моля за съвет, 10кг/месец ? вредно ?

BB

21.01.06
20:33

Здравейте, искам първо да ви поздравя за невероятно полезният сайт
и за страхотния форум.

накратко за мен
179см
105-106кг

прочетох доста преди да реша да се регистрирам и да пиша

бях достигнал 125-126кг, 
свалих до 105 с много тренировки и много лишаване, спрях диетата ноември месец, но не съм спрял тренировките
искам да сваля още около 20 кг според мен 85 ще ми е добре

въпросът ми е много ли са 10кг на месец ?
четох от сайта че допустимият максимум е 8% от масата на тялото,
изказванията на няколко души от форума бяха че при това положение се сваля и мускулна маса

при мен не беше така, в смисъл аз няма как да разбера дали съм свалил и колко мускулна маса съм свалил, но
съдя по това че силата ми не се е понижила, дори напротив.

нека да обобщя:
много ли са 10 кг на месец ?
след като при над 5кг на месец се сваля и мускулна маса защо не забелязах пад на силата?

много ще ми помогнете да не си навредя по някакъв начин.
предварително ви благодаря и ви пожелавам много успехи

едит:
забравих да напиша за тренировките ми
тренирам всеки ден без неделя по една мускулна група на ден за която правя по 3 упражнения по 4 серии
мисля да включа малко тичане сутрин на гладно

KO

21.01.06
20:47

силата няма да и спадне, ако съдиш само по тялото си, защото мускулите ти имат по-малко натоварване отпреди отслабването...
щом си решил да свалиш, сваляй смело - това е основното, което целиш.

дори и да свалиш малко мускули, няма да е много. за маса ще работиш после, а накрая ще изчистиш масата...

22.01.06
17:41

Вероятно си свалил и доста задържана вода. Но все пак. Придържай се към 3-5 килограма месечно. Не бързай!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1