: ако трябва да тренирам с тежести сутрин и то по-тежко, един час няма да ми е напълно окей за разсънване. Ако обаче имам да правя само кардио или плуване, то ще се чувствам добре.

В твоя случай не бих закусвала. Само кафе.

Carbohydrate

18.02.17
06:47

Щом не ходиш по кръчми, тогава е идеално за зала и ще спиш спокойно))...въпрос на приоритет! Чатене в гепи или тренировка)))

18.02.17
07:58

Ставам в 4:00, тренировката ми започва в 05:00, правя от 55 до 70 часа на седмица работа. Всичко е въпрос на желание, лягам си между 09:30 - 10:00.
Нямам проблем с продуктивнистта, може би повече кафета

Мнението беше редактирано от ISB на 18.02.17 08:00.

18.02.17
09:47

Дали ако издържа няколко седмици тялото ще свикне или ще се срина? За тези които тренират рано случва ли им се следобед да им се приспи адски много и да са непродуктивни? Как се справяте с това?

Рано сутрин е идеалното време за трениране.
Ако си си легнал навреме и си се наспал, нито ще ти се приспи следобяда, нито ще си непродуктивен. Напротив, ще си свеж и тонизиран през целия ден. Да не говорим пък и колко е по-добре лятото да тренираш сутрин по хладно.
Аз не съм тренирал толкова рано, колкото чичака сега, но години наред съм ставал в 5.30 и в най-късно 6 тренировката ми вече е била започнала.

18.02.17
11:16

Аз пък ще дам друг вариант. Докато бях на бригада в САЩ 5 месеца тренирах винаги след 22:00. Удобството бе, че залата бе отворена.
Просто не друсах никакви стимуланти, кафе, черен чай, бостери и прочие след 19:00.
Вечерях около 23:30.
Лягах преди 01:00.
Ставах в 07:00.
Понякога имах по около 5 часа сън тогава бях по-строшен през деня, понякога се събираха 8, което бе идеално. Но в нито единия, нито другия случай не съм имал чак такива проблеми, че да съм тоталка и да не мога да ида да тренирам отново или да имам нужда от нещо повече от кафе следобеда...
Day to day перформънса ти е различен, няма как просто, тъй като се опитваме да интегрираме тренировките в ежедневнието си, а не ежедневието да нагласим към тренировките...

VS

20.05.17
11:48

казано от James Hinks на 18.02.17, 09:47:

Дали ако издържа няколко седмици тялото ще свикне или ще се срина? За тези които тренират рано случва ли им се следобед да им се приспи адски много и да са непродуктивни? Как се справяте с това?

Рано сутрин е идеалното време за трениране.
Ако си си легнал навреме и си се наспал, нито ще ти се приспи следобяда, нито ще си непродуктивен. Напротив, ще си свеж и тонизиран през целия ден. Да не говорим пък и колко е по-добре лятото да тренираш сутрин по хладно.
Аз не съм тренирал толкова рано, колкото чичака сега, но години наред съм ставал в 5.30 и в най-късно 6 тренировката ми вече е била започнала.

Подкрепям това мнение изцяло. Наистина рано сутрин е най-доброто време за тренировка. Аз лично имам повече концентрация и съм по-мотивиран особено ако слънцето не е изгряло още и всички тюфлеци спят. Тренирам само на едно кафе, литър вода и един лимон, дето се вика на гладно, това проблем ли е?

Bart Simpson

20.05.17
11:58

Аз също започвам в седем сутринта :
Първо разтягане и загряване(и няколко пози от техниките жерав,Джеимс,от кунг фу) на верандта слушайки природата
Никакво кафе,нищо не може да се сравни с това
След това “hulk mode”
И чупиш.
Тялото е най-продуктивно по изгрев,а и духът също.
Има и хора,които имат проблем с излизане от сънно състояние,но няколко минути на сутришен хлад е мн добро разрешение на този казус ако ти имаш такива трудности.
Влад,много си прав,много е готино да си на крак и да копаш докато всички спят,мен също ме мотивира.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.05.17 12:07.

Dizzy

22.05.17
15:15

Нека всеки който желае да сподели опита си  с ранното трениране  - даже ако може някакъв пример за психическа настройка ако има такъв. Дали ако издържа няколко седмици тялото ще свикне или ще се срина? За тези които тренират рано случва ли им се следобед да им се приспи адски много и да са непродуктивни? Как се справяте с това?

Начиии, рано сутрин най-добрата настройка е като деня започне със секс.
Хем е тренировка!
Който издържи няколко седмици без почивка ще го призная! Не е човешко.
Като правя редовно сутрин, следобед неминуемо ми се приспива и съм непродуктивна. За това гледам най-важната работа да свърша преди обед.
Присетих се съвсем случайно като търсех каква е тая поза Жерав и от поза на поза....

Мнението беше редактирано от Dizzy на 22.05.17 15:18.

Bart Simpson

22.05.17
15:24

Направо къртиш,не е истина.
Логика бол,ама аз не съм фен,защото когато аз излизам от леглото съпругата ми спи още два часа.........а осамотяването няма такъв ефект хахах.
А жерав е една от петте техники в кунг фу,позите са стотици.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.05.17 15:28.

22.05.17
15:53

казано от Vlado89 на 18.02.17, 11:16:

Аз пък ще дам друг вариант. Докато бях на бригада в САЩ 5 месеца тренирах винаги след 22:00. Удобството бе, че залата бе отворена.
Просто не друсах никакви стимуланти, кафе, черен чай, бостери и прочие след 19:00.
Вечерях около 23:30.
Лягах преди 01:00.
Ставах в 07:00.
Понякога имах по около 5 часа сън тогава бях по-строшен през деня, понякога се събираха 8, което бе идеално. Но в нито единия, нито другия случай не съм имал чак такива проблеми, че да съм тоталка и да не мога да ида да тренирам отново или да имам нужда от нещо повече от кафе следобеда...
Day to day перформънса ти е различен, няма как просто, тъй като се опитваме да интегрираме тренировките в ежедневнието си, а не ежедневието да нагласим към тренировките...

И аз последните 1-2 месеца тренирам след 22.30 като свърша работа. Преди това към 8.30-9 бях в залата. Не намирам кой знае каква разлика, освен че давам по-малко пари за бензин и имам повече време сутрин. Спя от 00.30-01.00 до към 8.30 зависи кучето дали ще спи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1