03.12.15
21:22
Аз мога да ходя с него. :D
ПП: Жестоко начало на новата страница!
На тази нова страница искам да видя първите отчети от новата програма!
И нека бъде мощно мускул!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.12.15 21:22.
В събота се преместваме към Борово, защото Десо ще е сам в магазина цяла седмица и ни изгони, да не сме му пречели :x :D Ако не ми мине котка път, за което идея нямаш колко силно се надявам, и ако дядо му на Даме се навие да го гледа сутрин, съм планирала да посетя “залата за презареждане” ( а.к.а. Раковски), та приемам пожеланието ти и се надявам да се получат нещата.
П.п. Наета си да ходиш с него! Даже един трудов договор ще ти пусна :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.12.15 21:44.
04.12.2015г.
Храна:
- крем супа от броколи с джинджифил;
- крем супа от тиквички, моркови и лук с джинджифил, свинска плешка с лук и моркови;
- крем супа от тиквички, моркови и лук с джинджифил, свинско и телешко с лук и моркови;
- бананово-лимоново-джинджифилов сладолед с чия и карамфил;
Добавки:
- тинктура мента, лецитин;
Дамяни:
Храна:
- козе кисело мляко с ябълка, домашна юфка с краве масло и овче сирене;
- банан, ябълка;
- крем супа от тиква, лук и моркови, телешко с лук и моркови;
- кисело мляко с ябълка, банан;
- крем супа от тиквички, моркови и лук, телешко с лук и моркови, маслини;
Добавки:
- пробиотик, витамин Д, рибено масло;
5.12.2015г.
Храна:
- сурови хапки, хапки с крема сирене и сьомга/пастърма, сладолед;
Добавки:
- лецитин, тинктура мента;
Дамяни:
Храна:
- домашна юфка със сирене и масло;
- тиквичкова крем супа;
- кисел;
- бъркано яйце, маслини, крем супа от броколи;
Добавки:
- витамин Д, рибено масло, пробиотик;
Много приятна, зареждаща вечер в компанията на съфорумци и нефорумни бб-тиймъри. Още по-приятен сладоледен завършек в стандратната компания, но в половин състав. Даме – приспан от баба си. Направихме грешката да легнем при него, в неговата стая, и през нощта, като се събуди, ме видя и стана лошо – рев и игра. Но заспа, де.
06.12.2015г.
Храна:
- тапас със съшени домати и кашкавал, пилешка супа;
- лаврак на фурна, цвекло, карфиол, маслини, питка, прасковен сладкиш;
Добавки:
Дамяни:
Храна:
- попара;
- сок от моркови;
- телешка кайма със зеленчуци;
- кисел с ябълки;
- питка, лаврак, маслини;
Добавки:
- рибено масло;
07.12.2015г.
Храна:
- прасковен сладкиш, шоколад Лакта;
- кашкавал, цвекло, карфиол и маслини със заквасена сметана;
Добавки:
Раздвижване:
По 10 секунди почивка между повторенията:
10х2 х заден клек@30кг;
5х2, 5х1 х набиране с подхват;
10х2 х военна преса@18кг;
Дамяни:
Храна:
- тархана;
- бъркано яйце със зирене, задушени морков и тиквичка;
- мандарини;
- тархана;
- сирене, маслини, домат, задушени тиквичка и морков;
Добавки:
- пробиотик;
Снощи Дамяни си спа в неговата стая, а аз спах в хола, мама и татко го обгрижваха, но само, за да го завиват, защото не се е будил. Аз спах чудесно, като изключим факта, че е без Десо.
След три месеца и отгоре почивка, се пораздвижих. Не е добре положението, но ще вляза в час.
Имам усещането, че всеки момент ще ми дойде, адски ме боли коремът и се чувствам понадута.
08.12.2015г.
Храна:
- Лакта;
- свински врат, цвекло, карфиол маслини;
- още лакта;
- пилешки гърди, морков, тиквичка, две бисквити;
Добавки:
-;
Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с ябълка;
- мандарини;
- телешко, тиквичка, морков, картоф, мандарина;
- мандарини;
- кисел с ябълка;
- телешко със зеленчуци, мандарина;
Добавки:
- пробиотик, рибено масло, витамин Д;
09.12.2015г.
Храна:
- бъркани яйца с прясно мляко и сирене;
- мандарини;
- варено пиле, тиква на фурна;
- зеленчуков бульон с яйце;
- тиква;
Добавки:
- лецитин;
Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с галета и мед, мандарина;
- бъркано яйце с каймак и сирене, мандарина;
- мандарини;
- грис с тиква;
- фиде със зеленчуци, грозде;
Добавки:
Дамяни вече прави доста уверени крачки инстинктивно сам, прекосява целия хол и като цяло тръгва да върви, вместо да лази, прекосява коридора. Още малко и ще проходи окончателно...и настава моят ужас :D Доста е деен тук - днес заяквахме хвата с една точилка - слабичък е още, но се забавлява доста, само дето веднъж се изпусна и се пльосна на земята, ама не от високо, де. Голям е инат и е голям хитрец! Но е много мил и ме целува постоянно. Обаче понякога ме удря през лицето и не мога да установя дали ме пробва или не си мери силата, мислейки си, че ме гали. Трета нощ спя от 02:00 до 09:00, като късното лягане е, защото с мама гледаме филм (fubar) Просто телевизорът е в хола, аз спя в хола, а тя обича да си гледа телевизия! И аз се зазяпвам :D
Вчера му купихме шейна - по цял ден се качва в нея и трупа неща вътре, предимно зарядни, които взима от една купа, в която нашите си държат зарядните, имам снимки и,,,клип. Доста е вдъхновен от миалната машина - само някойд а я отвори, веднага е там. Миналия път помагаше на баба си да я събират, а днес с дядо му я зареждаха :D Щях да умра от смях!
Имам отвратителна мускулна треска, която ми печи да се движа свободно и да си върша ежедневните неща, като смяна на памперс :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.12.15 23:12.
10.12.2015г.
Храна:
- тиква на фурна;
- пица;
- банан;
Добавки:
- лецитин;
Дамяни:
Храна:
- грис с тиква и мляко;
- мандарини;
- пиле с фиде и зеленчуци;
- мандарини, грозде;
- кисело мляко с круша;
- 2 обикновени бисквити, половин банан;
- корички от пица, маслини;
Добавки:
- пробиотик;
Вчера Даме посрещна татко си на вратата и му показа как ходи. И това беше един ужасно щастлив момент, както по филмитееее (inlove) После уж Десо да си тръгне, накрая аз си тръгнах с него и оставихме Даме да се къпе с баба си и да спи (да се знае, че тя ме прати с Десо :D, само някой да е казал нещо за тъщите :D ). По отношение на пицата - категорично отказа да си яде пилешката супа, плюеше и искаше пица, та се смилих над него и му дадох корички :D Днес постоянно сочеше бисквитите, които иначе не му давам въобще. Окъде ги измисли тия бисквити, не разбрах, но му дадох две. Явно му е приятно да си чеше венците, не толкова вкуса.
Ох, мислех си, че в дневника ми от 3 месеца не е имало тренировка. И си мислех, че нещо не ми се тренира с тежест в момента, и някак нямам мотивация. Прави ми се нещо друго, с някакъв друг спорт ми се занимава в този момент, нещо като плуване. Трябва да помисля какви са ми възможностите, защото след 40 дневната програма, малко изгорях и тежестите не ме влекат. Не съм надебеляла, не съм се и отпуснала, не съм се и омазнила, ок съм, но не се движа достатъчно активно и съответно нямам тонус, и не си освежавам главата. Но не ми се занимава с нищо “тежко” за тялото ми, не знам как да го обясня с думи. Ще го мисля за след началото на новата година, защото засега сме у нашите до Коледа, вероятно, не сме го домислили още. Но ми трябва някакво разнообразие. Имам чудесна програма, но за момента задържам тежестите. Имам някои болки в гръбнака, вероятно ще трябваа да се прегледам, един от прешлените ме боли все едно е ударен и имам синка, но нямам. Странно е и е от дооооста време, но сега започва много да ме дразни.
11.12.15
09:49
Kangoo jumps? (sun)
казано от karfi4ka на 11.12.15, 09:47:
Имам някои болки в гръбнака, вероятно ще трябваа да се прегледам, един от прешлените ме боли все едно е ударен и имам синка, но нямам. Странно е и е от дооооста време, но сега започва много да ме дразни.
Съпругата имаше такива болки,придружени и с болки в лакътя,след като смени водещата ръка с която носи основно тогава едното от децата -нещата отшумяха.
Коленце (sun) :D
nervak, ще порбвам да сменя ръцете, но се съмнявам оттук да идва проблемът, защото имам леко тръпнене на лявата ръка и левия крак, а върша всичко с дясната ръка.
11.12.2015г.
Храна:
- домашен кроасан с кашкавал, банан;
- зеле с ориз на фурна;
Добавки:
- лецитин;
Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с овесени ядки;
- маслини, варено яйце, зеленчуци на пара;
- мандарини, бисквита;
- грис с компот от вишни;
- зеле с ориз на фурна;
Добавки:
С Десо за Коледа ще купим на детето миялна :D Най-големият му кеф у баба и дЕдо :D
хаххаха, благодаря, Джулси :D Доста ме збавлява с ходенето си, като патенце е :D Но става все по-стабилен (sun)
Макар, че около 5-6ти даваше сигнали за предстоящо пристигане, цикълът ми в крайна сметка се яви днес. По мои изчисления - 38 дни. При това положение приемам, че хормоните ми още се пренстройват, ще видя следващата периодичност. Време ми е да си пусна кръв и урина, защото не съм откак съм родила. Освен това искам да видя какво е състоянието и на половите ми хормони. След началото на новата година ще се погрижа, макар, че с моята хипохондрия, малко ме е страх. И за гинеколог е време |-)
Продължава да не ми се занимава с тежести. И това ще го мисля след празниците.
Храната ми е много малко, къде качествена, къде не дотам, къде абсолютно некачествена (шоколад, купешки). Спирането на кърменето доведе до спад в енергоразхода, което по моему доведе до спад в апетита, което отчитам като закономерно. Но така или иначе нетренирането е основен фактор. Ама кат’ нямам муза...
Даме окончателно се счита за проходил (sun)
Миналата седмица му направихме изследвания, регулярни, кръв и урина (нестерилна). Оказа се с нисък хемоглобин, урината чиста. Направихме допълнителни изследвания, за да видим каква е анемията - малко под долната граница му е желязото. Отдавам го на това, че допреди 10 дни фактически месото, което ядеше, беше от готови пюрета (понеже отказваше всякакво домашно приготвено месо), а там е много малко и недостатъчно да му запълни нуждите. Изведнъж обаче прояде нормално месо, но пък не от достатъчно дълго време. Така, че следим. Взели сме и стерилна урина, но още чакаме микробиологията.
Окончателно е забравил кърменето, на ме ми липсва, обаче. Заспива трудно, защото се върти и не може да си намери място, но пък не плаче изобщо вече, напротив, идва да се целува. У баба си и дядо си пък заспива за 5 минути въртене. На обед още се разправяме малко, когато сме си вкъщи или у сестра ми (последните два дни). И отново - у баба си и дядо си няма такъв проблем, трябват му 5-10 минути. Предпочита да не му пея :D
В четвъртък бяхме на детско коледно парти на работа. За първи път прояви срамежливост от хората, хвана се за полата ми и не искаше да ходи при никого. После се успокои и отиде при една колежка, както и при началник отдела. Мммм дядо Коледа не го хареса, в дипломатични отношения са, въпреки, че той му донесе дайре!!!, което доста харесва. На партито сам поиска кюфте, изяде го почти сам, защото като спирах да му давам с вилицата, той сам си боцкаше, аз само насочвах леко ръката, т.е. обучението по самостоятелно хранене също върви добре. Днес дори си изяде сам, само с лека моя помощ в загребването, половината купичка от закуската. В момента е пристрастен към мандарините. Стимулирам тази страст. Пристрастен е и към маслини, не ще да яде без тях, което е малко лигавщина, която осъзнавам, че стимулирам, но на моменти ми е по-лесно да наситня маслина и да си отваря лесно устата, отколкото да си върти главата, сочейки маслината.
В понеделника пък уж тръгнахме към парка, накрая отидохме до читалището, останахме за репетициите на нашите и за тези на децата на сестра ми. Даме имА възможността да свири на пиано, което адски му хареса, натискаше без да удря клавишите. После му дадоха възможност да свири и на тъпан. Като засвири музиката, тактува с крак.
Много харесва гигантските елхи в мола! Ходи да пипа гигантските топки. Интересно как ще опазим елхите!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.12.15 22:59.
Моментно състояние :D Не може да мине в графата “вече”, а просто “в момента” :D
22.12.2015г.
Храна:
- банан;
- три бъркани яйца със сирене, в свинска мас;
- мандарина, две лъжици фъстъчено масло;
- кафе с мляко;
- телешки дроб, червено цвекло с пармезан, торта с праскови и цедено кисело мляко;
Добавки:
- тинктури: мента, клеева, цисто (намерих я в шкафа с чайовете, дори не беше отворена, та реших да се почерпя :D);
Дамяни:
Храна:
- мандарини;
- просо с овче сирене и кокосово масло;
- бъркано в свинска мас яйце, тиквена крем супа;
- пълнозърнести макарони с банан, мед и кокосово масло;
- мандарини;
- пълнозърнести макарони със сирене и маслини, тиквена крем супа;
Добавки:
- витамин Ц (останалите са в хладлника на нашите и тази седмица почива);
Тая тъпа мъгла ни задържа вкъщи, днес се вдигна чак, когато вече беше време за обяд и сън.
От неделя насам започна да ми тече носът! Днес имам леки мускулни болки, затова бича всички тинктури, които намирам, плюс завидно количество чай от какво ли не, предимно мащерка, риган и мента. Сред тинктурите намерих една почти свършила мента, глог и валериана, бяха останали 10 капки, употребих я. Иначе 3-4 пъти дневно консумирам лютата мента, малко превишавам дозите :D Тази “Цисто” я имам от доста време, обаче тя не се употребява от бременни и кърмачки, което възпрепятстваше приема й досега. Имам и една червена детелина и след като отново съм с наличен месечен цикъл, ще си я употребявам с удоволствие.
Кърменето ми липсва. Обаче вече няколко пъти се усещам, като си мисля дали да пия нещо, в случая тинктурите, че първо се замислям дали може, а после със задоволство си казвам, че няма проблем да пия каквото си искам, защото вече ще си го пия само аз :D
Днес - среща с по-старите ми съученици, да се разбира от първи клас :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 23.12.15 13:56.
23.12.2015г.
Храна:
- брецел, мандарини, палачинка на Рони;
Добавки:
тинктури: клеева, мента, цисто;
Дамяни:
Храна:
- пълнозърнести макарони с кокосово масло и овче сирене;
- мандарини;
- телешки кюфтета с лук, сирене и магданоз, тиквена крем супа;
- суити, банан;
- телешки кюфтета, маслини, тиквена крем супа;
Добавки:
- рибено масло, витамин Д;
От днес Деско е отпуска (inlove) Направихме една чудесна квартална разходка преди обед, а след това се преместваме за няколко дни към Борово. Нашата елха от няколко дни е украсен, Дамян я обожава!!! Ходи и гали играчките, като от време на време се изкушава да ги дърпа :D
Изминаха чудесни празници! За съжаление нямам НИТО ЕДНА СНИМКА, защото този, чието име е гравирано от вътрешната страна на халката, кояо нося на десния си безименен пръст, за краткост наричан Десо, по грешка форматира картата на фотоапарата...така, че...красивите моменти остават само с съзнанието и сърцето ми :D :D :D
Коледните празници изкарахме у нашите. На 24-ти със сестра ми, както винаги на тази дата, имахме “много спешна и важна работа”, чието съдържание обикновено е да се шляем със задължението да купим подаръци, а накрая да заседнем...в китайски ресторант. Нашата “много спешна и важна работа” на 24-ти декември възникна като традиция с цел да се отървем от украсяването на къщата музей, което не би било толкова ужасно, ако нямаше милинони коледни работи, които да се извадят и подредят, и да се украси с милиони играчки гигантската елха. Та, за да отървем това, имаме “работа”. Обикновено в “спешната и важна работа” не допускаме никакви натрапници, установихме, че правилно постъпваме по този параграф миналата година, когато допуснахме Дамян да участва (понеже тогава кърмех на 3 часа) и той прецака шляенето ни като се разкисели точно, когато стигнахме до китайския ресторант и се наложи да се приберем...и да украсяваме (ние обичаме да ни е украсено, просто не обичаме да украсяваме). Тази година не допуснахме същата грешка и Дамян остана да помага на баба си и дядо си. Макар, че така или иначе къщата вече беше украсена. Също така тази година напазарувахме подаръците доста преди 24-ти, за да може съдържанието на “много спешната и важна работа” да се ограничи до безцелно шляене, сладолед, купуване на взаимните ни подаръци, засядане на топло, празно и уютно. Китайският ресторант тази година го пропуснахме, защото, за разлика от други години, тази сестра ми и зет ми трябваше да са при неговата майка около 17:00 часа и “важната” ни работа трябваше да приключи доста по-рано, а не както обикновено да отидем направо у нашите за вечерята. Всъщност истината е, че колкото и да избягваме украсяването, винаги, в крайна сметка, украсяваме, защото като се върнем от “важната” работа, баща ни все още доникъде не е стигнал и сядаме на масата не по-рано от 22:00 часа :D И все пак “важната работа” вече е традиция, която не подлежи на отмяна. Та след като добре “поработихме” със сестра ми, отидохме у тях, тя ни направи спагети, после със зет ми излязоха, и ние с Десо обитавахме техния апартамент още известно време. После се прибрахме, аз омесих бъднивечершната питка, която е работа на мама, но нея я болят ръцете и аз я разкарах от месенето. А бъднивечершната питка е работа на мама, защото само тя може да я направи толкова ненадута и глетава, колкото аз я обичам. Когато се намеси царят на месенето, баща ми, бъднивечершната питка изобщо не е толкова ... яка, защото става мека и надута, вероятно от самото месене :D Изобщо баща ми е гениален “месач” е прави гениални погачи и други, но не може да застигне глетеняка на мама, който обожаваме.
На 25-ти, след отварянето на пдоаръците (от което нямаме НИТО ЕДНА СНИМКА) и любимата ни коледна закуска, Даме го заведоха на гости на обед у майката на зет ми, а ние планирахме вечерно празнуване на Коледата. С Десо пихме кафенце и лимонади с близки любими приятели, а после се разходихме из прекрасната, не, прелестната ПРАЗНА София. При диференциацията между обезлюдеността й по празниците и състоянието й, когато е претъпкана и пренаселена с “плява”, разбирам отново и отново защо е мордоридентифцирана. Прекрасен град, само да я нямаше тая паплач, дето го изпълва през непразничното време.
На 26-ти беше гигантското ни събиране у баба и дядо, преди това с Десо се прибрахме до вкъщи, за да си съберем планинарската “екипировка”, в частност самара на Даме. Междувременно “изчистихме къщата” :D После партито у баба и дядо, а после “Кабуум”-чета.
На 27-ми се качихме с приятели до Черни връх. Бяхме тръгнали със страх, добре, че ме убедиха да вземем Даме, защото доста се чудех, с тия минусови температури, да стои 4-5 часа навън. Но взехме добро решение, издигнахме се над гнусния смог, направихме божествена разходка. Даме си имаше трима шерпа, баща му и още двама мъжаги (това всъщност са моите любими съученици от първия ми клас, с които се срещах по рано през седмицата, когато възнукна идеята за Черни връх). Изобщо всички бяхме адски доволни, щастливи, проветрени, изпечени и т.н.
Нямам никакви спомени от 28-ти, 29-ти и 30-ти, имаше още “Кабуум”-чета, със сигурност.
Новата година я посрещнахме четиримата (ние тримата + кучето :D) у нашите - решихме да не се връщаме в Надежда, защото къщата е студена, а пък след Новата година така или иначе ще идваме пак към Борово за Сурва. Тааа....сготвихме си, хапнахме, сложихме детето да спи и се насладихме на няколкото часа до Новата година. Имаше и Не се сърди човече :D На 1-ви потеглихме през Южния парк, за да сурвака Даме прабаба и прадядо, доста добре се справи детето, с изключителното творение на дядо си - вълшебна сурвакница! На 2-ри мама и тате се прибраха от Габрово, поляхме Новата година, сестра ми направи баницата, която с еканих да правя 3 дни. Но пък ние с Десо измислихме късметите!!! Гениални! От баницата в баба ми се падна...бебе :D Същото се случи с баницата през новата 2014г. :D От баницата у нас ми се падна...”През новата година - по-голям обем, най-вече от надут корем!” :D И депутатска длъжност :D Последното не ми е изтрябвало, а за първите две, ще се радвам, но да отложим сбъдването с 4-5 месеца, колкото да си вляза в булчинската рокля и да мога да пийна една ракия на сватбата :D Вечерта - Кървави Мери-та у сестра ми :D
Да ни е здрава, щастлива, късметлийска и успешна Новата година, Господ да ни пази от всичкото зло, което пъпли!
Няколко снимки от Черни връх, за съжаление само тези са останали! Добре, че ги качих У Фейса!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.01.16 15:32.
Дневникът ми отдавна се използва за всичко, в тази връзка си отбелязвам:
“Песен за майката”
Прохожда чедото, прохожда
И тръпка сладостна пробожда
Сърцето майчино, че вече
човек е нейното човече.
И мисли тя, че го повежда
с ръка към своята надежда.
Не знае, че го е създала
за близост не, а за раздяла.
Додето майката усети,
изтръгва й го от ръцете
безмилостният господар
на всички царства цар Буквар.
Остава майката сама
с играчките му у дома.
Погалва някоя играчка
и ето ти играчка-плачка.
Прописва чедото, прописва.
Вълна на нова радост плисва
и първа дума пишат двама,
и то се знае, тя е “мама”.
Когато мама е сама,
ще праща чедото писма…
Не знае тя, че рядко пише
синът зает с дела по-висши.
Додето майката усети,
изтръгват й го от ръцете
казарма, работа, жени…
А пък жените са едни…
Сама при старите му книги
остава мама и реди ги.
Поплакват заедно с буквара
и после всеки се затваря.
От ден на ден разбира мама,
че има син, но и че няма.
Разбира тя,че го е създала
за близост не, а за раздяла.
И вече не до рожба близка
да бъде близо мама иска.
Обратното желае само:
синът да не извика “мамо”.
Да не извика “мамо, мамо”
синът в нещастие голямо.
И щом не сеща се за мама,
то значи, че опасност няма
И че светът добре го среща,
затуй за мама се не сеща.
И мама в стаята тогава
ръка на себе си подава,
поема я и се повежда
сама към своята надежда.
Марко Ганчев
04.01.2016г.
Храна:
- 5 сушени сини сливи;
- сьомгова пъстърва на фурна с моркови и лимон, картофено-морковено пюре;
Дамяни:
Храна:
- попара от домашна пита, домашно овче сирене, домашно прясно мляко, масло;
- бъркано яйце с овче сирене, кисело мляко с малко протеин;
- грис с прясно мляко с мед и кокосово масло;
- мандарини;
- телешка кайма с моркови и лук, маслини;
Добавки:
- витамин Д;
Днес с Дамето най-накрая пробвахме новата шейна на терен! Толкова се радаваше!!! Много му хареса, да вали сняг му хареса, изобщо снегът му хареса (на Черни връх не му обърна никакво внимание, защото то не валеше и дефакто само настилката се беше сменила), пипа го с малките си ръце в ръкавици, ама аз му дадох и с голи ръце да го пипне. Утре, стига времето да се задържи така приятно, заминаваме с шейната и кучето в парка, мисля, че ще стане голям купон :D
Доста е започнал да дърдори, все още не казва истински думи, различни от мама, тата, баба, деде, папа, да и не, ноооо много, много говори. Интересното е, че говори като сме вкъщи или като сме навън сами, но като се срещне с нови или други хора, му трябва малко време, проучва ги, хили се, но не дърдори, после започва. Доста пее като сме навън. :D
Много ме кефи да има сняг, защото като излезем след като Десо свърши работа, светлините от уличните лампи се отразяват в снега и улиците са светли, и е готино!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.01.16 15:18.
05.01.2016г.
Храна:
- овесени ядки с кисело мляко и протеин;
- сьомгова пъстърва;
- бира;
- сьомгова пъстърва, салата от цвекло, ряпа, моркови, ябълка, пълнозърнести макарони с риба тон;
Дамяни:
Храна:
- гречка с масло и сирене;
- бъркано яйце със сирене;
- банан, мандарини;
- макарони, маслини, кисело мляко;
Добавки:
- витамин Д, рибено масло;
Както бях планирала, отидохме в парка с шейната и беше страхотно! Жалко, че снегът се стопи!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.01.16 14:13.
06.01.2016г.
Храна:
- гречка с масло и сирене;
- домашен щолен;
- телешки кюфтета, салата от ряпа, морков, ябълка и цвекло;
- домашен щолен;
Дамяни:
Храна:
- просо с масло и сирене;
- телешко кюфте с моркови и лук, гречка;
- кисело мляко с малко протеин;
- телешко кюфте с моркови и лук, гречка, кисело мляко;
ДОбавки:
- витамин Д, рибено масло;
Дамянецът ни спретна хубав номер - изялохме на пазар с количката, която беше по-скоро лодка, защото навън топящият се сняг и дъждът образуваха истинско езеро.... Десет минути преди да се приберем нашият заспа, взе си дремката и после не пожела да спи следобяд, след час и половина приспиване се отказах и го оставих. Вечерта, естествено в 20:00 едвам гледаше, даже не искаше да яде като хората, изкъпа се и заспа още докато го поставях в леглото. После се събуди, беше много жаден, изпи 3 чашки (за текила) вода, а после още две, после още две, през час, явно нещо соленото му беше дошло по-солено, отколкото трябва. В крайна сметка не се буди през нощта.
От 04.01 вечерта с Десо се преместихме в хола и го оставихме да спи самостоятелно в стаята си, сложихме решетката на леглото. Някак просължава да има дискомфорт в това легло. Сега се колебаем дали да се върнем в неговата стая или си е крайно време да сме отделни. Първата нощ ми беше кошмарна, ставах хиляда пъти, а и бебефонът е развален. Още не сме го доизмислили...
07.01.2016г.
Храна:
- домашен щолен, кафе с мляко;
- овесени ядки с кисело мляко и протеин;
- филе от бял амур, толстолоб - котлет, ориз с праз, моркови и маслини;
Добавки:
- пробиотик, витамин Д;
Дамяни:
Храна:
- домашна юфка с масло и сирене;
- кисело мляко с телешко и от домашната юфка, но много, много скромно;
- банан;
- мандарини;
- ориз с праз, моркови и маслини;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д, рибено масло;
Тази нощ не беше толкова зле, макар, че снощи стигнахме до заключение да се върнем днес обратно в детската стая, обаче по-скоро ще изчакаме още няколко дни, да видим как ще върви, защото детето спи доста спокойно.
Обаче днес на обяд много ме ядоса! Само ъ-ка и си върти главата, и плюе, и иска разни неща, с които да си играя, докато яде, а аз смятам за грешно да се занимава с разни неща, докато се храни! В един момент просто чашата ми преля и му се скарах!
Къщата е пълна с косми! Мразя го тоя период на годината, чистим всеки ден и на другия....КОСМИ!
Домашният щолен на тате свърши за доста кратко време. Беше УНИКАЛЕН, не можах да се спра, марципанът му се беше получил божествен!
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 07.01.16 20:34.
08.01.2016г.
Храна:
- овесени ядки с кисело мляко;
- филе от бял амур, ориз с маслини, моркови и праз;
- толостолоб котлет, още от белия амур, салата от ряпа, морков и ябълка, грис с тиква и сушени плодове;
Добавки:
- пробиотик, витамин Д;
Дамяни:
Храна:
- овесени ядки с кисело мляко, мед и малко изолат:
- ориз с маслини, праз и моркови;
- мандарини, банан, сушени сини сливи, сушени червени боровинки;
- грис с тиква, прясно мляко и сушени плодове;
- омлет с маслини и овче сирене, боб с ориз;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д, рибено масло.
Мда, така е, отдавна е време, обаче мисълта за залата ме подтиска. Но определено е време. Определено...
09.01.2016г.
Храна:
- кафе с мляко, овесена каша, шоколадов бонбон (не един);
- разни хапки и брускети, моркови;
- 3 Блъди Мери-та;
Добаавки:
- витамин Д, пробиотик;
10.01.2016г.
Храна:
- пица, кафе с мляко;
- суджук;
Дамяни не беше под мой контрол.
В събота празнувахме рожден ден и солидно се почерпих със споменатия, любим мой, коктейл. Десо също се беше почерпил приятно, като цяло изкарахме една прекрасна танцувална забавна вечер в нощно заведение, каквито по принцип заведения не са ни по душа. Но този вид разпускане няколко пъти годишно е супер.
Водка с чай от мащерка не е добра идея, научено по емпиричен път.
Прибрахме се около 02:00, но се заехме с това, с което се занимаваме от една седмица насам - гледаме “Кухня”. Не съм съвсем сигурна коя е точната причина да съм влюбена в този .. сериал. Че е супер забавен, супер забавен е, няма спор, умираме от смях. Обаче продължителното слушане на руска реч ми доставя такова удоволствие, че не мога да го опиша с думи. Още по-хубаво е, когато тази страст към дадена култура, в случая изразяваща се в езика, е споделена с друг...русофил (да не се чете в политическия смисъл...само) (inlove)
Неделята я прекарахме както от години не ни се е случвало - в правене на нищо и “Кухня”.(sun)
В събота ще правим Прощапулник.
Ако не ни мине котка път, във вторник отиваме да караме ски - вали, сняг, валииии!!! Пфф - тренировките - след скьорската седмица.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.01.16 14:12.
11.01.2016г.
Храна:
- кафе с мляко;
- телешко със зеленчуци и ориз;
- свинско със зеленчуци и ориз;
- филе от бял амур, кюфтета от тиквички;
- крем от авокадо, банан и лимон;
Добавки:
-пробиотик, витамин Д;
Дамяни:
Храна:
- тиквен киш;
- телешко със зеленчуци и ориз;
- мляко с ориз, кокосово масло, кокосова захар и мед, стафиди, червени боровинки;
- телешко кюфте, кюфте от тиквички, няколко хапки филе от бял амур, които сам поиска;
- крем от авокадо, банан и лимон, докато седеше във ваната си (доста невъзпитателно :D);
Добавки:
- витамин Д, витамин Ц, пробиотик, рибено масло.
12.01.2016г.
Храна:
- кафе с мляко;
- телешки кюфтета, орехи;
- парпаделле Карбонара;
Добавки:
- пробиотик, витамин Д, витамин Ц;
Дамяни:
Храна:
- тиквен киш;
- пенне с масло и сиренем, стафиди, червени боровинки;
- грис с тиква, кокосово масло, краве мляко, стафиди, червени боровинки;
- яйце, парпаделле Карбонара;
Добавки:
- пробиотик, витамин Д, витамин Ц, рибено масло;
Цяла сутрин се занимавам с проблема “детска градина” и докато се занимавам, заваля и стана гнусно навънка, та пропуснахме разходката.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.16 10:38.
13.01.2016г.
Храна:
- парпаделле Карбонара;
- кафе с мляко;
- свинско и говеждо с моркови и лук;
Добавки:
- витамин Ц, витамин Д, пробиотик;
Дамяни:
Храна:
- гречка с масло и сирене, 3-4 стафиди, 3-4 червени боровинки;
- свинско и говеждо с моркови, лук, чушка и картоф, 3-4 стафиди, 3-4 боровинки;
- грис с прясно мляко, тиква, сушени плодове, кокосово масло;
- свинско и говеждо с моркови, лук, чушка и картоф;
Добавки:
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.16 14:46.
14.01.2016г.
Храна:
- кафе с мляко;
- банан, мандарина;
- 3 белтъка (бяха ми останали от парпаделлете Карбонара, където използвах жълтъците);
- свинско на фурна в марината от червено вино, босилек, червен, зелен, черен и бял пипер, зехтин, варени картофи с праз;
- свинско на фурна, салата от червено цвекло, бяла ряпа и ябълка;
Добавки:
- витамин Д, витамин Ц, пробиотик;
Раздвижване:
- 5х6 х лицеви опори (винаги се имат предвид стриктни, една шестица вчера ми спечели облог с доста приятен предмет :D (nlove5));
Дамяни:
Храна:
- просо с масло и сирене;
- крем супа от тиква, бъркано яйце със сирене, мандарина, 5-6 стафиди и червени боровинки;
- крем от тиква с фурми;
- крем супа от тиква, ориз със зеленчуци, 5-6 стафиди;
Добавки:
- витамин Д, витамин Ц, пробиотик, рибено масло;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.01.16 21:12.
15.01.2016г.
Храна:
- кафе с мляко;
- банан;
- телешко със зеленчуци;
- свинско в йена, салата от червено цвекло, ряпа и ябълка;
Добавки:
Дамяни:
Храна:
- домашна юфка с масло и сирене;
- мандарина;
- телешко със зеленчуци (праз, броколи, чушка, морков, домат), оризово царевични макарони;
- мандарина, био бисквита от ядки и сушени плодове;
- телешко със зеленчуци, макарони;
Добавки:
- рибено масло, витамин Д, витамин Ц, пробиотик;
Днес Даме се събуди в 6:30, защото беше свършил в гащите една работа, което НИКОГА не прави. След като го преобухме, опитах да си заспи в кревата, защото много му се спеше, обаче като го сложих и се понатъжи. След като вече беше станало 07:00 и баща му така или иначе ставаше, реших да го прибера с мен в спалнята. Беше толкова гушкав, мек и топличък и така се вреше в мен (inlove) Така си поспахме още 2 часа :D И естествено на обяд спа...30 минути (dull)
Днес, без да искам, му сложих 15 капки пробиотик :D Дозата за три дни :D Да се надяваме, че няма да ни изненада пак :D
16.01.2016г.
Храна:
- мляко с кафе;
- кисело мляко с протеин и бадеми;
- две био бисквити (едната беше за мен, а другата за даме за утре, но ... го подядох), пакетче пълнозърнести био ръжени (последният да затвори вратата :D) ...солети;
- свинска пържола, чаша бяло вино с капка био (:D) сироп от арония, салата от цвекло, ряпа, ябълка, кисело мляко и яйце (2-3 лъжички), парче лимецова палачинка;
Добавки:
- пробиотик, витамин Д, витамин Ц;
Дамяни:
Храна:
- овесени ядки с прясно мляко, мед и стафиди;
- варено яйце, маслини, морков, тиквена крем супа;
- кисело мляко с ябълка;
- лещена яхния (за лещата ме подсети Радост, за което мнооооого й благодаря!);
Добавки:
- пробиотик, витамин Д, витамин Ц, рибено масло;
Ауууууууууууууууууууууууууу! Как хубаво се разходихме из иначе воднистия сняга! На Даме му замръзна носягата, а аз бях ... впрегнато куче :D Иска ми се цяла зима да е така снежно и после, като дойде есента, снегът изведнъж да изчезне и да се появят цветчетата, т.е. без да преминаваме през гнусната киша, която неминуемо следва снега |-)
16.01.16
21:58
Пролетта, размечтано баци, пролетта! :))) :*
Не подяждай малкия билдър, че те утепах!
казано от Вероника Налбатска на 16.01.16, 21:58:
Пролетта, размечтано баци, пролетта! :))) :*
ХАххахаха, обърнах хода на сезоните :D
Задният ни...”двор”, докато приспивам Даме :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.16 22:39.
17.01.2016г.
Храна:
- кафе с мляко;
- домашна баница, суджук, парче домашна бисквитена торта, бял шоколад, още суджук;
ДОбавки:
——;
Дамяни:
Храна:
- кисело мляко с ябълка;
- суджук, леща, погача;
- домашна баница със сирене, кисело мляко;
- суджук, леща;
Добавки:
- витамин Ц;
28 дни. Часовник! Разбира се, точно преди ските беше крайно неподходящо време цикълът ми да реши да е часовник отново. :D
Вчера правихме прощъпулник. Дамян си избра Vivofit-a, който беше наречен с твърде общото “за спорт”. Бихме могли д атълкуваме това по няколко начина - например ББ-тийм толкова ще се развие и разрасне (дай, Боже!), че и той ще вземе участие във фирмата, в която работи баща му, нещо като ... магнатските семейства :D Или ще стане спортистче...,или пък треньорче, под контрола на кака му Вероника :D После обаче ми донесе Виво-то и отиде да си вземе друго - взе си един специален уред (на който в момента не мога да се сетя името, но принадлежи на прадядо му, който беше офицер (всъщност и двамата му прадядовци са били офицери и то от СВ, но на Десо прадядото е бил гвардеец също), и представлява един, на моя прост език казано, нож, със седеф и синджир, пфууу, не мога да се сетя думата!), обаче това се опита да го повдигне, но му беше твърде тежко и се премести на чука, който награби заедно с химикалка, предаде ми ги и след това взе и помъкна мишката. Като цяло изглежда детето ще пробва различни неща :D Живо и здраво да е, да му е хубав пътят (inlove)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.01.16 08:06.
18.01.16
10:12
казано от karfi4ka на 18.01.16, 07:52:
...и отиде да си вземе друго - взе си един специален уред (на който в момента не мога да се сетя името, но принадлежи на прадядо му, който беше офицер (всъщност и двамата му прадядовци са били офицери и то от СВ, но на Десо прадядото е бил гвардеец също), и представлява един, на моя прост език казано, нож, със седеф и синджир, пфууу, не мога да се сетя думата!)...
Тадададааааам!!!!! Днес, най-накрая, направих нещо, което планувам от повече от десет години, но все остава неосъществено - качих се отново на ски! Ще си опиша в края на ваканцията, а сега само отбелязвам, че се размазах....от кеф (дано остане само тази форма на размазване). В момента си усещам тялото каталясало, но душата е пълна - прекрасно време, дано остане така, макар че за всеки случай имам “очила за добро настроение”, прекрасни писти, поносимо количество хора по пистите, добра мускулна памет, изобщо радвам се, че реших, добре, че бяха Десо, зет ми и сестра ми да ме новият да подкарал пак ските!!!!!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.01.16 20:21.