Мелатонин

JI

31.01.06
10:57

имам доста серизони проблеми със съня .
Ще се опитам да намеря начин да ги реша и без това средство , но ако не успея , мога ли и безвредно ли е да приемам мелатонин
на 16 съм !
Моля само лица които са добре запознати със действието и прилагането на този хормон да ме посъветват , темата да не става говорилня от тип - претренираш , преразгледай си диетата или нещо такова .Това и сам мога да го направя и установя
Мерси за вниманието

JI

03.02.06
04:32

и все пак някой занели нещо ? по въпроса

03.02.06
10:10

[quote author=“JiVk0”]и все пак някой занели нещо ? по въпроса

аз съм го пил и помага. безвредно е!

03.02.06
10:32

Няма изследвания на влиянието на мелатонина върху лица на твоята възраст, затова повечето производители предупреждават че мелатонина е за хора над 18 год. /поради същата причина не се препоръчва на бременни/.
Има изследвания за безопасността на мелатонина в краткосрочен план (няколко седмици/месеца), но отсъстват изследвания за безопасността в дългосрочен план (това не значи че е вреден, просто не са провеждани такива изследвания доколкото знам).
Различните хора отчитат доста различни ефекти от употребата на мелатонин - от нулев до отличен. Това е нормално защото суплементирането с мелатонин е ефективно върху инсомния, дължаща се на намалено производство на собствен мелатонин. На твоята възраст това е малко вероятно да е проблем, организмът намалява собственото производство на мелатонин след 30-тата година.
Можеш да опиташ за няколко седмици все пак ако прецениш. Започни с ниска доза, примерно 100 мг и постепенно увеличавай, ако не чувстваш нищо значи дозата е ниска, ако на другия ден си сънлив, значи си взел прекалено голямо количество. Мелатонинът като добавка е известен с това, че дозата необходима за различните хора варира в много широки граници, така че трябва да експериментираш за да достигнеш до “твоята” доза.
Аз навремето също съм имал за няколко месеца сериозни проблеми със заспиването, ако имаш нужда от допълнителни съвети, можеш да ми пуснеш ЛС.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1