02.01.06
01:05
Здравейте.Реших да си направя нова НВД и бих се радвала и на вашите мнения.Почти на 21 г/168/55-56кг.Цел:сваляне на 4-5 кг.Пресметнах от формулата,че са ми необходими 2183 кал.,за да запазя досегашното си тегло.(калориен баланс се казва май)
Изготвих си и едно ново НВД.
10-11ч.-половин грейпфрут +/- едно кафе
11:30 -тренировка
14:00-200 гр.извара(по вьзможност обезмаслена)
16:00-100 гр. шунка+1 яйце
18:00-1-2 ябьлки
20:00-салата(2 домата +половин краставица)+ 150 гр риба или бяло пилешко месо
Иска ми се и някьде да вклуча и 200 гр. кисело мляко(0,1%)
Изчислих,че ако ям салатаата с риба,следва:-1000 кал/б-99,3/в-41,4/м-31,1
ако салата е с пиле:-900 кал/б-99,3/в-43,4/м-20
Ще се радвам на вашите мнения и съвети.:)
Браво.На мене ми допада.Само не разбрах тия 1000 калории и съответно такива грамажи белтък,въглехидрати и мазнини как може да са от 150 гр месо и една салата :)
Ами 1000-та калории не са само от месото и салатата,а общо от всичко,вклучено в НВД-то.Не сум 100% сигурна,но толкова трябва да са(поне 2 пути ги смятах).а киселото мляко да ме посуветваш кьде е най-добре да го вкуча?
Поздрави
02.01.06
12:17
Грейпфрута еедин от плодовете с наи-много съдържание на прости въглехидрат.
Тренировката за понижаване на теглото трябва задължително е на гладно - заеби гейпфрута.
Никъде няма сложни въглехидрати в диетата - а ти трябват за мозъка. Затова 100 гр овесени ядки с 300 мл обезмаслено мляко СЛЕД тренировка е перфектно.
[quote author=“_ZOB_DOG_”]Грейпфрута еедин от плодовете с наи-много съдържание на прости въглехидрат.
Тренировката за понижаване на теглото трябва задължително е на гладно - заеби гейпфрута.
Никъде няма сложни въглехидрати в диетата - а ти трябват за мозъка. Затова 100 гр овесени ядки с 300 мл обезмаслено мляко СЛЕД тренировка е перфектно.
Ако за теб 5 на 100 са много въглехидрати, не знам. А и има данни, че грейпфрута притежава термогенен ефект и помага за горене на мазнините.
Kiara, не падай до толкова малко калории. Не знам колко тежиш, но 1000 са много малко. Минимум 1200. Ако за поддържане ти трябват над 2000, както казваш, с 1500 ще сваляш без проблеми.
и аз сьм чувала,че грейпфрута е много полезен и се препрорьчва,както с 1 кафе преди тренировка,много спомага при горенето на мазнини.това сьм го чувала даже от професионални спортисти.
“Kiara, не падай до толкова малко калории. Не знам колко тежиш, но 1000 са много малко. Минимум 1200. Ако за поддържане ти трябват над 2000, както казваш, с 1500 ще сваляш без проблеми.”
тежа 55-56 кг и сьм 168 висока.знам ,че диетката е с малко калории,но от друга страна,нямам много време за ядене,пьк и от 2 месеца стомахьт ми се е свил и не мога да ям много.
Само да вметна, че в някои бърнъри (Супер Кътс3 например) една от съставките е ектстракт от грейпфрут ;)
03.01.06
00:02
А аз само да вметна, че е страхотен продукт. Който иска да сваля и има излишни 50 лева може да ги вложи в него.
ето днес например преди тренировка си жзех половин грейпфрут и 1 кафе и 1 ц.л течен л-карнетин.и да ви кажа резултат беше просто смайващ.като едно прасенце се потях:),макар 4е няам много мазнини.просто ви препорьчвам тази комбинация.
Сега си ям обезмаслената извара и просто си затварям очите и добре че ям и шунка,защото иначе бих по....:)ама няма как.всичко иска жертви:)
05.01.06
01:48
[quote author=“Kiara”]ето днес например преди тренировка си жзех половин грейпфрут и 1 кафе и 1 ц.л течен л-карнетин.и да ви кажа резултат беше просто смайващ.като едно прасенце се потях:),макар 4е няам много мазнини.просто ви препорьчвам тази комбинация.
Сега си ям обезмаслената извара и просто си затварям очите и добре че ям и шунка,защото иначе бих по....:)ама няма как.всичко иска жертви:)
Не се заблуждавай по потенето, то не е реакция на горенето на калории, а на повишаването на температурата на тялото, и е с цел да го охлади ...
имаш голяма грешка в изчисленията неможе толкова да ти е калорииния баланс
изчисли го наново или си кажи точните дани и някои кавалер да ти помогне в сметките
ти си около 1500кал според мен ,изчистлете и ще видим
aми аз сьм 21 г,168 см,55 кг.два пьти уж го смятах,не знам...може и да сьм се обьркала,но не виждам къде точно.Коефициента ми на физ.активност е 1.55.
655+(9.6*55)+(1.8*168)-(4.7*21)=1386.7
1386.7*1.55=2149.385
Това е ,което сега пресметнах.ако имам някуде грешка ще се радвам някой да ме поправи:)
[quote author=“Silvia_Saint”][quote author=“Kiara”]ето днес например преди тренировка си жзех половин грейпфрут и 1 кафе и 1 ц.л течен л-карнетин.и да ви кажа резултат беше просто смайващ.като едно прасенце се потях:),макар 4е няам много мазнини.просто ви препорьчвам тази комбинация.
Не се заблуждавай по потенето, то не е реакция на горенето на калории, а на повишаването на температурата на тялото, и е с цел да го охлади ...
Сигурно си права.но вьпреки това смятам че комбинацияата кафе+грейпфрут+Л-карнетин е много ефикасна при горенето на мазнини:)За пьрви пьт го прочетох я едно изказване на “junga” и след това поразпитах някои наистина разбиращи.
Моля не пускайте последователни постове , обединих го
DJGorgio-Astor
[quote author=“Kiara”]aми аз сьм 21 г,168 см,55 кг.два пьти уж го смятах,не знам...може и да сьм се обьркала,но не виждам къде точно.Коефициента ми на физ.активност е 1.55.
1386.7*1.55=2149.385
Това е ,което сега пресметнах.ако имам някуде грешка ще се радвам някой да ме поправи:)
Няма грешка по тази таблица ,точно толкова излиза.
Наи добре следи кантара ,но не се качваи всеки час а на седмица 1 път
засега си направи една диете на 1500кал и след месец ако не смъкнеш
2-3кг сваляш калориите на 1300кал.
имаш още 5-6 месеца до лятото и ще успееш да хванеш правилния отрицателен баланс
саМо гледаи да приемаш повече белтъчини ,и наи важното след 18часа никакво хранене
като вечерята ти е много лека ,гледаш да компенсираш на закуската
[quote author=“iunga”][quote author=“Kiara”]aми аз сьм 21 г,168 см,55 кг.два пьти уж го смятах,не знам...може и да сьм се обьркала,но не виждам къде точно.Коефициента ми на физ.активност е 1.55.
1386.7*1.55=2149.385
Няма грешка по тази таблица ,точно толкова излиза.
Наи добре следи кантара ,но не се качваи всеки час а на седмица 1 път
засега си направи една диете на 1500кал и след месец ако не смъкнеш
2-3кг сваляш калориите на 1300кал.
имаш още 5-6 месеца до лятото и ще успееш да хванеш правилния отрицателен баланс
саМо гледаи да приемаш повече белтъчини ,и наи важното след 18часа никакво хранене
като вечерята ти е много лека ,гледаш да компенсираш на закуската
Мерси за съвета.доколкото знам и в 20ч да ядеш за последен пьт не е фатално(аз досега така си правя НДВ-то) и пак има голям ефект. iunga какво мислиш ти по вьпроса?
Ами след 18часа на е желателно да хапваш ,но пак зависи какъв
начин на живот водиш ,има хора които са по активни през ноща
Сега направо да ти кажа за моето голямо отслабване
през 2000год бях 112кг ,направо се търкалях ,реших да отслабна
но без диети а само спорт<колоездене>което бе грешка
защото изгорих много мускулна маса,но както и да е.
Та значи купих си един професионален бегач и хванах пътищата
на моята татковина с едни мои приятели
на ден сме минавали и по 200км и за едно лято направо се стопих
от 112кг станах85-86кг но както писах изгубих много мускулна маса
но тялото ми стана много атлетично ядях като съдран и пак отслабвах
та значи диетата е важна но също така и тренировките са важни
претстави си че си скуплтор и сама си изваиваш тялото
имаш проблеми с бедрата ами изваяй ги
и помни девиза на американците<ти си това което ядеш> :roll:
Ха,вдевиза на американците наистина има някаква логика.
Напьлно сьм сьгласна с теб,че тренировките имат много голямо влияния(или какьвто и да е спорт),вьрху фигурата и здравето ни.но с това поне нямам проблем-в смисьл,че тренирам през ден(тва е 4 пьти в седмицата) и не го правя само с цел да придобия по-добра визия,а най-вече защото ми прави голям кеф.мотивазията ми става с всеки изминат пьт все по-голяма:)
а що се отнася до активността,смятам че сьм по-активна вечерта,понеже обикновено ставам по-кьсничко и си лягам чак кьм 3:00-3:30 ч.(просто режимьт ми е станал такьв).не ме питай какво мьчение е за мен да ям последно в 20:00ч,но все пак за сега успявам.наистина се чувствам много по-добре и коремьт ми изглейда супер на следвашия ден(не е взобще издут).Но аз не искам да свалям вече толкова(ок 2-3 кг), и да стягам максимално:)
Много се радвам че с толкова упоритост си постигнал целта си(или поне част от нея).Ж елая ти и за напред още много успехи:)