спортен лекар/тренировка за рамо без контузии

26.06.04
19:02

от 2-3 седмици имам травма на рамото и съм решил да се посъветвам със специалист. Може ли някой да ми препоръча частен доктор в София.
Ще бъда много благодарен също така ако споделите с мен някои съвети как в бъдеще да избягвам контузии, особено на рамото, което явно е слабата ми част.

27.06.04
08:00

Аз само ще те посъветвам да не правиш пулоувър. Това упражнение направо ебава майката на раменете ако са ти слаби или недобре разгрети.

27.06.04
12:28

Избягвай упражненята зад врат, като раменни преси и набирания.
Винаги преди тернировка за рамо ги загрявай добре. Ако са ти силна група тренирай ги след гърдите така поне ще знаеш, че са готови за тренировката.

30.06.04
02:16

От няколко седмици имам проблем с лявото рамо, което  прави тренировката за горна част на гърдите (лежанка под 60 градуса) и упражненията за средната глава на рамото доста неефективна...
Не съм се съветвал с личеният си лекар, което по правило е грешно да не го направя, но по едно съвпадение мой познат имаше сходен проблем за което му изписаха Cartilasin (Глюкозамин хирдохлорид).. цената е около 18лв.. като това стига за 1 месец. Лечението се провежда, забележете м/у 1 и 3 месеца! А не просто 1-2 седмици... почивка..
Аз лично се поинтересувах за алтернатива на този препарат.. като например Глюкозамин Сулфат (същото еквивалентно количество и дозировка, като на другият препарат, отново за едномесечно лечение) струва около 12-13лв.
Глюкозамина е градивният елемент на съединителната тъкан, а при сериозни натоварвания ставите (и по-скоро съединителната тъкан) се износва бързо.. И както пием протеин/амино за възтановяване на мускулите... е крайно некоректно да пренебрегваме възтановяването на съединителната тъкан! А за голямо съжаление с напредване на годините количеството на синтезирания глюкозамин(съединение на глюкоза и амино киселина) драстично намалява.. и оргазнизма възтановява много по-трудно щетите от тренировките..
И понеже това може да прозвучи като пропагандиране използването на подобен препарат е важно да се каже, че прекаляването т.е. приемането на големи дози от глюкозамин е вредно.. (както с повечето неща с които се прекалява).. така, че внимателно да се чете листовката.. + консултация с лекар ортопед/травматолог  :D

P.S.: От 3 дена прилагам лечение.. и съм много доволен от ефекта...  8)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1