Дневен план за навициСвали сега 

Кухнята на Ирак - приказното тайнство на "Хиляда и една нощ"

На изток от Рая

Ирак - люлка на древни цивилизации и велики народи - шумери, асирийци и вавилонци, скрити между плодородните и богати земи по поречието на реките Тигър и Ефрат. Днес за съжаление Ирак не е най-предпочитаната туристическа дестинация, но пък в съзнанието на мнозина Багдад, който се превръща в един от центровете на арабския свят през 762 год., се свързва с красивите приказки от детството, където халифи и магьосници с чалми се разхождат из багдадските улици като приказни герои от "Хиляда и една нощ".

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Кухнята на ИракКулинарният свят на Ирак е богат на пикантерии, подправки (кориандър, бахар, шафран, кардамом, махлеп, джинджифил), зехтин, бадемово масло, кедрови ядки, маково семе, сусам, канела на пръчки. Несравним е и ароматът на прясно сварено кафе в медно джезве, поднесено в красиво изрисувани чашки. Неговият вкус, както и този на чая, силно се различават  от вкуса на кафето, което ние познаваме, защото в тях се добавят зърна от подправката хел. Тук предпочитано месо е агнешкото, което се изпича на дърва и много напомня на нашето „агнешко по гергьовски". Много често се сервира и риба, която се нанизва на дървени пръчици и се опушва на жарава.

Някои познавачи твърдят, че известно влияние в кулинарния свят на Ирак има индийската кухня - с честата употреба на къри и индийски ориз. Екзотиката се допълва от необичайните аромати и вкусове на арабските баклавички, поляти със захарен сироп. А предочитаните напитки тук са сокове от нар и портокал.

Представяме ви няколко интересни и характерни за иракската кухня блюда:

Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow