02.01.06
21:42
здравейте,
имам проблем с теглото и търся разрешение.
на 21г съм, 185см, 95кг- предимно мазнини!
килограмите ми идват повече, а и скоро претърпях опереции на коляното и съвета на лекарите беше да намаля телото.
проблема е че постоянно работя и нямам време за тренировки, а исе възтановявам от операциите и натоварване не е желателно.
бих се радвал на някакав хранителен режим за сваляне на теглото(мазнините), не толкова бърз, колкото ефективен.
естетвено ако може да не се чака година за някакъв ефект.
мерси!
02.01.06
22:53
05.01.06
08:40
bonef, щом нямаш време за тренировки нещата се усложняват, но не бива да се отчайваш! Линкът, който ти е даден горе е много полезен и наистина е много добре да го прочетеш внимателно.
Основно правило, е че за да намалиш теглото си трябва да приемаш по-малко калории от колкото са ти необходими. Колко ти трябват - има методи за изчисляване на сайта. Има нещо друго - ти не тренираш, а работиш. В зависимост каква ти е работата - умствена, физическа - хабиш различно количество енергия. Понякога тежката умствена работа изисква повече енергия от дадена физическа работа! Така че и това трябва да се има впредвид.
След като нямаш мускули, които да пазиш - просто гледай да има отрицателна разлика в дневните калории. Предполагам, че трябва да започнеш с - 200, 300 докато с времето стигнеш до -500! Ако нямаш време за физичека работа - увеличи умствената!:) А и още нещо: отново прочети сайта за това по колко КГ. можеш да отслабваш нормално на седмица! (т.е. би следвало) и не забравяй, че успехът ти ще дойде не с постоянното мислене и правене, че си на диета и т.н. , а с промяна на културата ти на хранене!:)
Успех!