16.02.06
15:10
Напоследък откривам все повече хора, занимаващи се с фитнес с аномалии в кръвното налягане и затова реших да пусна тая анкета...Така че ако някои е усетил някаква промяна в кръвното си налягане, да сподели каква е тя и също така да даде информация за себе си...години, стаж, какви добавки(препарати) е взимал и тн.
16.02.06
15:17
Май не го промени. 125 на 85 ми е кръвното. От хранителните добавки взимам сур. протеин и витамини. 20 год. съм. Стаж - почти година.
Навремето (бях на 15) имах лекарска забрана да вдигам тежко,понеже имах някаква лека деформация на едната клапа на сърцето (беше по тясна за сметка на друга),поради което имах и повишено кръвно налягане (до 160/80).Минаха няколко години в които наистина спазвах лекарските указания.Дойде времето когато обаче не можех да продължавам така и исках да направя нещо положително с тялото си,и така се започна .Контролните прегледи които правех почти всяка година показваха,че състоянието ми не се е влошило,дори напротив-имаше малко подобрение.Като си меря кръвното установявам,че и то е в нормите (не по високо от 130/80),а килограмите в залата стават все повече.Сега съм на 23 и имам стаж повече от 3 години вече.Досега съм приемал стандартните суплементи-суроватъчен протеин,млечно-яйчен,различните видове аминокиселини,креатин,глутамин,витамини...От забранените съм ползвал само кленбутерол.
Мисля,че това което прави спорта за нас не може да го направи никой доктор.
Желая успех на всички!
Ако има промяна ще е към по-добро :wink: . Спортът удължава живота и подобрява здравето и работата на сърцето, а с това и кръвното налягане.
При мен няма промяна, кръвното ми е височко, но това не ми пречи да тренирам... не съм го мерил преди, по-време или след тренировка но по никакъв начин не се чуствам зле в залата като тренирам, даже обратното :wink:
16.02.06
19:03
Един на фитнеса разправяше, че като не ходел на фитнес и му се вдигало кръвното:) Иначе при мен няма изменение....То предполагам си зависи и какви добавки взимаш...
ами малко ми го е повишавало , случвало се е да имам главоболие но това са частни случаи , иначе е нормално :)
16.02.06
19:24
Малък съм още да си го меря и следя 8)