26.01.06
10:55
Здравейте,
Моля Ви за малко помощ.
От 2 сед. съм на НВД, проблемът е че работя в офис и почти не излизам до края на работното време. Това означава, че доста често съм сериозно затруднена да се храня с месо + салата. А не искам да ям боклуци (нали знаете - солети, снаксове и т.н).
Кажете ми, може ли да пия протеин , който да замести примерно обяда и следващото хранене преди вечеря? Ако да какъв, в какво количество.
Никога не съм пила протеин и колкото и неща да прочетох във форума не мога да се ориентирам сама.
Благодаря.
До колкото знам протеина може да замести най-много 1 ядене на ден (и не е много препоръчително)! Не знам дали и за жени се отнася същото!?
И аз почти не излизам от офиса (особено в този студ ;)), но това не ми пречи да ям месо и други неща. С протеина може да заместиш ядене, що се отнася до набавянето на белтъчини, но лошото е, че ще умреш от глад - той не засища изобщо, а и калориите са малко, за да караш само с тях през най - активната част от деня.
Едно ядене може да заместиш (това, преди вечерята), но поне на обед си осигури истинска храна.
Освен това, НВД не значи да ядеш само месо и салата - може да включваш млечни продукти, яйца и ядки.
Абе например на Мусаши има една т.нар ‘‘Meal replacement drink’‘,която има същата тази функция да замества яденето,а освен това има и протеини под тази форма.
10.02.06
21:58
Еми ако не те е срам(или нещо такова :) ) си зимаш в едно шишенце овесени ядки, мед, банан и мляко(кисело, прясно - каквото ти душа иска) и всичките работи ги пасираш преди това, сипваш ги в шишето и си го пиеш ня обяд. Може да звучи глупаво, но си е полезно и Е СТРАШНА ВКУСОТИЯ :) .
[quote author=“Cherniq_Konan”]Еми ако не те е срам(или нещо такова :) ) си зимаш в едно шишенце овесени ядки, мед, банан и мляко(кисело, прясно - каквото ти душа иска) и всичките работи ги пасираш преди това, сипваш ги в шишето и си го пиеш ня обяд. Може да звучи глупаво, но си е полезно и Е СТРАШНА ВКУСОТИЯ :) .
Това последното можеш да го пропуснеш ако искаш да сваляш мазнини, малко не се връзва с идеята на НВД... иначе за вкусно е вкусно...