24.01.06
10:54
Интересно ми е да видя кой накакво разчита повече на здрава тренировка,на способните на всичко супламенти,на точното хранене или на разните химии.Лично аз съм привърженик на здравата и обемна тренировка,може би е малко ретро,но когато почнах супламенти не бях чувал.Разбира се всичко върви ръка за ръка,но всеки има предпочитания
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим24.01.06
11:04
И аз съм за тренировката. Имам познати, които с правилни тренировки само са постигнали мн добри ризултати...без добавки ,химии или пък кой знае какъв режим на хранене.
24.01.06
11:08
На тренировки и хранене разчитам. Взел съм си само суроватъчен протеин и витамини.
Но кое от двете повече?
Може би на тренировките в момента обръщам по-голямо внимание.
Всичките си успехи /неуспехи дължа основно на храненето .Тренировката е стимул.Добавките са може би около 5% от всичко.
24.01.06
11:46
и аз разчитам основно на здравата и правилна тренировка. като добавки в момента пия само аминокиселини с разклонена верига, и за момента нещата вървят много добре :wink:
24.01.06
12:28
е то тренировката без хранене не става и обратното :)
24.01.06
13:32
Най-много разчитам на качествените тренировки. На второ място са ми суплементите, защото знам че храненето ми никак не е на ниво - не че незнам какво и кога да ям, но просто не го спазвам :x За химии ми е още рано 8)
24.01.06
14:35
аз основно разчитам на хранене , суплементи и тренирофки тежки много :)
и аз съм почти като теб само че се опитвам да се придържам към някакъв що годе приличен хранителен режим но не винаги успявам.За това се надявам на качествените тренировки
Според мен анкетата щеше да е по-добре ако се формулира като приоритет на изброените неща, защото в зависимост от целите и четирите са “жизнено” необходими. Но ако трябваше аз да ги подреждам, при каквито и да били цели на първо място щяха да бъдат здравите тренировки и вече на второ място, но не по-маловажно е храненето. Вече в зависимост от целите останалите неща могат да се наредят на различни места.
При мен са 2 хранене и тренировка трябваше да бъде с повече отговори анкетата :D
Тренировките са на първо място. Не мога да си позволя такова хранене каквото искам, затова тренировките! Тренирам по програмите на Майк Менцер, така че се сещате колко зор виждам, ама на мене ми харесва! 8) No Pain No Gain
Каквато и трен да правиш ако не се храниш.... нищо не става ,оттук следва че се и храниш добре ,а оттук че и двете
Каквато и трен да правиш ако не се храниш.... нищо не става ,оттук следва че се и храниш добре ,а оттук че и двете
Не казвам, че не се храня, знам много добре какво означава храненето, казах че не мога да си позволя такова хранене каквото искам, а това означава нещо от рода на кило, кило и нещо месо на ден, 20 яйца (айде още някой недоразбрал да няма, по-голямата част белтъците), кило ориз, прясно и кисело мляко по кило и от тях. Подобни работи! Като сметнеш излиза нещо подобно:
1,5кг пилешко - 7 лв, ориз 1кг - 1лв, яйца около 5-6 лв, мляко прясно и кисело общо - 2-3 лв! Това е само основното. Дотук приблизително 20 лв, на месец - 600 лв само за храната и нищо друго, без сметки, без всичко останало!
Извинявам се на Миле за отклонението!
разчитам на тренировката и храненето.не мога да определя кое е по-важно, щото варвят ръка за ръка :wink:
Да, обаче без да тренираш както и да се храниш ще си бъдеш същия, може би по-чист или по-дебел, но като мускулатура същия. Но ако тренираш дори и с лоша храна, макар и малък пак ще имаш прогрес (при положение, че преди това не си тренирал (много време)) :lol: .
Немога да преценя дали храненето или тренировката стои на 1-во място,но съм гласувал за тренировката защото както каза YODA,човек не винаги има възможност да си набави храната,която му е необходима.Пък сега като неможем да се храним винаги както трябва да вземем и да не тренираме ли? :wink:
24.01.06
22:23
Някои разчитаме на всичко :) но мисля, че диетата е в основата на всичко... въпреки това вземам и добавки - гейнър, витамини, креатин, трибулус и протейн.
Да, обаче без да тренираш както и да се храниш ще си бъдеш същия, може би по-чист или по-дебел, но като мускулатура същия. Но ако тренираш дори и с лоша храна, макар и малък пак ще имаш прогрес (при положение, че преди това не си тренирал (много време)) :lol: .
Има известна доза истина в думите ти
Е,не е верно :)Ако тренираш и не се храниш добре има огромна вероятност да дегадираш най-вече !Имала съм такива моменти (когато едва започвах да блъскам ).Сцепвах се от тренировки ,не се възстановявах адекватно според натоварването и мозъка и тялото ми изпищяха тотално:)
П.П.
Говорим все пак за трениращи хора,а не за мимолетни посетители при щангите,именно затова казах,че храненето е най-важно.
[quote author=”Чукундур”]Според мен анкетата щеше да е по-добре ако се формулира като приоритет на изброените неща, защото в зависимост от целите и четирите са “жизнено” необходими. Но ако трябваше аз да ги подреждам, при каквито и да били цели на първо място щяха да бъдат здравите тренировки и вече на второ място, но не по-маловажно е храненето. Вече в зависимост от целите останалите неща могат да се наредят на различни места.
Мисля че правилно си го казал,защото точно това съм имал в предвид,но наистина не съвсем точно съм го формулирал :oops: ,но като гледам отговорите мисля че все пак сте ме разбрали.Просто преди време 80% бяха тренировки и около 20% хранене.Сега нещата са малко по друг начин.Правил съм си сам диети без да знам какво е НВД и т.н и съм тренирал здраво по 6-7 пъти седмично и съм се хранил с каквото има,но пак съм имал добри резултати.Това ме и накара да пусна тая анкета,ще ми е интвресно да видя отговорите
Разчитам основно на тренировките, понеже и аз не мога да си позволя да се храня както искам. Иначе, от храненето зависи крайния резултат, но без правилни тренировки също не става. Като почнах да обръщам повече внимание на храненето, резултатите почнаха да се подобряват. Но и преди имах резултати, нищо че се хранех неправилно. Двете неща са неразделни и не могат да се степенуват - и двете са важни, ако искате оптимален резултат.
Останалите неща - добавки, химия са на заден план, поне за мен. Без първите две те не работят.
А аз имам чувството, че хората сега разчитат повече на добавките и химията а тренировките остават на заден план. Някой даже искат само да пият протени, креатин и да качват без тренировки.
Колко въпроса има от типа “какво да взимам за маса”?
Сериовни тренировки без сериозно хранене си е доста опасен мазохизъм< Има хора, които традиционно си ядът прилично и при тях няма много проблемни случаи, но ако храненето ти е отвратително и се пуснеш на сравнително интензивно физ. натоварване >което става супер често според мен< трябва да си късметлия да се оттървеш без последици...
Поздрави
25.01.06
22:20
За мен най-важно е храненето . Може би много хора ще ме критикуват ,но без него прогресът нямаше да е такъв какъвто е. Тренировките са важни ,да,но храната за мен е 70% от всичко .
на първо място поставям тренировките - без тях въобще не може да съществува бодибилдингът. На второ място е храненето - от него най-много зависи как ще изглеждаш. На трето място е химията - след първите две тя в най-голяма степен движи културизма като спорт.
Всичко останало е по желание :wink:
всички разправят как тренировките са най-важното им занимание,а форума е пълен с теми в които всеки разправя какви химии/суплементи и по колко е взимал.оставам с впечатлението че доста хора не разчитат толкова много на тренировката.ЗА мен тренировката е най-важното!от личен опит знам че храненето е строго индивидуално.зранил съм се и по 7 пъти на ден и по 2 не съм забелязал особена разлика и при двата случая си качвах на ръката по 1 см на месец,но като спрях за 2 години и паднах само със 1 см,е на талията качих 2 ноооо......Постоянство в тренирането му е майката
Най-важното в нашия спорт е правилното хранене и приемането на добавки! Защо ли? Защото е ясно, че всеки от нас тренира! Разликата в това, което сме постигнали, всеки за себе си, идва от методиката на трениране, диетите, суплементите, които използваме... т.е. тези неща сами по себе си не правят нищо, но заедно, правят един билдър :D !
Ясно е, че всеки тренира и всеки се храни и почти всеки ползва добавки :) ! Аз наблягам на добавките, защото поради естеството на работата ми, нямам много време за ядене :) !
аз искам само да добавя че много малък процент тренират наистина правилно. Като ги гледам в залата какви управнения правят...и естествено нямат никакъв прогрес. Вчера в залата един пич, който тежи не повече от 50 кг, правеше концентрично сгъване с 20 кг като естествено неможеше да направи и едно чисто повторение....еми той е правил всичко друго, но не и бицепс в случая. С неправилна тренировка нищо неможе да се постигне според мен.
Аз лично разчитам най-вече на добавките и правилната тренировка.На правилния хранителен режим не разчитам много много поради факта че нямам абсолютно никакво време за да го спазвам.
29.03.06
21:45
за сега не спазвам правилен режим,а само тренинг и някоя добавчица.Ся като си доизмисля режима ще го постна и очаквам мнения и помощ.Ама аи че се отклоних от темата тренировка и тва е :twisted:
На трена и храненето, и както каза един наш борец преди години “ми то си е от рънъта”
Преди време на тренировките и храненето ,в момента на тренировките и добавките :?
[quote author=“Hush Puppy”]Преди време на тренировките и храненето ,в момента на тренировките и добавките :?
А на храненето не , така ли хаххх
Наблягам повече на добавките да видя какъв ще е ефекта ,иначе си ям ама 3 пъти дневно ,няма на фотосинтеза да карам :P
[quote author=“Hush Puppy”]Наблягам повече на добавките да видя какъв ще е ефекта ,иначе си ям ама 3 пъти дневно ,няма на фотосинтеза да карам :P
Да ти кажа само че ако не се храниш достатъчно и добавки за 1000 лева да вземаш ефекта ще е минимален
Toва му е едно от хубавите неща на този спорт - да експериментираш ,само тогава може да разбереш кое ти действа добре и кое не .Миналата есен наблягах повече на храната и тъй като нямам възможност да ям само пилета ,месо и т.н. тресках яко манджи и качвах килограми ,ама повече мазнини :? .Сега искам да видя как ще е повече с протеин и амино киселини ,до тук съм доволен ,качвам без да трупам в корема или е доста минимално.Накратко ,чувствам се по-добре...ще видим по-нататък как ще е :wink:
Остави експериментите , ще ти спестя теста (за който няма спор)
Наи много ще качиш като се храниш добре и приемаш суплементите, без да доставиш на организма нужните хранителни вещества, разтежа ще е затруднен независимо добавките дето приемаш
Успех
Не казвам, че не се храня, знам много добре какво означава храненето, казах че не мога да си позволя такова хранене каквото искам, а това означава нещо от рода на кило, кило и нещо месо на ден, 20 яйца (айде още някой недоразбрал да няма, по-голямата част белтъците), кило ориз, прясно и кисело мляко по кило и от тях. Подобни работи! Като сметнеш излиза нещо подобно:
1,5кг пилешко - 7 лв, ориз 1кг - 1лв, яйца около 5-6 лв, мляко прясно и кисело общо - 2-3 лв! Това е само основното. Дотук приблизително 20 лв, на месец - 600 лв само за храната и нищо друго, без сметки, без всичко останало!
Извинявам се на Миле за отклонението!
Йода ти да не си бивол да изядеш всичкото това :shock: :lol: , нещо си се улял май , това и Ронката не може да го изяде, самоще спомена , че имаш около 550гр белтък ( и то като яйцата са без жълтъците) ако и вземаш и протеин ( в което съм сигурен) стават над 600гр белтък на ден :shock: :shock: Поправи ме ако не съм разбрал нещо от поста ти , защото това ми се струва твърде невероятно .....
Малко късно дойдох за анкетата :)
разчитам на хубава и максимално изцеждаща тренировка :P и от скоро се убедих, че без ядене не става! :)
Имам впредвид, че добавките са добри за възстановяване и/или сила, но без хранене не става! За 1 месец с по-добро хранене подобрих резултати, на които стоях 1 месец главно на добавки (с 3 ядения на ден)! Правете си изводите :wink:
30.03.06
19:52
1 Правилна тренировка -55%
2 Пълноценно хранене-40%
3 Добавки -4.9%- ВИтамин С най-вече
4 Химия-0.1%-може би след години ще се увеличи това число...
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече