този гръб

22.11.05
11:46

вчера в залата чух едно мнение че когато правиш гръб трябва да си избереш дали ще тренираш за разширяване или за маса.Не можело да се тренира и за двете и трябва да си избереш едното.Тва го чух от един пич дето отдавна е в тоя спорт.замислих се малко над думите му и се чудя прав ли е.как ще го коментирате?

22.11.05
11:54

[quote author=“ridddick”]вчера в залата чух едно мнение че когато правиш гръб трябва да си избереш дали ще тренираш за разширяване или за маса.Не можело да се тренира и за двете и трябва да си избереш едното.Тва го чух от един пич дето отдавна е в тоя спорт.замислих се малко над думите му и се чудя прав ли е.как ще го коментирате?

Говори глупости! Питай го какво е разширяването, ако не е качване на маса?!
И недей да слушаш разните дебили по залите, дори да са здрави или да изглеждат добре. В повечето случай си нямат и понятие от елементарни неща ;)

22.11.05
15:35

Петко не са глупости , това и аз съм го чел в Мускули и фитнес - примерно упражнение за разшираване са набирания , скрипците , а за маса мъртвата , мечката , чукчета - по тази програма тренира шампиона при младежите т.е. прави 2 пъти гръб в седмицата 1. за ширина , другия за маса

А според вас не е ли масата първото условие за да бъде един гръб широк, а? Нали качвате маса и латисимус дорси расте  :P
Мисля, че Петко К има право!

22.11.05
15:53

[quote author=“DjoNi”]Петко не са глупости , това и аз съм го чел в Мускули и фитнес - примерно упражнение за разшираване са набирания , скрипците , а за маса мъртвата , мечката , чукчета - по тази програма тренира шампиона при младежите т.е. прави 2 пъти гръб в седмицата 1. за ширина , другия за маса

Първо - не вярвай на всичко, което четеш в МиФ, точно там пишат най - големите глупости (макар че понякога и свестни статии може да се намерят) ;)
И второ - кое от това, което съм казал е в противеречие с написаното в списанието?

22.11.05
17:25

Не съм чел подобно нещо в МиФ а и как да го прочета като това пък са големи простотии нещо братле не си разбрал

22.11.05
17:44

[quote author=“ridddick”]вчера в залата чух едно мнение че когато правиш гръб трябва да си избереш дали ще тренираш за разширяване или за маса.Не можело да се тренира и за двете и трябва да си избереш едното.Тва го чух от един пич дето отдавна е в тоя спорт.замислих се малко над думите му и се чудя прав ли е.как ще го коментирате?

ТОВА са пълни глупости.Ако се замислиш,щом си разщиряваш гърба трупаш и маса,ако става дума за плътността...да

22.11.05
18:23

така след кратко търсене статията се намира в брой 93 Септември 2005г Мускули и фитнес страница 54

тренировка за плътност на гърба в понеделник (примерно)

1. мъртва
2. гребане с щанга
3. мечка

тренировка за ширина на гърба в петък
1.скрипец отпред
2.скрипец зад врат
3.набиране

значи грешката е в мен, извинявам се - програмата е успоредно за
плътност и ширина, т.е. това което е казал онзи пич в залата че не може да правиш и двете заедно,  може да се съчетае в два дни от тренировъчната програма :) е аз ги правя в 1 ден , Светомир Андреев (републикански шампион по културизъм) прави гърба по програмата на Рони Колман вече 2 години и не я сменя нито в период за маса нито в предтренировъчен период

22.11.05
18:48

Знаех си че нещо не си допрочел или неразбрал просто беше абсурдно всичко

22.11.05
23:00

мерси пичове.и аз мисля че са почти пълни глупости ама реших да ви попитам.това което каза manson за латисимус дорси е прав.и за напред смятам в тренировката за гръб да има скрипци и тяга и чукчета :wink:

23.11.05
10:09

хуу де мойта програма за гръб е:

скприпец отпред(широк хват) - 3х8
скрипец отпред(тесен хват) - 3х8
гребане с щанга - 3х8
гребане с дъмбел - 3х8
мъртва тяха - 3х10

кажете сега тази програма добра ли е ???

23.11.05
12:00

програмата е хубава стига да се възстановаваш добре до следва6тата тренировка :!: пич ще ти дам една програма по която аз дръпнах много в гърба препоръчвам я на всички среднонапреднали-през седмица прави 3-4 суперсерии мъртва тяга и набирания :!: вярвайте ми ще почувствате кво значи мускулна треска :!: Успех на всички форума е мн хубав

23.11.05
13:14

[quote author=“fe2_vanio”]програмата е хубава стига да се възстановаваш добре до следва6тата тренировка :!: пич ще ти дам една програма по която аз дръпнах много в гърба препоръчвам я на всички среднонапреднали-през седмица прави 3-4 суперсерии мъртва тяга и набирания :!: вярвайте ми ще почувствате кво значи мускулна треска :!: Успех на всички форума е мн хубав

Добре дошъл във форума
Дали не е малко тежичка тази суперсерийка за средно напреднали

23.11.05
20:25

[quote author=“Azazel”]хуу де мойта програма за гръб е:

гребане с щанга - 3х8
гребане с дъмбел - 3х8
мъртва тяха - 3х10

таааа никоий не чух да се изказва.... :roll:

23.11.05
22:09

[quote author=“Azazel”][quote author=“Azazel”]хуу де мойта програма за гръб е:

гребане с щанга - 3х8
гребане с дъмбел - 3х8
мъртва тяха - 3х10

Айде аз ще се изкажа  :lol: ,хубава ти е тренировката за гръб.А тягата редовно ли я правиш? Ако е така не ти ли идва малко в повече ? В смисъл,че с тия гребания и тяга ще ти се натовари доста кръста.Но като цяло е много добра  :wink:

23.11.05
23:13

[quote author=“Azazel”][quote author=“Azazel”]хуу де мойта програма за гръб е:

гребане с щанга - 3х8
гребане с дъмбел - 3х8
мъртва тяха - 3х10

Много е махни поне 1 упражнение

24.11.05
22:53

Кое да махна ???

24.11.05
23:29

гребане с щанга - 3х8
или
гребане с дъмбел - 3х8

Едно от тези двете, няма смисъл и от двете в една тренировка, по добре ги редувай. Единия път гребане с щанга, другия гребане с дъмбел

25.11.05
23:13

междо другото, това гребане с дъмбел въобше не го усещам, майче ще мина на щангата  :wink:

25.11.05
23:18

Ами ти си знаеш най- добре, това е индивидуално и което упражнение ти действа най- добре, него прави. С дъмбел, с щанга, от което се чустваш напонпан- то ще е :)  Аз също работя усилено върху гърба, трябва да въртиш упражненията и да видиш точно кои са най- добри за теб. Успех  :lol:  :wink:

26.11.05
16:59

[quote author=“Azazel”]междо другото, това гребане с дъмбел въобше не го усещам, майче ще мина на щангата  :wink:

Сигурно не го изпълняваш правилно това е много добро упражнение

26.11.05
19:31

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Azazel”]междо другото, това гребане с дъмбел въобше не го усещам, майче ще мина на щангата  :wink:Сигурно не го изпълняваш правилно това е много добро упражнение

нищо чудно, е не е чак да не го усещам, но с щанга повече се натоварвам

MR

30.11.05
14:48

техниката при гребане с дъмбел трябва да е перфектна да се усети упражнението а за това трябва много стаж  :wink: и аз не го усещам и за това си правя с щангата гребане

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1