Въпрос относно броя тренировки на седмица за една дама

PA

23.02.06
00:42

Ходя на фитнес от малко повече от 6 месеца. Първите 5 месеца ходих 3 пъти седмично като в началото тренировката ми беше по-кратка - 40-50 мин. От около месец и половина ходя по 4 пъти седмично - понеделник, вторник, четвъртък и петък като тренировката ми жецхе е не по-кратка от 1ч 30мин. Първите 3 дни спазвам 3-дневната програма за отслабване, която е в раздела за дамите. Петък в общи линии правя само коремни преси и кардио, защото след тренировка влизам в сауната. В края на всяка тренировка правя по 20 мин степер и 20-30 мин ски тренажор. Също така в сряда, петък и събота ходя на тае бо. 
Искам да попитам дали има някаква вероятност да се претоваря или нещо такова. Започвам да се притеснявам дали не ходя на прекалено много тренировки.

Благодаря ви предварително за компетентното ви мнение. :)


————-
Добре дошли във форума! Моля, пишете на кирилица!
Моля, спазвайте правилата на форума!
1.9 Забранено е писането с латински букви (както теми така и заглавия), както и заместването на букви като “Ч”, “Ш” и др. с други означения като “4”,”6” и др..
П.

23.02.06
02:38

всичко си зависи от тебе, предполагам сама ще усетиш ако се претоварваш, right?

btw пиши на кирилца следващият път...

23.02.06
10:43

всичко си зависи от тебе, предполагам сама ще усетиш ако се претоварваш, right?

Да, но като усети вече доста ще е изтощила организма.
Според мен е доста натоварването. Минала съм през такива подобни издевателства върху тялото.
Понеже явно искаш да отслабнеш, да се стегнеш и това да стане бързо си си направила такава схема?! Нищо не споменаваш за хранителен режим, който е не по-малко важен от тренировачния план.
Хубава е комбинацията от фитнес и тае бо (макар тае бо да има своите силови моменти). В този случай е излишно и след фитнес да правиш кардио (изключвам 10 мин. кардио за разпускане след трен.), а камо ли и още в отделен ден. И коремни преси не е нужно да правиш още защото те фигурират към тренировката по тае бо.Три пъти фитнес и още два три пъти тае бо е предостатъчно.

PA

23.02.06
23:32

Благодаря първо че не сте ми изтрили мнението, а сте го написали на кирилица.
Относно хранителния режим - да, спазвам. По принцип доста се интересувам от тези неща. Сутрин започвам с грейпфрут и след това кафе. Обяда е различен, но също съобразен с доста фактори и в никакъв случай не е високо калоричен или високо въглехидратен. Дори доста време съм се придържала към принципите на разделното хранене така че и с това се съобразявам. По принцип ходя на тренировки вечер и преди тренировка не ям. Още повече че взимам L-carnitin, а нали той се приема на гладно. Вечерята естествено е нещо леко. Но при този режим на тренировки гледам и да не се лишавам от нищо по-важно.
По принцип съм спортен тип и преди доста усилено съм тренирала тенис така че сега дори и след дълго прекъсване много бързо влизам във форма. Не мисля, че само 10 минути кардио ще са ми достатъчни обаче може би наистина трябва да понамаля малко броя тренировки и коремните преси.
Иначе съм на 18 години. 162см. За килограмите не съм много сигурна колко са точно - около 50, но като приемем факта, че съм доста стегната визуално изглеждат по-малко в сравнение с другите момичета.

RE

23.02.06
23:46

Мисля че 3 трнировки седмично е много добре.От това което чета виждам че трнираш доста интензивно.Добре е кардио да правиш преди фитнес после фитнеса,а след него не е нужно повече да се натоварваш+това имаш и Тае бо.

24.02.06
11:22

Не мисля, че само 10 минути кардио ще са ми достатъчни...

Тези 10 мин. са за загрявка преди фитнес тренировката и след нея за разпускане,а не за да влизаш в аеробна тренировка. С две думи моето предложение беше разделяне  на аеробните тренировки от тренировките с тежести.
Успех :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1