как да качвам само мускулна маса

11.11.05
16:02

здр. искам да попитам как да качвам само мускулна маса без да качвам мазнини.какво да ям като по -принцип лесно качвам килограми ами искам да са възможно повече мускули а не сланина.182см 93 кг. имам около 7 месеца стаж с прекъсвания.сега тренирам по 4 пъти на седмица .Мисля че сам от ендоморфен тип.Какви съвети можете да ми дадете. БЛАГОДАРЯ :?:

11.11.05
16:18

за да не качваш мазнини а само мускули си ограничи приема на мазнини и яж:-месо,яйца,мляко,плодове зеленчуци,паста(макарони) :wink:
избягвай сладките работи :wink:

11.11.05
16:30

само чисто 100% не можеш да качваш все ще се качи и малко мазничко

filatov

11.11.05
16:57

Когато се храниш за маса, трябват много калории. За да не се омазниш обаче, те трябва да идват качествените източници (да не ги изброявам). Аз преди съм правил тая грешка, дето доста хора са я правили. Ще правим маса, дай да тъпчем яко всичко. После се чудиш как да свалиш корема и гъза. Колкото и чисто да се храниш, от многото калории пак ще качиш може би и малко мазно, но съвсем малко

madwolf

11.11.05
17:52

Хаха...де да можеше да се качват само мусколи :D
По -правилно е да попиташ как да качваш възможно най-малко мазнини и повече мусколи, защото каквото и да ядеш винаги ще качваш и някакъв процент мазнини :wink: .Яж качествена храна с повече протеиново съдържание...  8)

11.11.05
20:36

е да тва се знае че без малко мазно нема да се разминем . Значи да не ям благи работи и безалкохолни да не пия, а тестени изделия може ли да ям, защото от тях качвам повече.Слушал сам че трябва да се ядат въглехидрати иначе няма да имаш сила :D

11.11.05
20:52

може да ядеш ама пак се лепи мазно много.Препоръчвам ти на черен хляб да преминеш.

12.11.05
02:01

Кисело мляко + извара добра комбинация ли е за целта ми? Има ли повечко протеини в тях?

13.11.05
13:40

Хубава комбинация е, само гледай киселото мляко да е обезмаслено.

30.11.05
11:34

няма спасеное от мазнинитееееее!111

30.11.05
23:26

Хора!Какво разбирате под качествена храна?Тренирам доста отдавна,висок съм 183см тежа около 90-95 кг. И като тръгна да качвам маса е невъзможно да не заприличам на бухтичка!Искам до края на януари да пипна 100те кг.,обаче след 93 ми е адски трудно!Какво подяволите да направя,за да кача тия проклети 7кг.???Уточнявам,че не ползвам анаболи! :wink:  и не мисля скоро да стигам до там!
Обаче спортни храни и хранителни добавки,не избягвам.

01.12.05
20:50

Хора кажете по колко гр. въглехидрати мога да използвам на ядене че много ме интересува този въпрос заради физиката ми никой не ми отговаря
Пиши на кирилица.Не използвай 4-ки и 6-ци .Спазвай правилата на форума.Поста ти бе преведен от мен
DJGorgio-Astor

MA

01.12.05
21:53

hi
hora kajete mi po kolko gr vaglehidrati moga da usvoqvam na qdene 4e mn me interesuva tozi vapros zaradi fizikata mi a nikoi ne mi otgovarq…....
Братле и аз не съм наясно ама  изглежда тия дето ги приемам ми деисват прекрасно ,но ако някой и зкаже мнение и аз ще си записвам.

02.12.05
01:18

Ми аз приемам по 100 ама ми казаха че може много повече.На ден правя по 400 и никакъв резултат прекалено бърз метаболизам имам и съм много слаб

Пиши на кирилица.Не използвай 4-ки и 6-ци .Спазвай правилата на форума.Поста ти бе преведен от мен
DJGorgio-Astor

02.12.05
10:49

Мисията невъзможна да качваш само ММ .Но има светлина в тунела ,щом имаш бърз метаболизъм каченото ще бъде по качествено но няма начин да е без малко мазнини
Не бързай толкова с тези 7 кила за да не стане белята , всичко ще си дойде на мястото след време

Sourcemag

02.12.05
12:40

Като не ти стигат 400 направи ги 600 :wink:

02.12.05
18:00

Браточка,що за съвет е т’ва да чакам всичко да стане от самосебе си???
Няма време за чакане :twisted: !ТЯБВА да постигаме целите си!
Випроса е как!Ако знаеш няк’ва  диета,някои друг трик-споделяй!
Нали всичко правим в името на каузата :)  :D :lol:
:wink:

MA

02.12.05
18:05

По колко грама се падат на килограм ?

02.12.05
18:37

Marto,съотношението мазнини:белтъчини:въглехидрати в период на потдържане е 1:2:3!
В зависимост от тв’а дали качваш или сваляш-количествата трябва да бъдат променяни!
В период на качване на маса би трябвало да си набавяш между 2.2-3гр протеин на килограм телестна маса и от там си намираш количеството въглехидрати.

02.12.05
19:34

да де ама мене не ме интересува по какво количество на ден въглехидрати да приемам а по колко грама въглехидрати могат да се приемат на едно ядене(1 прием) дали 100?дали 200?дали 300? и т н:))

02.12.05
20:05

Ми според мен 100гр. ще са ти много!
Ако се водим по т’ва,че трябва да си супер огромен,за да приемаш по 50гр. протеин на хранене(както прави Кътлър) и пак,за да приемаш такова количество протеин трябва да имаш бая бърз метаболизъм...
А,бе...кажи ми кви килограми си и аз щ’и кажа как да го напрайш. :wink:

03.12.05
10:48

188 см висок на 60 кг

Добре дошъл в форума пиши на кирилица моля , спазваи правилата, поста ти бе преведен от мен
DJGorgio-Astor

03.12.05
12:12

Човече,не искам да те плаша,но се нуждаеш от сериозно наддаване:)
Щом си 60кг. и си висок 188см,би трябвало да се храниш по 6-7,че защо не и по 8 пъти на ден.
За дневната доза!!!
Значи дневната ти доза протеин би трябвало да е над 130 грама,следователно дневната ти доза въглехидрати,над 260гр.А според мен и мазнини няма да са ти излишни!
Моят съвет е!Ако си падаш”малко”нервен,трябва да забравиш нервите щото пречат на покачването на килограми!!!!
Трябва да увеличиш максимално съня!!!И да изядеш света!!!!:)
Незабравяй,че тренировките,сънят и храната са еднакво важни!!!
Явно имаш бърз метаболизъм,храни се през 2 часа(по възможност)НИКОГА не оставай гладен 3 часа:))))
Вземай по-30 грама протеин и 50-60 гр въгл.Но си ги набавяй от храна!
Може да ти помгне и витамин Б комплекс-за успокояване на нервите-за да качиш трябва да си напълно спокоен!
Постави си за цел да изяждаш по килограм месо и да изпиваш по 2 литра мляко след тренировка и това да не е единствената ти храна за деня,и като прибавиш 8-10 часа здрав сън ще успееш!!!!
Явно си начинаещ-за тва не натискай на хранителни добавки,а на храна и сън!Повярвай ще има много по-голям ефект :wink:
УСПЕХ:)

03.12.05
17:04

scum85 е аз съм 187 и преди два месеца бях 75 килограма като килограми си ги имах от бизо половин година с тенденция да нарастват.Та значи преди два месеца бях 75 (което знам,че е малко за моят ръст),но откакто тръгнах на даскало започнах да свалям яко килограми и сега съм 68-69 с тенденция надолу и вече започвам да се стряскам.Като цяло в момента не тренирам,а го карам на мързел,но това няма много голям значение за отслабването ми.Мисля,че една от причините за този спад в килограмите ми е,че повреме на училище няма нищо за ядане.Даже голямата междучасие тичам набегом за да си взема нещо за ядене от спирката (300-400 метра) и да не закъснея за час.И това нещо е някакъв скапад дюнер,но само той ме засища за по-вече от два часа.Иначе в лавките има някакви дребни сандвичи (понякога),но неси заслужават,защото ем са скъпи ем няма нищо в тях.Отделно на закуска немога да ям почти нищо.Преди пиех една хранителна добавка.....мисля,че се казваше SuperMas,но я изчерпах и сега мисля да си я взимам пак.Помагаше донякъде.Що се отнася до вечерята - тука ми е вихара.Попринцип включва почти винаги от 250 до 500 грама месо и е м/у 8 и 11 вечерта.Но въпреки обилната вечеря имам много бърз метаболизъм и на сутринта (13 часа е сутринта за мен) пак чувствам глад,но просто сутрин немога да ям.Попринцип си лягам към 3 сутринта и мисля,че покривам диапазона 7-8 часа сън.Та питането ми е - да си купя ли пак SuperMas и да продължа да си я взимам сутрин вместо или чат-пат заедно със закуската?Също така съм решил да си взема два дъмпела от по 20 кг. за малко Home Fitnes :)
P.S. Забравих да спомена - голям нервак съм.Просто много се вбесявам и то главно в къщи,но много често и в училище.
P.P.S. Споредмен трябва да се направи нещо отностно храната, коята се предлага в училище!

03.12.05
18:51

[quote author=“egx”]P.P.S. Споредмен трябва да се направи нещо отностно храната, коята се предлага в училище!

03.12.05
22:48

Тая държава отдавна е мъртва братле-нищо неможе да се напрай вече!
Освен ако не станем всички заедно, а като знам че никой не го интересува.... :cry:

03.12.05
22:50

мерси за съвета и пожеланията.Знам че съм мн зле даже ме есрам като ходя по улицата.Гадно ей не го пожелавам на най големия си враг!Но пак не разбрах дали мога да приемам по 200 грама въглехидрати поне н а ядене и да ги усвоявам.Аз не ме бърка дори и да омазнявам малко

Пиши на кирилица Спазвай правилата на форума за 2 път ти е следват наказания !!!! Преведох ти поста
DJGorgio-Astor

04.12.05
00:41

Няма смисъл!Дори “ГОЛЕМИТЕ” не приемат толкова много!Главната причина е че при такова количество колкото и да ти е бърз организма нама начин всичко да бъде усвоено.Следователно само хабиш материала:))))
Опитай се да се храниш по 7 пъти дневно по 60гр въглехидрати-това прави 420 гр!!!-за теб напълно достатъчно!Научи се на режим!И забрави алкохолът и цигарите за 2-3 седмици!Ако не качиш поне 5кг,аз ще се откажа от желязото!!!!:)
хе хе хе :oops:  едвали нещо може да ме откаже:)))но когато започна всичко бях 175см. и тежах 54кг!Сега вече съм 183 см и тежа 95!Храна и сън му е  майката!Инедей да тренираш повече от 3 пъти седмично!!! :wink:

egx,гледай сега!нервите са ти супер голям враг!Научи се да не се нервиш много,много!И аз съм нервен и то доста,но б12 и изобщо бкомплекс ми помагат-за сега 
За яденето в даскалото бих ти предложил следното!
Когато аз бях на даскало и имах същия проблем като теб си носих от вкъщи!Да гледаха ме атски странно,дори се подиграваха,но като видяха ефекта последваха примера ми.... и доста успяха!Носех си варени яйца,мляко с ожесени ядки,в бутилка,даже месо))))))
И най-често задавания въпрос беше:”Ти да не си боднал ретаболил”))))))
Всичко е въпрос на хранене!!!Носи си храна от вкъщи.Не си взимай тия боклуци-е не са излишни,но не трябва да разчиташ на тях!!!!
Взимай ако ще взимаш сутрин някакъв гейнер,носи си една доза за училището и малко храна от вкъщи-това са ти осигурени 6 часа!!!!
Хамбургер,дюнер,пица...това са така наречените “празни”калории и можеш да си ги посволяваш по веднъж два пъти седмично)))
хайде пък ако послушаш съвета ми ще видиш ефекта сам!

Не пускай поредни мнения моля обединих Ви поста
DJGorgio-Astor

04.12.05
16:47

[quote author=“bolkers”]за да не качваш мазнини а само мускули си ограничи приема на мазнини и яж:-месо,яйца,мляко,плодове зеленчуци,паста(макарони) :wink:
избягвай сладките работи :wink:

Това е пълна глупост.То ако беше така лесно и просто,спираш мазнините и край,само мускул си.Няма такова нещо,трябва да ядеш от всичко,но в правилни количества.На теб ти трябват поне по 2гр. на килограм протеини.В твоя случай и между 3-4гр въглехидрати,дори може да ги намалиш малко,но все пак трябва да са поне 2-3гр.иначе ще използваш протеина за енергия а не за мус. разреж.Според мен си тренирай добре и още по-добре се храни а на пролет ще започнеш да изчистваш.

04.12.05
17:58

[quote author=“scum85”]Няма смисъл!Дори “ГОЛЕМИТЕ” не приемат толкова много!Главната причина е че при такова количество колкото и да ти е бърз организма нама начин всичко да бъде усвоено.Следователно само хабиш материала:))))
Опитай се да се храниш по 7 пъти дневно по 60гр въглехидрати-това прави 420 гр!!!-за теб напълно достатъчно!Научи се на режим!И забрави алкохолът и цигарите за 2-3 седмици!Ако не качиш поне 5кг,аз ще се откажа от желязото!!!!:)
хе хе хе :oops:  едвали нещо може да ме откаже:)))но когато започна всичко бях 175см. и тежах 54кг!Сега вече съм 183 см и тежа 95!Храна и сън му е  майката!Инедей да тренираш повече от 3 пъти седмично!!! :wink:

egx,гледай сега!нервите са ти супер голям враг!Научи се да не се нервиш много,много!И аз съм нервен и то доста,но б12 и изобщо бкомплекс ми помагат-за сега 
За яденето в даскалото бих ти предложил следното!
Когато аз бях на даскало и имах същия проблем като теб си носих от вкъщи!Да гледаха ме атски странно,дори се подиграваха,но като видяха ефекта последваха примера ми.... и доста успяха!Носех си варени яйца,мляко с ожесени ядки,в бутилка,даже месо))))))
И най-често задавания въпрос беше:”Ти да не си боднал ретаболил”))))))
Всичко е въпрос на хранене!!!Носи си храна от вкъщи.Не си взимай тия боклуци-е не са излишни,но не трябва да разчиташ на тях!!!!
Взимай ако ще взимаш сутрин някакъв гейнер,носи си една доза за училището и малко храна от вкъщи-това са ти осигурени 6 часа!!!!
Хамбургер,дюнер,пица...това са така наречените “празни”калории и можеш да си ги посволяваш по веднъж два пъти седмично)))
хайде пък ако послушаш съвета ми ще видиш ефекта сам!

Не пускай поредни мнения моля обединих Ви поста
DJGorgio-Astor

Уффффф.Абе знам,че трябва да престана с тия нерви ама .............Иначе и аз пия отделно от всичко B1,B2,B5,B6 по 0,5mg едната таблетка,а аз зимам почти всеки ден от 2 до 6 {6 рядко}.А я кажи какво е това “гейнер” щото хич несъм в час и как евентуално да си го набавя.

06.12.05
09:43

Гейнера - тва е протеин с по-високо съдържание на въглехидрати...

06.12.05
18:24

[quote author=“SkuLL_CruSHeR”]Гейнера - тва е протеин с по-високо съдържание на въглехидрати...

Или обратното е по добре да се каже  :lol:

21.12.05
04:32

Гейнерът е напитка,в която съотношението белтъчини  въглехидрати е най -често 1 към 2 или 3,може и 4:)Накратко,въглехидратите винаги са повече.Няколко общи съвета по темата..Започвай деня с увеличен прием на въглехидрати и го завършвай почти само на белтъчини..Предполагам ,че имаш бърз метаболизъм затова белтъчините трябва  да са 3 грама на  килограм,а не два..и гледай тренировките ти да са по кратки като обем и без по-голяма пауза от 3-4 дена за мускулна група.

JO

22.12.05
23:14

Здравейте.
Отдавна чета форума, но за първи път пиша. :)
Понеже стана дума за гейнер искам да попитам въглехидратите в гейнера прости ли са или сложни. Да не са някакви обикнвени захари, щото тогава според мене по-добре да си купиш протеин и захар и да си ги мешаш.  :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1