Ядки

07.02.06
13:10

Бадеми, лешници, фъстъци...те са полезна и вкусна храна. Присъстват както в режимите за понижаване, така и в режимите за покачване на килограми. Защо обаче никъде в таблиците не срещнах какво им е процентното съотношение  на белтък въглехидрати и мазнини както и  калории. Ако някой има инфо нека да помогне. Предполагам че съдаржанието е различно при различните видове ядко. Но какво е точно то.?
Благодаря предварително.

07.02.06
13:47

вода  белтъчини  мазнини  въглехидрати  калории
Бадеми  5,7   15,0         57,0     16,4           659
Лешници  6,2   13,9         61,8     12,5           683
Фъстъци  2,8   26,5         46,6     19,0           620

При понижаване на теглото не бих ги използвал.

LO

07.02.06
14:27

Редовно си унищожавам различни количества слънчоглед и бадем и трябва да кажа, че вобще не пречат на НВД-то ми ... вечер ако нещо много ми пригладнее примерно, изплюсквам 100гр. слънчоглед и всичко е на 6!  :)

07.02.06
16:43

Благодаря за точните числа. Не знам от къде ги взе но аз прерових този сайт и не открих подобно инфо за ядките. Колкото до това дали са подходящи на НВД, току що видях че не садържат чак толкова много въглехидрати. А и ние няма да ядем по 200 грама ядки. Ей така една шепа бадемки, не повече от 50 грама, колкото за успокоение на душата която иска ШОКОЛААААДД или някакво друго сладко или мазна баничка....или торта с много бита сметана ..или...ох отпеснах се!

LO

07.02.06
17:23

[quote author=“hunter29”]Благодаря за точните числа. Не знам от къде ги взе но аз прерових този сайт и не открих подобно инфо за ядките. Колкото до това дали са подходящи на НВД, току що видях че не садържат чак толкова много въглехидрати. А и ние няма да ядем по 200 грама ядки. Ей така една шепа бадемки, не повече от 50 грама, колкото за успокоение на душата която иска ШОКОЛААААДД или някакво друго сладко или мазна баничка....или торта с много бита сметана ..или...ох отпеснах се!

И аз тва казвам, няма лошо да хапнеш малко бадемки ... а аз лично като много ми се прияде сладко и хапвам по едно десертче “Република” на ‘Своге’, 35гр. е, с кокос отвътре и няма повече от 10-15гр. въг., а калориите са към 150, абе нищо си работа, но залъгва глада за сладко! Няма смисъл от прекалени лишения, все пак си човек да му се невиди, тука някои се опитват да се правят на роботи с тия диети и сметки за въг., белтъчини и т.н. ...

07.02.06
17:24

Ядките се вписват идеално в едно НВД независимо дали качваш или сваляш.
Но - в контекста на калориината граница - тя трябва да се спазва.

07.02.06
19:09

Почистен спам! придържайте се към темата Моля

09.02.06
12:18

Прегледай и този сайт : zdravoslovno.com или http://spidersport.com/calories.php

09.02.06
14:31

в ядките част от мазнините са от групата на Омега 3, а те се водят че спомагат изгарянето на подкожните мазнини ...  :shock:  8)
гледаи по някоя телевизия имаще реклама за КЛА там едно “докторче” ги обясняваше тея неща ... :lol:

09.02.06
16:35

Така е, Хевивейт, така е, жалко, че не го осъзнава6.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1