30.01.06
17:11
Кое от двете е по за предпочитане след тренировка.
Значи по принцип тренирам двуразово- сутрин на гладно- вело и вечер- силова тренировка. Какво да приемам след двете тренировки, защото бях чел някъде че протеинът е всъщност аминокиселини и ако е така къде идва разликата между двете и ако пия аминокиселини трябва ли да ги броя към дневната порция протеин.
Разликата е, че аминокиселините навлизат в кръвта много бързо, а протеина дори да е суроватка, тепърва трябва да се разгради до амино к-ни и тогава да се усвои. Можеш да ги смяташ към дневното количества протеин, но ще става въпрос само за някой друг грам. Най-добре е да вземаш и двете така: веднага след тренировка креатин, захар (по 20 гр за всеки грам креатин), глутамин, ВСАА (ако имаш) и амино (4-5 хапа). След 30 мин вземаш 30-40 гр суроватка и след още 40-50 мин храна. Ако все пак трябва да избираш едно от двете, избери суроватката и я вземи пак 30 мин след първите добавки, а ако и тях ги нямаш, тогава веднага след тренировка само със захар.
30.01.06
17:51
Е не е ли много?
30.01.06
18:04
Е не е ли много?
Да, аз като зареждах с креатин след трен бех по 10гр и означава 200г захар... :lol: :lol:
Това с 10-те грама не съм го измислил аз, а друг е въпроса дали това зареждане с креатин не е просто измислено от производителите за по-голяма консумация (напоследък се доказа, че няма нужда от зареждане). Аз всеки път след тренировка си пия по 100 гр захар с вода и се чувствам доста добре (за омазняване и дума не може да става). Не забравяйте, че ако няма достатъчно голям инсулинов шок, то креатин монохидрата няма да може да навлезе в клетките, ще остане навън, ще изтегли вода и от самите клетки, и ще заприличате на балон, т.е. замазан заради водата. Ползата ще никаква. И не си мислете, че тази захар е много (особено, ако сте тренирали тежко, а не сте се размотавали само из залата) и ЧЕТЕТЕ списания и друга литература, и после се изказвайте малко по-подготвени :!:
30.01.06
21:09
А с гейнърче ако си го пиеш примерно?
За гейнерите на съм много компетентен, защото просто не ми харесват, и не ми се дава пари и за захар. В повечето трябва да има креатин, а и за това дозите на производителя са толкова високи като грамаж - заради голямата нужда от захар за усвояването на креатина (ако го има) и просто за попълване на глюкогена (ако не вземеш захар целия протеин ще отиде за попълване на глюкогена). Съвета ми е се провери какво е съдържанието на въглехидрати в гейнера и според дозата, която пиеш ги изчисляваш и определяш дали да пиеш още захар. И стига сте си давали парите за гейнери, с които не можеш да манипулираш с различните съставки според твойте си нужди.
30.01.06
22:27
няколко теми написъх че ГЕЙнърите са безполезни ама “хлапетата не вярват. А и по големите.
30.01.06
22:39
[quote author=”в една друга тема manson”]Amino 1900 Genesis, Gainer Universal Mega Mass 3000, Creatine Optimum Nutrition, Glutamine Nutrim - направо го размазах тоя застой - за 1 седмица само креатин и 3 седмици всичкото това: 0,7 в ръцете; 1 кг в телгото, 0,5 прасец, +7 кг на лег и още по малко на всички упражнения .. особено сила в гърба качих :twisted:
След тоя демографски бум на клетките в тялото ми не може да ме убедиш, че е само креатинът виновен. :wink:
06.02.06
01:01
Това, което не ми харесва в гейнъра е, че се дават излишни пари за въглехидрати. По-добре си вземи чиста глюкоза, мед или дори захар.
06.02.06
01:54
[quote author=”Палпатин”]Това, което не ми харесва в гейнъра е, че се дават излишни пари за въглехидрати. По-добре си вземи чиста глюкоза, мед или дори захар.
Абе малко по-качествени са carbs в гейнера отколкото глюкозата.
06.02.06
09:02
[quote author=“Sportex”][quote author=”Палпатин”]Това, което не ми харесва в гейнъра е, че се дават излишни пари за въглехидрати. По-добре си вземи чиста глюкоза, мед или дори захар.
Какво имаш предвид под по-качествени?
06.02.06
13:03
[quote author=”Палпатин”][quote author=“Sportex”][quote author=”Палпатин”]Това, което не ми харесва в гейнъра е, че се дават излишни пари за въглехидрати. По-добре си вземи чиста глюкоза, мед или дори захар.
Какво имаш предвид под по-качествени?
Ами не само прости като тези, които изброи, а и комплексни, които имат и много добра усвояемост...
07.02.06
10:35
[quote author=”Палпатин”]Това, което не ми харесва в гейнъра е, че се дават излишни пари за въглехидрати. По-добре си вземи чиста глюкоза, мед или дори захар.
Ако тези, които си купуват гейнъри имат малко по-ясна представа какво се съдържа в него щяха да се осъзнаят и да си дават парите за нещо по-смислено.