10 начина да се охладим

Разберете как да се справите с прегряването

Серия и ... потене. Нова серия. Потенето се увеличава. Отправяте тъжен поглед към климатика и си мислите:
А: "Защо, за Бога, не работи?"
Б: "Това нещо е антика!"
В: Нищо не си мислите, понеже вече сте с температура - само гледате злобно...

Има изход! Даже няколко.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

10 начина да се охладимНяма ли климатик в залата?!

Щом четете тази статия, знаете, че въпросът е риторичен и отговорът е: "Не!"

Ето пет конкретни препоръки какво да направим, за да понижим чувството за тотално прегряване по време на тренировка:

  • Хладна минерална вода 10-12 градуса + бонбони за болно гърло с мента и евкалипт - ще имате чувството, че пиете лед.
  • Минерална вода с температура около 6 градуса (до толкова охлажда средния хладилник) и натрошен замразен лимон - замразете обеления и нарязан лимон, след това го пуснете в машина за трошене на лед. Целта е да получите големи ледени гранули, които да пуснете в минералната вода. Този коктейл се пие на бавни глътки, като всяка се задържа в устата. Именно на киселия вкус се дължи чувството за прохлада.
  • Ледена хавлия - в някои фитнес клубове предлагат малки, охладени хавлии, напоени с ароматизирани коктейли от ментова, лимонена или розова вода. С тях можете да охладите препълнените с кръв мускули, след тежка серия или продължително кардио.
  • Хладък три до петминутен душ в средата и в края на тренировката. Гарантира спадане на температурата, както в крайниците, така и в по-дълбоките тъкани. 
  • Измиване на лицето с ледена вода на всеки двадесет минути. Рецепторите за студ, разположени по лицето, са доста близо до мозъка, затова честата им кратка стимулация води до чувство за моментално освежаване. 

Ето какво да направим в общ план, за да ни е по-хладно:

  • Обезкосмете тялото си. За някои това сигурно звучи еретично... Уви, една от функциите на космите е да предпазват от загуба на топлина. Явно и комфортът се нуждае от жертви.
  • Ледени завивки. Техниката е проста: опънете един чаршаф, напръскайте го с капки вода, най-добре с дозатор при разпръскваща струя, поставете го в камерата за половин час в добре затворен полиетиленов плик. Аз например си държа там пет чершафа...
  • Ледена вода в спортния ви сак? Не, не ви е необходим термос. Достатъчно е след изваждане от хладилника да увиете добре шише от литър и половина (за предпочитане стъклено) в дълга хавлия. Така пакетирана, водата се поставя в  чантата. Платът ще действа като изолатор и водата ще губи топлина в пъти по-бавно. 
  • Консумирайте студени блюда с високо съдържание на вода - но това не значи цял ден да карате на диня! Всъщност комбинацията от изстудени зеленчуци и нискомаслени сирена и варени, овкусени и охладени меса е правилният избор. Примери - студен вариант на Салата Зимно пиле , Салата Туна, Шопска салата и др. Диабетичният сладолед също е вариант!
  • Няколко пъти дневно вземайте кратък душ, без да използвате миещи средства (шампоани, балсами, сапуни и др.). Прекомерната хигиена е също толкова вредна, колкото и никаквата хигиена. 
Още съдържание по темата
5-капана-по-време-на-отслабване
5 капана по време на отслабване
Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Мама-във-форма-Не-пренебрегвай-себе-си-след-раждането
Мама във форма: Не пренебрегвай себе си след раждането

Защо е важно майката да се грижи за здравето и формата си след раждането

Татко-във-форма-Не-пренебрегвай-себе-си-след-появата-на-детето
Татко във форма: Не пренебрегвай себе си след появата на детето

Защо да се грижим и за себе си след появата на детето

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow