Методи за следтренировъчен "reload"

AU

29.11.05
09:36

Привет на всички! Някой може ли да ми каже кой е най-ефективния начин за гликогенно зареждане след трен според него. Сума ти неща изчетох с мнения вариращи от мед през шоколад до пълнозърнест хляб с мармалад. Хубаво обаче аз мед “чисто” не мога да ям, а таз работа с шоколада ми е много съмнителна (предвид, че мазнините в него пречат на усвояването на въглехидратите). Освен това изрових една таблица с гликемичните индекси на въглехидратно-преобладаващите храни и установих, че явно плодовете (с изключение на стафидите) също не са добър вариант защото всички са “сложни” въглехидрати със слаб гликемичен ефект.
Така че в момента съм се спрял на варианта със “спортните напитки” от рода на ISOSTAR но прахуляка вече е на свършване и се чудех дали не мога да го заменя с нещо по-евтино като разтворимите сокчета на TANG, FRUCTUS, тнт. Още повече, че едно пакетче съдържа прибл. 45гр. въглехидрати, което разтворено в половин литър вместо в един напълно покрива нуждите на 60-те ми килограма телесно тегло ;)

Ще съм ви много благодарен ако споделите собствените си начини за презареждане...

29.11.05
10:06

глюкоза или фруктоза. те са по около 2 лева килограма. взимаш 50-тина грама след тренировка и си готов.

29.11.05
11:46

имаше вече подобна тема - потърси малко из форума ..
декстроза / 2 банана / мед избери си..

AU

01.12.05
09:55

Благодаря ви. Ще поразровя за всеки случай.  :)

FI

01.12.05
12:02

Доколкото съм чел, фруктозата може да зареди само гликогена в черния дроб, не и този в мускулите.

01.12.05
14:17

Къде я продават тая глюкоза? В аптеките има само некъв разтвор дето за нищо не става.

02.12.05
00:34

[quote author=“Meanmachine”]Къде я продават тая глюкоза? В аптеките има само некъв разтвор дето за нищо не става.

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=105943&highlight=%E3%EB%FE%EA%EE%E7%E0#105943 :wink:
Ако те интересува цената на “течната”-тя въобще не токова течна колкото си представях-доста е гъстичка дори-нещо като рядък мед е като гъстота-бурканчето е 400 грама. Ако ще си взимаш бурканче имай на предвид, че ще ти трябва лъжица, защото с накланяне на буркана и пиене направо от него си е ебало мамата  :lol: ...
“Течната” глюкоза е много готина  :P , има вкус на мед, супер е  :lol: Иначе на прах излиза “по-тънко” като цена; цената на течната глюкоза е 1,40 лева за бурканче.
В 100 г. глюкоза в бурканче се съдържат:
79,7 г. въглехидрати
20 г. вода и 0,3 г. соли
също така 10,8 мг. фосфор
8,4 мг. калций
3 мг. калий
2,3 мг. магнезий и 0,5 мг. желязо

Това е. Яжте или пийте си я с кеф  :)

AU

09.12.05
11:30

Това нещо като “концентрат” ли се води? Щото аз съм от Бургас и Алабин ми идва малко далече  :wink:  пък тука като питам за глюкоза само от тази течната се опитват да ми пробутат...

23.12.05
13:39

абе пичове освен тая глюкоза дето е в бурканчета има и наистина течна
продава се по едно кило и е 1,5лева иима я в магазини здраве ако ги знаете 8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1