Раменна Луксация или извадено рамо

27.02.17
23:39

Здравейте,приятели!Искам да отворя тема за раменната луксация,като всеки преживял подобна травма,всеки компетентен по темата и всеки,който има инофрмация за протичане и излекуване на страданието може да пише.Аз си извадих дясното рамо преди 3 месеца и мога да споделя опита и лечението което проведох дотук.Разбрах,че рамото се възтановява много бавно и трудно след подобна травма,а понякога дори се хронифицира за съжаление.След като си извадих рамото,бях закаран с линейка до болницата и там след изследвания и снимки,ми поставиха упойка.След като отворих очи,вече бях със шина,която носих 4 седмици.В началото дори нямаше как да я свалям при къпане,а болките си бяха нетърпими без обезболяващи.След 2 седмици и Ядрено Магнитен Резонанс(на който се оказа,че има разкъсвания,някаква течност и пукнатина на главата), започнах 1ви курс на пасивна физиотерапия.Физиотерапевта раздвижваше ставата в диапазон от няколко сантиметра встрани и няколко напред.След 2 седмици изкарах още един такъв курс.Когато свалих шината,мускулите бяха атрофирали до такава степен,че неможех да я движа,дори стоенето без шина ме караше да се потя от напрежение...след месец започнах физиотерапия(активна),масажи,раздвижвания и медицинска терапия,което траеше около 3 часа,5дни в седмицата.И така 4 седмици.Вече си вдигам ръката малко над нивото на рамото напред,настрани на нивото на рамото,а външната ротация е най-зле,спрямо другата ръка е 20%.Получили са се много сраствания и цялото рамо се вдига с лопатката при движение нагоре.Сега тренирам вкъщи с гирички,топки,пръчки,ластици и с каквото мога въобще.Бих искал да знам,ако е възможно и би искал някой да ми отговори,има ли как отново да започна фитнес,да спортувам активно,да правя лицеви опори,да съм пълноценен човек,а възможността за повторна луксация да е като при другите хора?
Като добавки в момента приемам Глюкозамин 1200,Хондроитин 300,Мед,Селен,Цинк,Рибено масло
Благодаря за отговорите.
П.С.  Ако има хора,които пък искат някаква друга информация за терапии и прочие,готов съм да споделя и да бъда полезен с удоволствие.

Темата беше редактирана от EM'inem Fan на 03.03.17 12:07.

BN

27.03.17
23:43

Здрасти, пич.
Как е рамото?
Би ли казал каква точно е травмата, защото рамото може да се контузи по много начини, на всеки от които им викат извадено рамо? Оперираха ли те?
Преди 6 месеца скъсах става на ключицата, но не мога да разбера същата контузия ли си получил
линк към моята травма

Мнението беше редактирано от B N на 27.03.17 23:43.

28.03.17
10:06

Една насока :
Доц. д-р Здравко Стефанов-НСА ,Катедра Анатомия и биомеханика...бил е лекар на националните отбори по футбол – жени, юноши и младежи,също с ортопед-травматотолог в МЦРСМ „Диана спорт„
Преди клиниката му се казваше Рамо...сега Артромедика,работи и със здравна каса.
Дъщерята имаше няколко травми,една от които някакво разкъсване в рамото,друга  на аддуктор...след посещения при него,продължава да тренира интензивно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1