Само л-глутамин?

16.02.06
17:58

Здравйте!javascript:emoticon(’:)’)
Smile

за първи път ще взимам хранителни добавки  и имам малко въпросчета. Ориентирах се към л/глутамин тъй като ми се стори
най-леко като за начало. 
Стажа ми е една година с 8 месеца прекъсване помежду заради контузия и от 2 месеца съм пак в залата.
Не ми трябва за качване на килограми а само за дооформяне на мускулите. максимално 2-3 кг качване.

1. Само с л-глутамин, за 1-2 месеца може ли да се  постигне някакъв ефект? Разбира се с добро хранене в същото време.
2. Какво бихте препоръчали за начало? правилно ли съм се ориентирал с глутамина или по-добре аминокиселини или БЦАА?
3. Доста ме стреснаха страничните ефекти на креатина и като че ли не ми се почва направо с него или все пак той е най-оптималното решение?

16.02.06
18:15

1.Може доста да постигнеш , но не разчитай толкова на Карнитина колкото на Диетата си
2.Аминото ще запази ММ, но и глутамина не е за изхвърляне (но Аминото е задължително)
3.Не ставай смешен ,това са само Митове предавани от уста на уста, когато най не ни се мисли  :)

16.02.06
18:28

Дам...

май се спрях на решение.
ще пробвам за около 1,5-2 месеца аминокиселини+глутамин.
би трябвало да се получи лек ефект  :wink:

[quote author=“EraZeR”]1. Само с л-глутамин, за 1-2 месеца може ли да се  постигне някакъв ефект? Разбира се с добро хранене в същото време.
2. Какво бихте препоръчали за начало? правилно ли съм се ориентирал с глутамина или по-добре аминокиселини или БЦАА?
3. Доста ме стреснаха страничните ефекти на креатина и като че ли не ми се почва направо с него или все пак той е най-оптималното решение?

1. Не мисля. При твоето положение минимален.
2. По-добре амино си вземи.
3. Креатинът си е безвреден. Цял свят си го пие и не се оплаква. Не се притеснявай.

djgorgio-ASTOR, той каза глутамин, не карнитин  :wink:

16.02.06
23:30

както глутамина така и аминото са _добавки_ .. само по себе си надали ще ти донесат дори и минимален резултат (т.е. те ще донесат но определено няма да е забелжим)

AN

17.02.06
01:10

Zashev ти пък стига само си говорил против добавките, кво искаш ся сички на зоб да караме ли? Аз само с глутамин карах един месец и имаше страшен ефект.

17.02.06
10:58

[quote author=“EraZeR”]Здравйте!javascript:emoticon(’:)’)
Smile

за първи път ще взимам хранителни добавки  и имам малко въпросчета. Ориентирах се към л/глутамин тъй като ми се стори
най-леко като за начало. 
Стажа ми е една година с 8 месеца прекъсване помежду заради контузия и от 2 месеца съм пак в залата.
Не ми трябва за качване на килограми а само за дооформяне на мускулите. максимално 2-3 кг качване.

1. Само с л-глутамин, за 1-2 месеца може ли да се  постигне някакъв ефект? Разбира се с добро хранене в същото време.

добавките сами по себеси не качват ММ,освен ако не говорим за гейнъри.креатин,глутамин,различни видове амино подпомагат общото възстановяване на организма.глутамин+амино страхотна комбинация за сила и маса,но единствено при условие,че храненето,сънят,психическото състояние и физическото здраве са на 6.

VI

17.02.06
11:10

Естествено че ще има реэултат. Мускулите растат точно от аминокиселините. Те са свърэани с всички процеси в тях растеж, въэстановяване, енергия. Приятел добре си се спрял на амино + глутамин но може да вкараш и ВСАА эащото виждам че търсиш хубав релеф а точно най гадните маэнини се чистят с раэклонената верига.

17.02.06
16:24

[quote author=“Vincent”]Естествено че ще има реэултат. Мускулите растат точно от аминокиселините. Те са свърэани с всички процеси в тях растеж, въэстановяване, енергия. Приятел добре си се спрял на амино + глутамин но може да вкараш и ВСАА эащото виждам че търсиш хубав релеф а точно най гадните маэнини се чистят с раэклонената верига.

То БЦАА са пак вид аминокиселини.
какво предлагаш точно?

глутамин+амино+БЦАА
или само
глутамин+БЦАА

че не разбрах точно кой вариант прпоръчваш  :)

17.02.06
18:21

[quote author=“Vincent”]Естествено че ще има реэултат. Мускулите растат точно от аминокиселините. Те са свърэани с всички процеси в тях растеж, въэстановяване, енергия. Приятел добре си се спрял на амино + глутамин но може да вкараш и ВСАА эащото виждам че търсиш хубав релеф а точно най гадните маэнини се чистят с раэклонената верига.

Прочете ли колко глупости си написал в толкова малко редове?
Ще ми обясниш ли по-подробно как разклонената верига чисти най-гадните мазнини...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1