Честа заблуда

IV

17.01.06
23:34

Здравейте сега чета във форума че Някой ги е страх да разтворят протеина с вода и да го оставят и след време да го пият.Нищо не му става на протеина ако го разтворите и след няколко часа го изпиете на училище или работа.Tова го твърдя за протеините и гейнерите .За креатина ако е обикновен креатин до 15 минути след  разтвяране във вода трябва да го приемете .А ако е микронизиран както са повечето известни марки креатин няма проблем след няколко часа след разтвяране да го приемете.За глутамина не мога да твърдя нищо не съм компетентен там колко е издръжлив аз лично го пия непосредствено след разтвяране но съм убеден и че на него не му става нищо ако се приеме по късно след разрваряне, а протеините и креатина когато искам си ги пия .Инъче как ще ги правят тези креатинови и протеинови сокчета,ако не са издръжливи продължително време във вода

18.01.06
00:32

И аз това се опитах да обясня в една друга тема, но май само аз мислех така. Хубаво, е че не съм сам:”)

29.01.06
17:18

Може ли някой да ми каже как се приема креатина ? Взех си на Universal креатин монохидрат обаче изобщо си нямам идея как се приема ма така като чета горе се разрежда с вода? И другото което искам да питам е как да си го дозирам? Дозите трябва да са по 5гр а няма лъжичка или нещо от сорта :( Мерси предварително.

Креатин монохидрат:
- прием: Креатинът се приема на два етапа, като първият не е задължителен. Първият трае 5 дена. Всеки ден се вземат 4 дози по 5 грама на ден - сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Това прави по 20 грама всеки ден за първите пет. Вторият етап е така нареченият “поддържащ” - всеки ден, тренировъчен или не, се вземат по 5 грама след тренировка.
- особености - Креатинът може да се приема до 5-7 седмици. След това се спира и се прави почивка от един месец, след което може да се започне отначало. Това се прави не защото е вреден, а защото е вещество, което се складира в депа в клетките и след приема тялото се насища. За период от един месец нивото му отново спада и затова може отново да се почне. Препоръчително е да се пие с нещо сладко - натурален сок, мед, блокче шоколад и т.н.
- препоръчителни марки - От българските: Нутрим, П&Б; от вносните: Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, SciTech. Основно креатинът във вносните продукти е на фирмата Creapure и се счита за най-добър. Ако видите на етикета, че пише Creapure - купувайте без притеснения.

29.01.06
18:30

[quote author=“manson”]Креатин монохидрат:
- прием: Креатинът се приема на два етапа, като първият не е задължителен. Първият трае 5 дена. Всеки ден се вземат 4 дози по 5 грама на ден - сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Това прави по 20 грама всеки ден за първите пет. Вторият етап е така нареченият “поддържащ” - всеки ден, тренировъчен или не, се вземат по 5 грама след тренировка.
- особености - Креатинът може да се приема до 5-7 седмици. След това се спира и се прави почивка от един месец, след което може да се започне отначало. Това се прави не защото е вреден, а защото е вещество, което се складира в депа в клетките и след приема тялото се насища. За период от един месец нивото му отново спада и затова може отново да се почне. Препоръчително е да се пие с нещо сладко - натурален сок, мед, блокче шоколад и т.н.
- препоръчителни марки - От българските: Нутрим, П&Б; от вносните: Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, SciTech. Основно креатинът във вносните продукти е на фирмата Creapure и се счита за най-добър. Ако видите на етикета, че пише Creapure - купувайте без притеснения.

Ако ми каже някой как си го дозира ще е супер щото ми го дадоха без мерителна лъжичка пък аз нямам такива екстри :( Примерно една супена лъжица знам ли ? Ще съм ви благодарен :)

5 дена вземаш 1 чаена лъжица с връхче преди и 1 лъжичка след трен. След това само по 1 чаена с връхче в продължение на 30-40 дни. Това е. Една чаена лъжичка с връхче е 5 гр.

29.01.06
20:55

Значи под връхче да разбирам да не е много пълна а малко над равнището :) Пък и то май дори и да е малко повече няма да е повече от грам. А иначе това което не разбрах е как точно да го приема. Дали от супената лъжица да си го хапна и веднага след това 1 литър течност или да си го разбъркам в чаша натурален сок или вода. И последно как трябва да е приема на течности в деня. Ако удрям по 4 литра (две минерални 1.5 и натурален сок 1л от грейпфрут) дали ще е добре или да понамаля малко. А и пича от който го купих каза че първите 5 дена по 20гр (5 сутрин 5 преди трен и 10 след) - прав ли е или да действам по тия дето вие ми казахте. Мерси предварително :)

това ли да го разбирам като лъжица с връхче :)

Моля не слагайте имидж тагове! Не всички потребители са с неограничен интернет! Спазвайте правилата на форума! Благодаря за вниманието
Йода

УУууу толкова ли е сложно.

Да това което е на снимката е лъжичка с връхче. Вземаш сутрин 5гр, преди трен 5 гр, след трен 5гр. и преди лягане 5 гр.

Може с вода, но е по-добре със сок. Течности пиеш колкото си искаш.

29.01.06
21:32

[quote author=“manson”]УУууу толкова ли е сложно.

Да това което е на снимката е лъжичка с връхче. Вземаш сутрин 5гр, преди трен 5 гр, след трен 5гр. и преди лягане 5 гр.

Може с вода, но е по-добре със сок. Течности пиеш колкото си искаш.

Мерси и извинявай че те изтормозих така :) Много съм ти благодарен :)

AN

29.01.06
23:29

[quote author=“ivaivalito”]Здравейте сега чета във форума че Някой ги е страх да разтворят протеина с вода и да го оставят и след време да го пият.Нищо не му става на протеина ако го разтворите и след няколко часа го изпиете на училище или работа.Tова го твърдя за протеините и гейнерите .За креатина ако е обикновен креатин до 15 минути след  разтвяране във вода трябва да го приемете .А ако е микронизиран както са повечето известни марки креатин няма проблем след няколко часа след разтвяране да го приемете.За глутамина не мога да твърдя нищо не съм компетентен там колко е издръжлив аз лично го пия непосредствено след разтвяране но съм убеден и че на него не му става нищо ако се приеме по късно след разрваряне, а протеините и креатина когато искам си ги пия .Инъче как ще ги правят тези креатинови и протеинови сокчета,ако не са издръжливи продължително време във вода

Тва беше ценно инфо. Мерси че си решил да го постнеш

30.01.06
18:18

значи месец и половина се взема креатин и после 1 месец почивка  8)  и колко време го пиете тоя креатин 1 година ли  :?: поне качвате ли нещо в рацете от креатина  :?:

SP

30.01.06
19:42

[quote author=“basi_zvqra”]значи месец и половина се взема креатин и после 1 месец почивка  8)  и колко време го пиете тоя креатин 1 година ли  :?: поне качвате ли нещо в рацете от креатина  :?:

Не, качва се не в “рацете”, а само в “кръкъта”. :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
Едит и За да не изпадам в дребни спорове:
Какъв е този въпрос дали нещо се качва в ръцете... ми то навсякъде се качва. Не съм чувал за суплемент, от който се качва в определена мускулна група!
А и се подразних от “рацете”.

30.01.06
19:47

и само от креатин колко си качил в ръкъта  :twisted:

30.01.06
19:49

Как ще ви баннааа... ама още малко да ви изчакам...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1