Искам съвет!

21.12.05
10:19

Здравейте. Тренирам от около 4 години, като съм имал няколко прекъсвания. Последните 2 години не съм спирал. На 20 години съм, висък съм 186см, тежа 86кг. Проблема ми е, че искам да кача мускулна маса, а не мога (тоест можеби на знам как). Имам възможност да ходя на фитнес 5 пъти в седмицата, като правя по една мускулна група всеки ден: Гърди, Ръце, Гръб, Рамене, Крака.
Храненето... мисля, че там ми е проблема. Имам възможност да ям месо и яйца всеки ден (и го правя, не заради фитнеса... просто така съм свикнал). Идеята ми е не да кача килограми просто заради идеята, а мускулите да станат по обемни. Другото, което  трябва да отбележа, е че ям доста сладко (шоколад предимно). Корем нямам, дори и да не го тренирам, плочки обаче също нямам :D Бих казал, че съм стегнат, но не съм релефен!
Никога не съм взимал хранителни добавки, поради това че нямам достатъчно средства да си набавя качествени такива, а не бих искал да пия каквото и да било.
В залата обикновено отивам с желание, не ме мързи да тренирам. Старая се всеки път да сменям упражненията за съответната мускулна група или поне техния ред.

Моля да ме посъвтвате нещо. Можеби начин на трениране? Режим на хранене (на практика нямам определен такъв). Някои хора казват “яж повече”, но аз ям точно толково колкото ми се яде, нататък просто е тъпчене с нежелание.

Благодаря!

21.12.05
11:52

Ами 4 години не са малко.При положение че от 2 години не си почивал предполагам че имаш нужда от почивка.По това време на годината може да тренираш и по на рядко,3 пъти например,като това ще ти даде и време за почивка.Съмнявам се че успяваш да се възстановиш при 5 тренировки и без добавки.Може поне да си вземеш витамини и минерали ако прецениш,аз просто те съветвам.Увеличи като цяло калориите,което не значи да се тъпчеш в 3 храмения.Ако можеш яж по 5-6 пъти и не пренебрегвай плодовете ако можеш да си ги позволиш.Тренирай базово и не стой много в залата.Всичко това което ти казвам може да ти се строри че съм го писал излишно ( а и не само на тебе) и сигурно си добре запознат.Факт ев обаче ,че доста хора пренебрегват някои елементарни неща които са важни за крайния резултат.Има и оше куп неща-като сън,видове храни,хранителни добавки,като не може да изчерпя всичко в този пост.Дано и другите колеги да се отзоват със полезни съвети и да ме допълнят за това което не съм казал.

Желая ти Успех!

21.12.05
14:19

Ами аз съм ги разделил на 5 тренировки точно с идеята да не седя много в залата. По принцип правя по 12 серии за всяка мускулна група. Заедно със загрявката ми се събира около 50-60 мин в залата, не повече. Сън... спя по около 8 часа на ден, рядко спя повече. Плодове ям честичко, банани предимно.

AN

21.12.05
15:33

[quote author=“Peho”]Ами аз съм ги разделил на 5 тренировки точно с идеята да не седя много в залата. По принцип правя по 12 серии за всяка мускулна група. Заедно със загрявката ми се събира около 50-60 мин в залата, не повече. Сън... спя по около 8 часа на ден, рядко спя повече. Плодове ям честичко, банани предимно.

ако питаш мен спи по повече, още два часа примерно. Освен това тъпченето е само първите две седмици, след това свикваш и тялото само си го иска яденето. Пробвай да включиш още едно хапване през деня. Освен това сладкото дето го ядеш ти убива апетита и не ти помага по никакъв начин за уваличаване на обема на мускулите. Програмата не е лоша, но по-добре премести ръцете след рамотои сложи една почивка след гърба примерно. Ако не ти помогнат тези неща направи една седмица пълна почивка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1