Нормално ли е да качвам по толкова

Привет. Започнах да тренирам точно преди 1 месец. Днес се измерих и резултатите ми са + 4.7 килограма - 2.2 мускулна маса и 2.5 мазнини. Естествено тренирам за маса и сила и съм в калориен излишък, режимите няма да ги пиша приемам си типичните храни за ММ с 500-600 калории излишък. Исках да попитам 4.7 кг нормално ли е/добре ли е за 1 месец, за да знам как вървя и правилно ли тренирам....излиза, че съм качил 2.2 чиста ММ и 2.5 мазнини, което е нормално де след като съм в излишък...метаболизмът ми е бърз и тия мазнини не ме притесняват, даже не личи....иначе в залата съм добре на всички упражнения качих силата с по 30 кг някъде....и само да попитам как е удачно да продължа...тренирам цялото тяло все още, дали да не продължа още малко или да мина на сплит ?

Carbohydrate

20.02.17
20:11

ами, нормално е, само дето не се знае дали е така разпределено, както си го написал))

ами уж се измерих на някаква професионална машина, дето измерва килата и мазинините и разликите от преди 1 месец са както съм ги написал

21.02.17
16:42

Доста добър резултат като цяло, макар че бих ти препоръчала да обърнеш внимание на храната- 50:50 не е добро съотношение. За първия месец- може би, но се постарай да качваш по-чисто- това ще стане с подходящо хранене и по-малък излишък.
Не е нужно да минаваш на сплит- напротив- позитивите от комплексната тренировка никога няма да се изчерпят.

22.02.17
08:08

казано от Силви Георгиев на 20.02.17, 20:09:

Привет. Започнах да тренирам точно преди 1 месец...приемам си типичните храни за ММ с 500-600 калории излишък. Исках да попитам 4.7 кг нормално ли е/добре ли е за 1 месец

Напълно нормално си е,  продължавай в същия дух, тегли са 1 път седмично по едно и също време (сутрин на гладно да кажем), ако забележеш че спреш да качваш увеличаваш калориите с 100-200 и пак си следиш теглото. После има време да чистиш ;)

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 22.02.17 08:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1