Дневен план за навициСвали сега 

Боди Пъмп (Body Pump) - напомпване и изгаряне на мазнини

Аеробна програма като никоя друга. 20 човека, 20 шанги и степ платформи и музика.

Опитайте Боди Пъмп, ако сте начинаещи във фитенса, но не Ви се занимава самостоятелно и въпреки това искате да стегнете мускулатурата си, да свалите някой килограм и да повишите издръжливостта си. Какво да очаквате? Ще изпълнявате поредици от базови фитнес упражнения в тон с броенето на водача в групата, ще се потите много и така до час. Добрата новина е, че сами ще изберете с каква тежест да работите. Звучи интересно, нали?

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Боди Пъмп (Body Pump) - напомпване и изгаряне на мазниниКакво е Боди Пъмп?

Боди Пъмп е фитнес-аеробик програма с тежести. Използваните тежести са леки шангички, дъмбели и собствено тегло. В допълнение се ползва широка степ платформа. Програмите са с продължителност - 45 и 60 минути, като са разделени на интервали с кратки почивки. Съществува и Експерсна Боди Пъмп програма, която трае само половин час.

Програмата е измислена от Филип Майлс, собственик на новозенландската компания за фитнес и танцови програми Les Mills International през 1991 г. Основната идея на Майлс е да вкара мъжете в залите по аеробика

Какво е характерно за Боди Пъмп?

Преди всичко мускулните групи се тренират винаги в един и същи ред, както са разпоредили експертите на компанията създател. На всеки три месеца към отделните клубове по цял свят се дистрибутират новите версии на програмата. Така Вашият инструктор може да избира различна музикални части  от различните музикални версии на програмата, като прави определени комбинации от тях за максимум мускулно напомпване. 

Музиката се използва за напътствие към участващите понеже винаги една музикална част се съчетава с точно определено упражнение. Системата е разработена така, че в различните части на програмата пулсовата честота на сърцето се повишава или спада, в допълнение аеробният капацитет се изменя съобразно ударите в минута (ритъма) на музикалното парче. 

Как протича един Боди Пъмп час?

Започва се със загрявка. Най-често тя се състои в изпълняване на частична тяга и трапецовидно повдигане в тона на музиката. След няколко минути се започва с част първа. Мускулните групи се редуват в различен ритъм съобразно коя лицензирана програма е решил да използва инструкторът Ви.

Ще ви предложа една примерна програма:

 1. загрявка
 2. клякания
 3. изтласкване на щанга от лег за гърди
 4. гръб - мъртва тяга и гребане от наклон
 5. трицепсови разгъвания
 6. бицепсови сгъвания
 7. рамене - раменни преси
 8. корем
 9. накрая се завършва с разнообразни разтягащи упражнения

Кои мускулни групи ще натоварите в Боди Пъмп програмата?

Програмата е замислена да натовари всички основни мускулни групи. Нищо не остава подценено, това е и една от основните причини за глобалния и успех. Тя е изградена цялостно и може да поддържа тялото ви самостоятелно - без други спортни прояви.

Какви резултати да очаквате от Боди Пъмп?

 • загуба на тегло
 • увеличаване на мускулната маса
 • увеличаване на силовата издръжливост
 • тонизиране
Хареса ли ви Боди Пъмп? Отскочете до Fitness Spots тогава, за да проверите къде се провеждат подобни тренировки. Успех!
Още съдържание по темата
Плуване-никога-не-е-късно-да-се-научим
Плуване - никога не е късно да се научим!

Спортува ви се извън спортната зала? Опитайте в басейн!

Плувайте-с-вашето-бебе
Плувайте с вашето бебе

Физическо и емоционално преживяване за родителите и техните малки съкровища

Тонус-във-водата-с-5х4х50
Тонус във водата с 5х4х50

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Тонус-във-водата-долна-част
Тонус във водата: долна част

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow