26.06.04
19:02
от 2-3 седмици имам травма на рамото и съм решил да се посъветвам със специалист. Може ли някой да ми препоръча частен доктор в София.
Ще бъда много благодарен също така ако споделите с мен някои съвети как в бъдеще да избягвам контузии, особено на рамото, което явно е слабата ми част.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Аз само ще те посъветвам да не правиш пулоувър. Това упражнение направо ебава майката на раменете ако са ти слаби или недобре разгрети.
Избягвай упражненята зад врат, като раменни преси и набирания.
Винаги преди тернировка за рамо ги загрявай добре. Ако са ти силна група тренирай ги след гърдите така поне ще знаеш, че са готови за тренировката.
От няколко седмици имам проблем с лявото рамо, което прави тренировката за горна част на гърдите (лежанка под 60 градуса) и упражненията за средната глава на рамото доста неефективна...
Не съм се съветвал с личеният си лекар, което по правило е грешно да не го направя, но по едно съвпадение мой познат имаше сходен проблем за което му изписаха Cartilasin (Глюкозамин хирдохлорид).. цената е около 18лв.. като това стига за 1 месец. Лечението се провежда, забележете м/у 1 и 3 месеца! А не просто 1-2 седмици... почивка..
Аз лично се поинтересувах за алтернатива на този препарат.. като например Глюкозамин Сулфат (същото еквивалентно количество и дозировка, като на другият препарат, отново за едномесечно лечение) струва около 12-13лв.
Глюкозамина е градивният елемент на съединителната тъкан, а при сериозни натоварвания ставите (и по-скоро съединителната тъкан) се износва бързо.. И както пием протеин/амино за възтановяване на мускулите... е крайно некоректно да пренебрегваме възтановяването на съединителната тъкан! А за голямо съжаление с напредване на годините количеството на синтезирания глюкозамин(съединение на глюкоза и амино киселина) драстично намалява.. и оргазнизма възтановява много по-трудно щетите от тренировките..
И понеже това може да прозвучи като пропагандиране използването на подобен препарат е важно да се каже, че прекаляването т.е. приемането на големи дози от глюкозамин е вредно.. (както с повечето неща с които се прекалява).. така, че внимателно да се чете листовката.. + консултация с лекар ортопед/травматолог :D
P.S.: От 3 дена прилагам лечение.. и съм много доволен от ефекта... 8)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече