Какво озвачава 3500 при гейнърите?

23.02.06
10:04

Въпроса е както знаете има гейнъри 3500, 4100 и т.н. но не нми е ясно какво значе това? Калории ли са 3500 какво са?

23.02.06
11:51

може да означава калории в опр. доза, търговско наименование или нищо. Както например MEGA MASS, ULTRA MASS, ULTRA MEGA MASS, SUPER MEGA ULTRA MASS - ова да не би да значи нещо ?  :wink:

23.02.06
19:00

[quote author=“nikki_g”]Въпроса е както знаете има гейнъри 3500, 4100 и т.н. но не нми е ясно какво значе това? Калории ли са 3500 какво са?

Ми моеже и да е просто да ти замаят главата с цел да се надахаш :)

Може да са общите калории от дневна доза, АК състав и т.н. а може и нищо да не значи.

При АК например значи милиграмите амино, но не винаги - малко като игра на думи (цифри)  :D

23.02.06
21:53

Ами амино киселините 2700 например ти е 2700мг на грам

[quote author=“nikki_g”]Ами амино киселините 2700 например ти е 2700мг на грам

Не е вярно!

Виж горе в мнението си съм казал че и при АК има изключения Амино 2700 на Юнивърсъл са едно от тях.

SP

23.02.06
22:51

[quote author=“manson”][quote author=“nikki_g”]Ами амино киселините 2700 например ти е 2700мг на грам

Не е вярно!

Виж горе в мнението си съм казал че и при АК има изключения Амино 2700 на Юнивърсъл са едно от тях.

Аз мисля, че във всички АК цифрата примерно 5300 означава, че един хап тежи 5300мг.

А по темата 3500 означава калориите в дневната доза.

Не. Първо, ако цифрата съответства, то става дума за цялата доза, а не за отделен хап. Юнивърсъл амино2700 - дозата е 2004 мг мисля че беше.

Ако 3500 са ккалориите => дозата за деня е 850 и нагоре грама! => невъзможно  :wink:

Вариант е цифрата да са калориите, на чиито диета е базирана дозата, но пак казвам, може и да е произволно нещо.

RE

23.02.06
23:06

Дълго време през 80-те и 90-те години културистичния пазар беше залят от “Меgа” калорийни напитки и прахообразни смеси. Производителите се стремяха да слагат големи цифри и гръмки имена на продуктите. Всички знаем “Gainer” 1100, 1800, 2000, 2300, 3000 и дори 10 000. Това беше съревнование между атрактивни имена като: “Mega”, “Super”, “Monster” (чудовище) последвано от големи цифри зад името . Продуктите съдържаха огромни количества калории, последствието от които беше, че 80% от средния потребител вместо покачване на теглото постигаше покачване на талията.Твърдеше се , че най-добрата диета е тази, при която 18-20% от калориите трябва да се набавят от протеин, 70-80% от въглехидрати и 5-10% от мазнини. Тази идея успя да се задържи близо 20 години. През този период американската нация достигна най-високите си нива на затлъстяване. Милионите фитнес почитатели, облъчени от рекламите, консумираха тонове високовъглехидратни продукти и стояха подпухнали и закръглени в залата.
Сега вече нещата се пооправиха и има
новоти  поколения продукти  със въглехидрати които са средноверижни полимери и полизахариди и тн.

VI

24.02.06
00:15

Специално при гейнерите с сигурност това не са калорийте от дневната доэа. Аэ най много калорий в дневна доэа съм виждал в гейнера на Оптимум Serious Mass който имаше 1250кал. а самата дневна доэа беше около 340-350гр. Така че е невъэможно това да са калорийте в доэа. Смятал съм и калорийте в цялата кутия и пак нищо не съответсва. Така че нямам представа какво символиэират теэи числа.

SP

24.02.06
00:39

[quote author=“manson”]Не. Първо, ако цифрата съответства, то става дума за цялата доза, а не за отделен хап. Юнивърсъл амино2700 - дозата е 2004 мг мисля че беше.

Ами точно в един хап има и други в-ва. Просто 2700 е грамажа(теглото) на самата таблетка!

AR

24.02.06
02:16

Не само !
Продуктите на Biogame например са показател в това отношение.
Но общо взето се спекулира и в повечето случаи става въпрос за идея:
“Опаковката да продава съдържанието”.
А Българина е възможно най-добрия манипулатор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1