12.12.05
15:13
Значи гледах го във филма Rocky .Та Роки като стана сутринта си разби в една чава около 5-6 яйца и ги изпи еи тй на екс.Полезно ли е това или вредно
12.12.05
16:50
Белтъците са полезни, а относно жълтъците бих ти препоръчал да не консумираш повече от 3 на ден.
В този случай високобелтъчният шейк цели да се спре катаболизма от времето през което си спал.
Бих ти препоръчал до час след това да консумираш и мюсли или овесени ядки и плодове /банани, киви, грейпфрути/ за запълване на глюкогена и за енергия през деня.
да ве знам че е много гадно ,тоз направо ги чукна в една пластмасова кана и ги изпи на екс
12.12.05
20:41
Или пък пий протеин
В този ред на мисли ми се искаше да ви попитам...някой знае ли хранителните стойности на белтъците на яйцата..имам предвид обикновенно когато ги дават в таблици пишат яйца...а там имаи жълтъци а аз питам само за белтъците...колко порцента белтъчини колко вода..и тн. 10Х. :)
[quote author=“Animal”]Или пък пий протеин
Това е много добра помощ
Можеш да хванеш салмонелоза (май така се казваше) ако ги пиеш сурови не всички яйца са заразени но трябва ли да рискуваш ?
Яйце(58 гр)-калории-84,мазнини-6,белтьци-7,вьглехидрати -0
Извинявай,не ти прочетох вьпроса правилно.
Значи само за белтька на яйцето е:калории-17,мазнини-0,белтьчини-4,вьглехидрати-0
18.02.06
20:12
Сварявай си ги или ги пържи иначе рискуваш много.
20.02.06
16:37
В жълтъка се зъдържа една значителна част белтъчини.А болестта, от която има шанс да се заразите при ядене на сурови яйца се казва салмонела
В жълтъка се съдържа значителна част белтъчини..но основно той е богат на холестерол и мазнини..освен това болестта е салмонела ..но дори е възможно при недосатъчно качествена термична обработка,ако животното е било заразено да се предаде и птичи грип-той се предава освен от изпражненията на животните и от сурови техни продукти.
20.02.06
19:50
[quote author=“dido__”]да ве знам че е много гадно ,тоз направо ги чукна в една пластмасова кана и ги изпи на екс
Не ги гледай по филмите какво правят. Варени са супер. qk_bik беше писал колко време е стоял в болница и как му са е отразила салмонелата.