За кашкавала

13.02.06
10:31

Идеята ми е в тази тема всеки да пише какво мисли по отношение на кашкавала. И по-точно дали е уместно да се хапва в период на изчистване. Защото аз обичам да го хапвам но:
Белтъчини - 25%
Мазнини - 30%, при това животински
И още нещо ме интересува: дали при топлинна обработка (примерно запичане във фурна) се губят по някакъв начин белтъчините или не? Може да е тъп въпроса, но не знам и се надявам някой да даде обоснован отговор.

ПП Търсих из темите от форума, но не открих подобна.

13.02.06
11:08

ами да, при всяка термична обработка се губят белтъчини, затова ако ще печеш кашкавал гледай да не става на въглен

13.02.06
13:14

[quote author=“Buzinho”]Идеята ми е в тази тема всеки да пише какво мисли по отношение на кашкавала. И по-точно дали е уместно да се хапва в период на изчистване. Защото аз обичам да го хапвам но:
Белтъчини - 25%
Мазнини - 30%, при това животински

Мазничък си е...

LQ

13.02.06
22:00

Аз всеки ден оправям по 100 гр, но съм на кетонен и ми е простено :) Има и един растителен кашкавал...незнам дали е пак толкова мазен като тоя от кр.мляко, ама е с много гаден вкус и не се разтапя...

13.02.06
23:22

в основен не е добре , камоли ако чистиш - много е мазен абе като чистиш забвави млечните продукти

14.02.06
15:36

[quote author=“XaMaLLa”]в основен не е добре , камоли ако чистиш - много е мазен абе като чистиш забвави млечните продукти

А какво да хапваме като чистим сланина ли? :roll:

14.02.06
22:59

Хамала щом агитираш да забравим за млечни продукти значи 90% от хората в този форум са на грешен път като муцкат извара  :)

15.02.06
18:29

[quote author=“Mirkoni”]Хамала щом агитираш да забравим за млечни продукти значи 90% от хората в този форум са на грешен път като муцкат извара  :)

В изварата няма мазнини,за разлика от кашкавала

15.02.06
18:48

ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

Просиш си бана с такива постове !!!! Да не се повтаря !!!
DJGorgio-Astor

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1