Какъв тест бустер за свободния тестостерон

06.03.17
03:04

Здравейте.Въпроса ми е какъв тестостеронов бустер ще ми препоръчате за свободния тестостерон.Точно на минимума съм.На 25 години съм.Причината предполагам се сещате, но мина доста време от както не ползвам никакви препарати.Наскоро заради спад в либидото пуснах всички хормони и ФСХ и свободния са ми на минимума точно.
Общия тестостерон е  4.7 ng/ml , а свободния 0,088 при минимум 0.9.ФСХ е 1,35 при минимум 1,4.Другите неща са в норма затова предполагам ми трява бустер на свободния тестостерон но незнам към кой точно да се насоча.Повечето предлагат съвсем различни съставки един от друг.Четох Витамин Д , цинк,магнезии и бор са най-коментирани за свободния тест, но незнам отделно ли да ги взимам или по добре някой по комплексен продукт.

06.03.17
12:28

казано от Element17 на 06.03.17, 03:04:

Здравейте.Въпроса ми е какъв тестостеронов бустер ще ми препоръчате за свободния тестостерон.Точно на минимума съм.На 25 години съм.Причината предполагам се сещате, но мина доста време от както не ползвам никакви препарати.Наскоро заради спад в либидото пуснах всички хормони и ФСХ и свободния са ми на минимума точно.
Общия тестостерон е  4.7 ng/ml , а свободния 0,088 при минимум 0.9.ФСХ е 1,35 при минимум 1,4.Другите неща са в норма затова предполагам ми трява бустер на свободния тестостерон но незнам към кой точно да се насоча.Повечето предлагат съвсем различни съставки един от друг.Четох Витамин Д , цинк,магнезии и бор са най-коментирани за свободния тест, но незнам отделно ли да ги взимам или по добре някой по комплексен продукт.

Витамин Д наистина върши чудеса в този случай. Поставям ти един линк към излседване, което доказва резултатите от приема.

http://www.catie.ca/en/treatmentupdate/treatmentupdate-185/nutrition/can-vitamin-increase-testosterone-concentrations-men

Има много други подобни, които го доказват. Важното в случая е дозата. Около 3000-5000 IU витамин D3 показват най-добрите резултати. В магазина на бб-тийм има добър избор и почти всички са с доста голяма концентрация. Ето ти един пример:

http://shop.bb-team.org/now-foods-vitamin-d-3

Поздрави :)

06.03.17
12:46

Братле, направо си еб@л м@йката на организма си с тез препарати, 4.7 ng/ml тестостерон отговаря точно на тестостерона на един 70годишен дядо!
Няма по-добри натурални буустъри от Цинк и витамин Д, вече има други химии които увеличават натуралния тестостерон, но трябва да се разчетеш в стероидните английски форуми. Дозата прави магията ;)

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 06.03.17 12:47.

The Barber

21.03.17
13:04

Да разбирам ли, че ZMA е безопасно за организма ?

казано от Barber на 21.03.17, 13:04:

Да.

Иначе ДАА+цинк е добра комбинация за вдигане на тестостерона (то като цяло трябва да вдигнеш общият, свободният зависи от общия).

The Barber

21.03.17
14:13

казано от Херцог Трън на 21.03.17, 13:14:

казано от Barber на 21.03.17, 13:04:

Да.

Иначе ДАА+цинк е добра комбинация за вдигане на тестостерона (то като цяло трябва да вдигнеш общият, свободният зависи от общия)

.

Това доста надхвърля нивото ми на проумяване на информацията :) На този етап ми е достатъчно да знам , че ZMA не ми вреди, ако евентуално реша да го приемам . За ДАА, четох доста противоречиви мнения, а както казах , знанията ми в тази материя са нищожни, за да преценя кое е правилно.

21.03.17
15:56

казано от The Barber на 21.03.17, 13:04:

Почти няма нещо, което можеш да си го купиш от магазина легално и да е опасно за здравето))

21.03.17
18:14

казано от Element17 на 06.03.17, 03:04:

...Въпроса ми е какъв тестостеронов бустер ще ми препоръчате за свободния тестостерон....предполагам ми трява бустер на свободния тестостерон но незнам към кой точно да се насоча.Повечето предлагат съвсем различни съставки един от друг.Четох Витамин Д , цинк,магнезии и бор са най-коментирани за свободния тест, но незнам отделно ли да ги взимам или по добре някой по комплексен продукт.

Колкото е по-комплексен един продукт, толкова е по-ниска концентрацията на съставките. Логиката на този тип продукти е е малко изкривена и често не почива на някакъв научен подход.

Най-честият подход е да предложат някакъв механизъм за насърчаване на естественото производство на лутенизиращ хормон и за намаляване на определени ароматазни ензими. Целта е да се ограничи свързването на DHT с андрогенните рецептори.

За съжаление обаче има много малко съставки, които да доказано да въздействат по цялата ос хипоталамус-хипофиза-тестиси. Обикновено се въртят едни и същи съставки в различна концентрация - екстракти от трибулус, макуна, басела, епимедиум, коприва, черен пипер, кафяви водорасли, ресвератрол, индол-3 карбинол, ашваганда, тонгкат али. Това са предимно фитохимикали, за повечето от които има теории как работят без особено убедителни доказателства. Но няма как да ги сложиш всичките в един продукт (или вероятно има, но трябва да пиеш по 4-5 различни таблетки в доза както правят Animal линията на Universal). По-добре да експериментираш с тях поотделно, с контролни изследвания за да си сигурен.

Ако все пак искаш да пробваш такива комплесни продукти, разгледай из нета за следните:
про-серията на MuscleTech (AlphaTest); Recycle на Пурус; Alpha War на Body War; TRT на Ballistic Labs (сравнително нова канадска фирма са, но има добри отзиви за тях); Test x180 - Genesis на Force Factor(надрусан тест бустър). В един от последните броеве на Flex имаше реклама на нещо, наречено Liberty Ballz (Marica Labz).
Това са сравнително нови добавки, има и по-стари формули, ориентирани към PCT терапия и някои хора твърдят, че им действат, други - не.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1