09.03.17
22:49
Здравейте, поради причината,че вече около 2 месеца и нещо съм на НВД и както съм чел из статиите в сайта относно това да не се прекалява с НВД, защото метаболизма може да отслабне и т.н. Реших да започна РБД с мисълта да поддържам тегло и да не губя нито мускул нито нищо, просто да поддържам една форма. Въпросите ми са:
1. Най-подходяща ли е РБД за поддържане и ако има по-добър хранителен режим за поддържане би било хубаво да споделите от личен опит също така...?!
2. При РБД важни са само калориите или играят роля и макронутриентите( белтъци, мазнини и въглехидрати)?!
3. При положение ,че досега съм бил на НВД и сега започвам РБД примерно - калориите се увеличават ,протеина намалява, въглехидратите се увеличават и мазнините намаляват г/д.... Как ще повлия това на тялото? Няма ли да се качи някое друг килограм?!
Изчислим съм си засега - КБ-то, протеин на ден в грамове( калориите от него също), калории на въглехидратите и мазнините (( може да се каже и грамовете на ден от тях по този начин - 1 гр. въглехидрат= 4 калории, 1 гр. мазнини= 9 калории))?! Прочетох темата във сайта относно РБД и засега съм направил това! Какво следва?!
18 години, 82/83 килограма, 5 пъти в седмицата тренировки + кардио.
Нарушение на условията за ползване: Темата не е според условията за ползване на форума
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.03.17 10:02.
09.03.17
23:39
казано от Людмил Петков на 09.03.17, 22:49:
Здравейте, поради причината,че вече около 2 месеца и нещо съм на НВД и както съм чел из статиите в сайта относно това да не се прекалява с НВД, защото метаболизма може да отслабне и т.н. Реших да започна РБД с мисълта да поддържам тегло и да не губя нито мускул нито нищо, просто да поддържам една форма. Въпросите ми са:
1. Най-подходяща ли е РБД за поддържане и ако има по-добър хранителен режим за поддържане би било хубаво да споделите от личен опит също така...?!
2. При РБД важни са само калориите или играят роля и макронутриентите( белтъци, мазнини и въглехидрати)?!
3. При положение ,че досега съм бил на НВД и сега започвам РБД примерно - калориите се увеличават ,протеина намалява, въглехидратите се увеличават и мазнините намаляват г/д.... Как ще повлия това на тялото? Няма ли да се качи някое друг килограм?!Изчислим съм си засега - КБ-то, протеин на ден в грамове( калориите от него също), калории на въглехидратите и мазнините (( може да се каже и грамовете на ден от тях по този начин - 1 гр. въглехидрат= 4 калории, 1 гр. мазнини= 9 калории))?! Прочетох темата във сайта относно РБД и засега съм направил това! Какво следва?!
18 години, 82/83 килограма, 5 пъти в седмицата тренировки + кардио.
Абсолютно всичко е описано в статията за РБД.
1. Като цяло я дават най- подходяща от гледна точка на това, че не се отразява на здравето при продължително следване на режима.Най- подходяща за всеки човек е индивидуално.
2.Не ти се разбира въпроса. Ти избираш колко калории да приемаш спрямо целите ти. След като пресметнеш колко калории ще приемаш разпределяш макронутриентите. Описано е в статията.
3.Нещо не си разбрал логиката . Както казах дали ще увеличиш калориите е твое решение, същото важи и за това колко протеин да приемаш. След като си уточниш това разпределяш останалите макроси. Ще напълнееш ако си в калориен излишък, ако си в дефицит ще отслабваш.
” Какво следва” Спазвай си режима, тренирай и всичко ще е ок:)
Мнението беше редактирано от The Barber на 09.03.17 23:40.