Българи в чужбина: Кристиан Георгиев

Условията за здравословен начин на живот в Ромфорд, Есекс през погледа на един млад фитнес треньор

Българи в чужбина: Кристиан Георгиев
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Представете се на читателите?

Здравейте, казвам се Кристиан Георгиев на 19 години от Ямбол и работя като личен треньор повече от 1 година в Лондон. Подготвям се за първото си фитнес състезание по културизъм, хобитата ми са фитнесът и рисуването. В момента съм подал документи за университет, където ще следвам "Osteopathy", това е алтернативна медицина, която е сходна с физиотерапия.

Какво ви отведе в чужбина?

Родителите ми заминаха преди 9 години и 2 години по-късно и аз се озовах в Лондон.

От колко време сте там и лесно ли се адаптирахте?

Вече става седма година, откакто съм в Лондон, и още не съм се адаптирал с атмосферата. Главната причина е затвореното общество, променливото време и липсата на България и роднините ми.

Спортувахте ли преди това, какво?

Българи в чужбина: Кристиан Георгиев

От 9 до 11-годишна възраст се занимавах с борба в България. След като се преместих в Англия, започнах активно да играя футбол. Сега съм на вълна фитнес и културизъм и очаквам с нетърпение първото си състезание в културизма.

Бързо ли свикнахте към условията за спорт там? Какво ви направи най-голямо впечатление?

В началото се занимавах с футбол и всяка сряда вечер и събота сутрин имах тренировки, а в неделя се играеше мачът от първенството. Голямо впечатление ми направи разновидността от различни занимания на открито или закрито.

Заниманията на открито варират от лостове и уреди със собствено тегло до класове и тренировки с личен треньор. Повечето от парковете имат игрища за футбол, крикет, баскетбол, тенис и фитнес уреди. Малка част от парковете имат специални площадки за скейтъри и фрийрънъри (паркур). Също така има платени услуги като военен камп, където група от 7-8 човека тренира 2-3 пъти седмично с квалифициран инструктор. Също така през пролетта и летните месеци много от личните треньори тренират клиените си на открито.

Ежегодно се организират благотворителни състезания като "Race for Life" от "Cancer Research UK". Други подобни състезания за мъжката аудитория са "Survival of the Fittest by "Men’s Health". И да не забравим феновете на уличното бягане, които тичат в центъра на града между автобусите и колите.

Българи в чужбина: Кристиан Георгиев

Всеки фитнес предлага голямо разнообразие от класове. Най-популярните класове са йога, спининг, боди пъмп, боди комбат, тренировъчен камп, Табата и ММА. Във фитнеса, в който работя, предлагаме нови класове като CX-Worx, GRIT, Power Plate и специални 4-6 седмични тренировъчни програми. Отделна част от фитнес ентусиастите избират помощта на личен треньор, с който се стараят да добият тяхното мечтано тяло за период от 3-4 месеца.

Възрастовата група на участниците във фитнес занятията варира от 18 до 65-годишна възраст. Повечето от тях работят в офиси и избират часовете преди работа (7-9 сутринта), 12-2 на обед или 5 до 7 вечерта за фитнес занимания.

Спортува ли активно местното население? Какви условия има?

Да, местното население спортува, и то усилено! За децата в училище има специални програми след училище, където ходят на различни клубове по спорт, за да подържат по-здравословен начин на живот. За всеки запален футболен фен има тренировки по футбол всеки уикенд в парковете, където могат да си намерят отбор и да тренират и играят за него. Възрастовата група е между 7-18+ години. Когато времето позволява, хората излизат в парковете да бягат, играят тенис или да упражняват други дейности като ръгби и крикет.

Българи в чужбина: Кристиан Георгиев

Голям процент също така посещават фитнес клубовете през седмицата или уикенда, преди да излязат на кино или за по питие с колеги или съученици. В Лондон има мрежа от наемни велосипеди, които за първия един час са безплатни, а за да го наемеш за цял ден, струва една британска лира.

По-големите компании предлагат на работниците си безплатни абонаменти за фитнес, с които ги ангажират да имат по-активен и здравословен живот. Също така по-заможните могат да си позволят да играят голф.

Но навсякъде ще има голям процент от хора, които не спортуват поради една или друга причина.

Обръща ли се внимание на здравословното хранене от страна на жителите? А на държавата?

И да, и не. От една страна се обръща внимание от правителството и от медиите как един нормален жител може да се храни по-здравословно и какви продукти да подбира в своята кошница, докато пазарува. Има няколко правителствени програми, които подпомагат с правилното хранене и неговите плюсове.

Българи в чужбина: Кристиан Георгиев

Другата страна включва спортуващи и неспортуващи. Има голям процент хора, които спортуват, но прибягват към заведенията за бързо хранене, защото нямат време, за да си приготвят храната сами, а за неспортуващите статистиката показва, че Великобритания е на първо място по затлъстяване в света.

Да направим месечен план - колко струва и какво време отнема да спортуваме активно и да се храним добре в Есекс?

Това е много труден въпрос, защото изборът на храна е голям и навсякъде цените варират.

Ще започна с добавките, които използвам:

Сурватъчен протеин: 1 кг - 20 паунда;

Енимъл Пак: 44 пака - 30 паунда;

Азотен буустер: 1 кг - 30 паунда;

Глутамин:  200 таблетки -  18 паунда;

ВСАА:  300 таблетки - 22 паунда;

(Повечето от добавките издържат повече от месец)

Обща сума: 120 британски лири (паунди)

Българи в чужбина: Кристиан Георгиев

Ето и хранителния лист :

60 броя яйца:  £6.50;

2 кг пилешко филе: £20;

2 кг пуешко филе: £23;

2 кг телешко: £28;

10 консерви риба тон : £7;

1 кг сьомга: £9;

Бадеми 1 кг: £10;

Орехи 1 кг: £7;

Банани 1 кг:  варират между 1-2 паунда;

1 кг червени ябълки:  2 паунда;

1 кг ягоди: 2 паунда;

1 кг грозде: 1.50 паунда;

1 кг броколи: 2 паунда;

3 кг черен ориз: 2.50 паунда;

1 кг домати и краставици: 6 паунда;

6 литра прясно мляко: 6 паунда;

1 кг котидж сирене : 2 паунда.

(Това са само някои от храните, които пазарувам)

Ценоразписът възлиза на 255 британски лири. Това е приблизително за един месец, но някои от продуктите се използват повече от останалите и цената варира според месеца.

По какъв начин се запознахте с нашето издание и как ви се струва в сравнение с локалните сайтове там, където живеете сега?

С BB-Team се запознах преди 3 години, когато започвах началните стъпки във фитнеса. В Англия няма много локални сайтове за фитнес, освен за продаване на добавки и аксесоари. BB-Team разполага с добри теми и много добър форум, където всеки ден може да научиш нещо ново и полезно или да следиш нечия интересна трансформация.

Искам да пожелая успех на изданието и всичко най хубаво. Продължавайте да радвате читателите си с интересните теми за тренировки, здраве, хранене и добавки!

Ако и вие желаете да споделите с нас своите впечатления и опит в едно кратко интервю, вижте как може да стане това. Пишете ни, като поясните за кой град и страна желаете да разкажете.

Още съдържание по темата
Българи-в-чужбина-Мария-Кадиева
Българи в чужбина: Мария Кадиева

Здравословно хранене и активен начин на живот в Стейт Колидж, Пенсилвания

Интервю-с-Владимир-Караиванов
Интервю с Владимир Караиванов

"За мен здравословният начин на живот е близо до природата, отдалечен от удобствата на цивилизацията и максимално "опростен"

Интервю-с-Веселина-Иванова
Интервю с Веселина Иванова

"Всеки ще намери време за едни 100 бърпита за време например, или 100 руски суинга. Нали?"

Българи-в-чужбина-Тодор-Бомбев
Българи в чужбина: Тодор Бомбев

Здравословно хранене и активен начин на живот в град Виченца, Италия

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow