13.02.06
18:29
Който е имал такъв проблем - моля да сподели как се изчиства кожата от такива гадости. Имам доста комедони около очите и бая акне по челото, стискам ги, кво ли не правя, кво ли не пробвах вече, не искат да се махат и тва е. Кажете нещо наистина ефективно, което да ги маха, че вече не издържам ;> Кой какво ползва за такива проблеми и има ли ефект, кажете моля ви се.
Моля внимавайте къде пускате темите си!
Йода
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
13.02.06
20:48
И аз имам проблеми не чак като твойте ама пак имам.Сега пия бирена мая и бавно почват да изчезват надявам се да се срият съвсем.Има различни кремове в аптеката,отиди и те ще ти препоръчат някакъв...
Препоръчвам ти да отидеш на дерматолог. Козметиците могат много неща да обещават, но с акне не могат да се справят. Сигурно ще ти изпишат някакъв антибиотик и кремова за почистване на лице. Ако спазваш рецептата изчезват до месец. Бирената мая също помага. Сладкото не съм забелязал да има негативен ефект, но за всеки случаи го избягвай. Другото е до лична хигиена, старай се да си миеш лицето когато можеш, НЕ си пипай лицето с мръсни ръце. Друго спасение няма. Успех.
13.02.06
22:38
Има голямо разнообразие от козметични продукти за проблемна кожа. Препоръчвам ти от аптеките да си ги взимаш, но и моя съвет е да идеш на дерматолог. Той ще прецени какво да правиш. Освен това НЕ стискай комедоните, защото после остават много белези, ако ги стискаш неправилно и с мръсни ръце и инфекции стават. Най - добре иди на козметичка да ти почисти нечистотиите от лицето и да ти подхрани кожата. Веднъж месечно е достатъчно да я посещаваш. И не на последно място не забравяй всекидневните грижи за лицето - сутрин и вечер за максимален резултат.
13.02.06
22:55
Е вие какъв ме изкарахте, проблема ми е че кво ли не си зимам от аптеката, значи поредната глупост беше някъф германски крем за 25 кинта 15мл, дето като си го намажа и гори супер ного кожата ама го търпя вече седмица по веднъж на ден задължително и няма никъф ефект, и други лосиони съм пробвал, ама нещо не случвам на ефективни, лептен някой пробвал ли е ?
Пробвай фуцидин, но за да даде сигурен и бърз резултат трябва да се мажеш по 4 пъти на ден. Хубавото е че не личи. Опитай го ако вече не си. :)
15.02.06
14:50
Сега си зех някво друго дето ми го даде лекарката която ми махна бенките, ако и то не подейства, давам му месец макс, ще пробвам това което каза, а онова дето тя ми даде е някво много странно не го помня, ако някой се интересува ще го видя как се казваше и ще го напиша. Надявам се да има ефект, аз се притеснявах преди че ми излизат повече пъпки като ползвам едно подобно, но се оказа че излизат, защото има скрити пъпки в кожата и това ги кара да избият и да изчезнат, ама нали за да изчезнат първо трябва да избият и за тва може би така пъпчасах напоследак :)
15.02.06
15:25
Както ти препоръча Мр_Мускул отиди на лекар - дерматолог. Той ще ти направи цялостна програма за избавяне от акнето.
Посети някой медико-козметичен център, там ще ти кажат какво и как. До колкото знам криотерапията (с течен азот) помога доста, но щом е доста лошо състоянието ти се посъветвай със специалист.
15.02.06
19:29
А бирената мая В аптеките ли се продава?
15.02.06
21:31
Това което ти трябва е опитна козметичка. С кремове педписвани от дерматолози съм се мъчил с години. Какво ли не бях пробвал, е нестава и нестава. Накрая вече от няма накъде отидох при една козметичка с доста години стаж зад гърба си и съм много доволен. Ако неразполагаш с достатъчно средства (около 10-15 лева на процедура) потърси си антибиотичен крем със съдържание на Gentamicin (примерно Diprogenta но да е крем а не мас около 5 - 6 лева струва) с него се мажеш сутрин защото не оставя никакви следи а за вечер Zineryt - това е смес от един антибиотик Еритромицин за възпаленията и цинков комплекс за подсушаване на зачервяването. Най-добри и най-бързи резултати ще имаш ако комбинираш всичко.
[quote author=“diecast”]Който е имал такъв проблем - моля да сподели как се изчиства кожата от такива гадости. Имам доста комедони около очите и бая акне по челото, стискам ги, кво ли не правя, кво ли не пробвах вече, не искат да се махат и тва е. Кажете нещо наистина ефективно, което да ги маха, че вече не издържам ;> Кой какво ползва за такива проблеми и има ли ефект, кажете моля ви се.
