02.02.06
12:34
Значи направи ми впечатление , че суроватъчният протеин е най-евтин следван от соевият ,казеина и накрая яйчния съответно за 2либри сур. 14$ , за соев 16$ и казеин 25$ и яйчен за 30$ всичко това на Оптимум от сайта www.bodybuilding.com . Да не говорим за други добавки , че като гледам 1кг глутамин пак на Оптимум за 41$ :evil: !
А защо в Бг най-скъпи са суроватъчните? Ами сигурно защото в момента се вдига най-много шум около тях и падат най-много парички по този начин.
02.02.06
12:39
23 лева струва едно кило суроватъчен на Оптимум .. в БГ е 60+ :evil: Гадни алчни типове! блях
За съжаление е така в БГ диларите на Хранителни Добавки нямат “наяждане” на пари. Големи са печелбари... Харесва ли ни или не това е Жестоката :lol: действителност. Аз вземам сурватъчен на “Нутрим”, понеже най-ми изнася цената.
в чужбина суроватъчният логично е най-евтин при условие, че производството му излиза най-евтино. Реално суроватката е отпадъчен продукт при производството на сирене, така че няма логика да струва скъпо като изходна суровина. Производството на кило съроват.протеин върви м/у 4 и 6 $ за кило, в зависимост от технологията и къде се намира завода.
Соевият също не е скъп, поне този, който се прави за индустриални нужди и идва от Китай или Бразилия. Американският е адски надценен.
Казеинът се прави от мляко, яйчният - от яйца (логично), тези продукти имат реална потребителска стойност и затова протеините са доста по-скъпи.
[quote author=“SGK”]в чужбина суроватъчният логично е най-евтин при условие, че производството му излиза най-евтино. Реално суроватката е отпадъчен продукт при производството на сирене, така че няма логика да струва скъпо като изходна суровина. Производството на кило съроват.протеин върви м/у 4 и 6 $ за кило, в зависимост от технологията и къде се намира завода.
Соевият също не е скъп, поне този, който се прави за индустриални нужди и идва от Китай или Бразилия. Американският е адски надценен.
Казеинът се прави от мляко, яйчният - от яйца (логично), тези продукти имат реална потребителска стойност и затова протеините са доста по-скъпи.
Прав си, но защо тогава суроватъчния на Нутрим е 28лв , а мл.-яйчния 18лв къде е тука логиката и може ли да има такъв протеин под 20лв. ( но това ще го разберем скоро :twisted: )
[quote author=“red”][quote author=“SGK”]в чужбина суроватъчният логично е най-евтин при условие, че производството му излиза най-евтино. Реално суроватката е отпадъчен продукт при производството на сирене, така че няма логика да струва скъпо като изходна суровина. Производството на кило съроват.протеин върви м/у 4 и 6 $ за кило, в зависимост от технологията и къде се намира завода.
Прав си, но защо тогава суроватъчния на Нутрим е 28лв , а мл.-яйчния 18лв къде е тука логиката и може ли да има такъв протеин под 20лв. ( но това ще го разберем скоро :twisted: )
според мен поне 50% от про голд-а е соев протеин....не сте ли забелязали че е мн силно овкусен - защо ли....просто за да не се усеща вкуса на соята. Аз от българските най съм доволен от Pure Whey Pro - страшен е. Разтваря се моментално, вкусен е и вкуса му е точно на суроватка. А и за суроватъчен е доста евтин.