13.02.06
10:31
Идеята ми е в тази тема всеки да пише какво мисли по отношение на кашкавала. И по-точно дали е уместно да се хапва в период на изчистване. Защото аз обичам да го хапвам но:
Белтъчини - 25%
Мазнини - 30%, при това животински
И още нещо ме интересува: дали при топлинна обработка (примерно запичане във фурна) се губят по някакъв начин белтъчините или не? Може да е тъп въпроса, но не знам и се надявам някой да даде обоснован отговор.
ПП Търсих из темите от форума, но не открих подобна.
ами да, при всяка термична обработка се губят белтъчини, затова ако ще печеш кашкавал гледай да не става на въглен
[quote author=“Buzinho”]Идеята ми е в тази тема всеки да пише какво мисли по отношение на кашкавала. И по-точно дали е уместно да се хапва в период на изчистване. Защото аз обичам да го хапвам но:
Белтъчини - 25%
Мазнини - 30%, при това животински
Мазничък си е...
13.02.06
22:00
Аз всеки ден оправям по 100 гр, но съм на кетонен и ми е простено :) Има и един растителен кашкавал...незнам дали е пак толкова мазен като тоя от кр.мляко, ама е с много гаден вкус и не се разтапя...
в основен не е добре , камоли ако чистиш - много е мазен абе като чистиш забвави млечните продукти
А какво да хапваме като чистим сланина ли? :roll:
Хамала щом агитираш да забравим за млечни продукти значи 90% от хората в този форум са на грешен път като муцкат извара :)
[quote author=“Mirkoni”]Хамала щом агитираш да забравим за млечни продукти значи 90% от хората в този форум са на грешен път като муцкат извара :)
В изварата няма мазнини,за разлика от кашкавала