Моля внимавайте къде пускате темите си!
Йода
Има на клиник много хубави продукти.На мен ми помагат.Естествено акнето не изчезва напълно,но на около 80% се маха и пъпките изчезват за 2дена.Иди на кожен лекар някъде на частно.Там ще получиш качествени съвети.Мисля,че българите трябва да по-често да ходим на лекар,не само,когато болката е нетърпима или положението се е омазало.Просто така,за профилактика.
Да, 4-5лв. са 120 хапчета.
С бирена мая се чисти добре кожата, а в съчетание с ябълки и миене на лицето по 2 пъти на ден(1 път с някъв сапун, дето има от ония частици ексфолиращи ли или нз как се казват) се махат пъпките. Но не зимайте бирена мая нонстоп защото поне при мен след 1 месец някъде действието спира и правя почивка месец.
в какво се изразяват процедурите при козметика?
със който и кожен лекар да съм говорил, никой не препоръчва козметик и техните методи, само че и така не знам какво правят те!
[quote author=“Hristo”]в какво се изразяват процедурите при козметика?
със който и кожен лекар да съм говорил, никой не препоръчва козметик и техните методи, само че и така не знам какво правят те!
ми по филмите не си ли гледал как козметичките мажат клиетките си с разни кремове,мазила и други подобни.Веднъж бях в един козметичен салон и видях точно това което ти написах малко по-нагоре.чувал съм че е много приятно ама още не съм ходил на козметик
21.02.06
15:14
Първо те слага на един уред да ти запари лицето и така ти се разширяват порите. После започва да те почиства (изтисква) с една кърпа,минава със спирт (не е много приятно, но пък изгаря пъпките), прави масаж с бебешка пудра, минава по лицето с един уред нз как се казва(по него минава ток,но не те гори да оставя белези) , след което ти вкарва витамини с друг уред и накрая е масаката. Поне моята козметичка така прави :)
22.12.07
20:53
казано от lqlqlqlq на 21.02.06, 15:14:
Първо те слага на един уред да ти запари лицето и така ти се разширяват порите. После започва да те почиства (изтисква) с една кърпа,минава със спирт (не е много приятно, но пък изгаря пъпките), прави масаж с бебешка пудра, минава по лицето с един уред нз как се казва(по него минава ток,но не те гори да оставя белези) , след което ти вкарва витамини с друг уред и накрая е масаката. Поне моята козметичка така прави :)
А къде мога да си направя такава процедура ?
22.12.07
21:10
казано от lqlqlqlq на 21.02.06, 15:14:
Точно така е процедурата. Тоя ток затваря порите, които са били отворени с горещия въздух. А иначе най-неприятната част е изтискването (веднъж си ги броях, щот вече не можех да търпя..) и после ти олеква, а и след тея процедури с маските, тока и т.н. не си червен като домат в лицето в резултат от изтискването, ами с нормална, искрящо чиста кожа :)
А иначе тея процедури във всеки един козметичен салон
Мнението беше редактирано от northshore` на 22.12.07 21:10.
И при мен се базика Лицето. Явно ти се омазнява повече.Решението ти е Козметик, маски , кремове, пилинги и т.н. козметичката ще ти каже дали да ходиш на дерматолог. Ще те оправи и солариум и печене на слънце лятото.За кремове тествани от мен стават- Бактробан , вземи си на Гарниер 3в1 маска почистваща. и кремове за мазна кожа.Навсякъде ги има :)
А ако проблема е сериозен си приготви около 300-400 лв. За Роакутан-Хапче, най-ефективното против акне, маха го , и повече никога няма да излезе. Доста скъпо, но наистина НОМЕР ЕДНО :)
24.12.07
11:28
Lepten на мен ми помогна лично....
За една седмица изчезнаха 80 % от тях...
—————
(ще помоля модераторите да изтрият това мое мнение)
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 17.04.08 17:20.
26.02.09
13:36
А ако проблема е сериозен си приготви около 300-400 лв. За Роакутан-Хапче, най-ефективното против акне, маха го , и повече никога няма да излезе. Доста скъпо, но наистина НОМЕР ЕДНО
това което е написал този човек просто си няма на идея че такова лекарство ще вреди прекалено много на организма!!!
Accutane, или по-известен у нас с европейското си име Roaccutane наистина се смята за златния стандарт за лечение на тежки и упорити случаи, като при голям процент от хората го премахва за дълъг период от време, друг процент имат щастието завинаги да се излекуват с него и при по-малък процент от хората не действа. Проблемът е там, че наистина има някои твърде сериозни странични ефекти при продължителна употреба - депресия, косопад, изсъхнала кожа и трябва да се обмисли дали си заслужава. Другото което е - никога да не се купува подобно нещо без предписание от дерматолог, дори и да имате тази възможност. При курсовете с акутейн дерматолог трябва да следи функционалността на черния ви дроб и да ви предпише точна доза. Наскоро видях у наш сайт някакъв господин го продаваше, защото преценил, че е алергичен към някаква съставка от таблетките. Не правете подобни глупости да си купувате подобни лекарства от интернет!
Лично според мен при по-тежките проблемни случаи е добре да се изпробват 3 неща преди да се добегне до акутейн:
- спиране на всякакви локални препарати, дразнещи кожата
- правилен хранителен режим, да се адресират проблемите на организма ви
- проверка дали не е фоликулит и не акне - лечението на фоликулита се различава от това на акне
Чаак тогава при неуспех да се добегне до акутейн.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 26.02.09 14:54.
16.01.11
16:22
Тая тема взе да замира, затова мисля малко да я съживя, защото за съжаление винаги ще е актуална :(
Аз обаче ще ви говоря за Роакутан.
Нека обаче вече да изчистим всички глупости около това акне, защото ми омръзна да чета неиздържани медицински хипотези. Ето ви истината:
Акнето е генетично заболяване на кожата и няма абсолютно нищо общо с начина на живот и стереотипа на хранене. В определа момент от жизнения цикъл, то се появява и всякъкъв вид лечение (освен Роакутан) е симптоматично, т.е. повлияват се но с променлив успех кожните лезии като се атакува единствено бактериалната компонента. В случая това са бактериите propinionbacterium acnes.
Следните генетични особености са генезиса на акнето:
1. Повишена секреция на мастните жлези, дължаща се на техния уголемен размер и високата им възбудимост (по рождение).
2. Прекалено ускорено клетъчно делене в кератиновия слой на кожата, което води до ентропия нa мъртви кожни клетки.
3. Високо сцепление на фоликулярните епитеиални клетки, дължащо се на особената форма на космените фоликули, водещо съответно до запушване на порите.
Ето защо има хора, които си ядат шоколад на поразия, мазни дюнери на поразия, нямат елементарни хигиенни навици, и пак си имат ебати яката кожа.
Изводът до тук, който трябваше да си направите е, че да се борите с бактериалната компонента, когато генетично не сте у ред е като да пишкате срещу вятъра...Защото дори и да убиете бактериите и съответно да ви спаднат пъпките, бъдете сигурни, че акнето ви ще рецидивира...И естествено ще се случи в най-неподходящия възможен момент от живота ви, когато имате среща с момиче например. Освен това, за да е пълно щастието, акнето ще рецедивира в по-тежка форма, защото ще е с 1 идея по-резистентно към антибиотиците и козметиката, които сте ползвали, тъй като propinionbacterium мутира и има щамове (нещо, което шокирах се защо, в България докторите не знаят).
За да не умаловажавам антибактериалните препарати единственото, което мога да кажа в тяхна полза е, че си струва да се опита с тях, ако все пак пациента е в пубертета, още се равива и има шанс да еволюира генетичните дефекти описани по-горе. Тогава може да се прилага антибиотично лечение с идеята да се потушава инфекцията докато организма не изчисти от самосебе си проблемите.
РОАКУТАН:
Фармакодинамиката на този високолипофилен препарат още не е изяснена в подробности. Хистологичните изследвания обаче показват, че благотворното му въздействие се дължи на дозозависимо снижаване размера на мастните жлези. Освен това изотретиноинът (13-цис ретинова киселина), активната съставка на роакутана, инхибира клетъчното делене в кератиновия слой на кожата, в следствие на което по-малко клетки се раждат и по-малко умират. Така липсва матерял, който да запушва порите на космените фоликули. Освен това благодарение на силното си митотично действие той предизвиква руптура на комедонните образувания и поради факта, че намаля и сцеплението на епителните клетки се получава автоекстракция на комедоните от кожата.
Доказано е и че повлиява бактериялната компонента, като propinionbacterium acnes НЕ могат да изградят имунитет.
!ПРЕПАРАТЪТ ИМА МНОГО СЕРИОЗНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ, МОЛЯ КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ДЕРМАТОЛОГ, ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С НЕГО!
Източници:
http://medicine-bg.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/Isotretinoin
16.01.11
16:24
Забравих да спомена, че и аз самият съм на лечение с роакутан 5-ти месец вече. Ако има интерес, освен научната статиика по-горе, мога да споделя и личния си опит.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече