Дневен план за навициСвали сега 

Кухнята на Австралия

Огнена земя на кенгура, крокодили, дингота и бисквити "Анзак"

Погледната от източна Европа, Австралия изглежда далечна и екзотична. Същото може да се каже и за кухнята й, богата на екзотични меса, морски деликатеси и непознати видове риба. Въпреки регионалните различия в достъпа до храна, успяхме да подберем и анализираме за Вас няколко популярни австралийски рецепти, които ще можете да приготвите още утре.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Кухнята на Австралия

От аборигените до днес...

Първите обитатели на Австралия били аборигените, които мигрирали там преди повече от 40 000 години от Азия, а днес около 350 000 аборигени живеят на територията на Австралия. Холандски, португалски и испански кораби забелязали континента през 17 век, а британците пристигнали през 18 век. Свободни заселници и бивши затворници основали шест колонии, като много от тях били трескаво привлечени от златото. Именно тези заселници очертали основата на съвременната австралийска кухня - в нея се вплели и традициите на местното население, аборигените, които добре познавали природата на континента и успявали да оцелеят дори в пустинните му части. Хранели се с корени, плодове, ядки и ядливи растения.

Основният начин на препитание по онова време в Австралия бил ловът. Още от тогава в австралийската кухня са включени някои типични аборигенски ястия: калмари, миди или скариди, подправени с лимонова мирта, пушена сьомга със сос от орехи "макадамия", пържоли от кенгуру или ему, поръсени с ароматни семена.

Освен това аборигените приготвяли тесто от смлени ядки и вода, като го изпичали върху нагорещен камък. Тази идея била приветствана от новите заселници, които започнали да приготвят "Демпър" - хляб от брашно, сода и вода.

Днес континентът Австралия е заселен с преселници от цял свят, като всяка група пази своите кулинарни традиции и обичаи. Ястията, които са се запазили от далечни времена и символизират австралийската кухня, са: тиквени сладки, които се поднасят залети с разтопено масло, бисквитите „Анзак", които служели за изхранване на войската по времето на Първата световна война, пай с месо, както и прочутата торта: "Павлова", приготвена в чест на руската балерина Анна Павлова.

В случай че желаете да се докоснете до австралийската кухня, може да си приготвите:

Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow