От лежанката нещо не влиза в гърдите

TU

04.03.06
12:26

Тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12742&highlight=
Но като вдигам от лежанката нещо ми се натоварва трицепса и и малко над него отстрани рамото. В гърдите не чувствам да влиза. Определено има напредък от както ходя на фитнес от 5 месеца, но днес много ми се натвари тази част. Инструктора каза, че захвата е правилен и ме посъветва да махна лежанката и да правя на уред. Следващото ми уражнение от програмата е полулег с дъмбели. Тези две упражнения не се ли препокриват. И двете са от полугег, само едното е с дъмбели. Не се ли пропуска часта, която се натоварва от лежанката. Направих си полулега с дъмбелите обаче пак ми се натвари отстрани раката. Почувствах и натоварване в гърдите. Пък с третото упражнение направо откачих - преси с щанга от седеж за рамо.
Дайте някакви съвети.

04.03.06
13:07

Инструктора каза, че захвата е правилен и ме посъветва да махна лежанката и да правя на уред.

Аз пък ще ти кажа,че не само ширината на хвата,а най-вече правилното изпълнение на упр. определя дали ще усетиш натоварването в гърдите или не.А щом и с дъмпелите имаш същия проблем...изпълнението ти куца.

пп.нормално е да се натоварват трицепса и рамото,но все пак гърдите извършват основната работа

04.03.06
18:24

ако ти е много изправена облегалката, много е възможно натоварването да отива повече към рамото, но според мен в случая проблема е в техниката.

04.03.06
19:03

Питай инструктура в залата или някой дето разбира да те види как изпълняваш дигането от лег, може да ти намери грешката.

TU

04.03.06
21:48

[quote author=“OuttaControl”]Питай инструктура в залата или някой дето разбира да те види как изпълняваш дигането от лег, може да ти намери грешката.

Ми той ме накара да го правя пред него ама каза, че всичко е ок

04.03.06
21:52

може просто трицепсът и рамото ти да са слаби, и за това да осещаш повече натоварване там а не в гърдите.

04.03.06
22:24

А на другия ден имаш ли мускулна треска в гърдите? И аз имах такова чувство в началото като го правех това упражнение, че с пресите (от хоризонтална лежанка) натоварвам трицепс и рамо, но не и гърдите. Но след такава тренировка на другия ден съм имал мускулна треска в гърдите, което ме успокояваше. :D Иначе казват, че не е задължително да имаш мускулна треска, т.е. може да си натоварил гърдите и да нямаш мускулна треска.

TU

04.03.06
22:54

Понякога имам ама не винаги

05.03.06
22:15

Виж си изпълнението на упражнението, също така широчината на хвата, да не вкарваш рамене

TU

05.03.06
23:03

Инструктора каза, че хвата е добър. Значи разтварям си рацете настрани и правя прав ъгъл от лакътя. Тва ми е хвата.

05.03.06
23:31

[quote author=“tuocs”]Инструктора каза, че хвата е добър. Значи разтварям си рацете настрани и правя прав ъгъл от лакътя. Тва ми е хвата.

Ширината ме интересуваше (спрямо рамената)

TU

06.03.06
08:11

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“tuocs”]Инструктора каза, че хвата е добър. Значи разтварям си рацете настрани и правя прав ъгъл от лакътя. Тва ми е хвата.

Ширината ме интересуваше (спрямо рамената)

Нещо не можах да те разбера. Правя го както е показано на картинката в сайта.

RE

06.03.06
12:59

Сложи не много голяма тежест.Спускай щангата до долу .В момента в който е на 1, 2 см от гърдите изтласкай бавно.Ако правиш по принцип с 60 кг .Пробвай с 50кг примерно.С по лека тежест  се изпълняват много по-  правилно упражненията и много по -добре се чувства мускула как работи.

06.03.06
21:19

[quote author=“tuocs”][quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“tuocs”]Инструктора каза, че хвата е добър. Значи разтварям си рацете настрани и правя прав ъгъл от лакътя. Тва ми е хвата.

Ширината ме интересуваше (спрямо рамената)

Нещо не можах да те разбера. Правя го както е показано на картинката в сайта.

Разстоянието мужду рацете ти когато си хванал лоста, колко е ? - колкото растоянието на рамената, по широк, по тесен ?

06.03.06
22:57

Що не пробваш да загрееш гърдите с кросоувър и после с малко по-лека тежест да си направиш и лежанката,пък било то и с макса,който си достигнал...Гърдите са загряти и би трябвало да усетиш основното натоваране в/у тях.

TU

07.03.06
08:36

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“tuocs”][quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“tuocs”]Инструктора каза, че хвата е добър. Значи разтварям си рацете настрани и правя прав ъгъл от лакътя. Тва ми е хвата.

Ширината ме интересуваше (спрямо рамената)

Нещо не можах да те разбера. Правя го както е показано на картинката в сайта.

Разстоянието мужду рацете ти когато си хванал лоста, колко е ? - колкото растоянието на рамената, по широк, по тесен ?

Естествено по-широк. И когато съм вдигнал лоста, също е по-широк.

07.03.06
14:44

Много елитни културисти са извлекли голяма полза от лега,докато при други особен ефект е нямало.Ако не ти товари добре гърдите,замени го с избутване на дъмбели от пейка/без наклон/.Не всички основни упражнения действат при всички-аз например нямах някакъв ефект от  прослувутото сгъване със прав и крив лост за бицепс,но в момента, когато го замених с дъмбели- веднага дръпнах при ръцете.

TU

07.03.06
21:27

Утре ще правя гърди по старата програма и ако има проблеми следващия път ще пробвам, това което ми казахте.

07.03.06
21:44

Аз правя лега с хват малко по разделечен от раменете и свалям до 5-10 см от гърдите и изтласквам така натоварването е по-голямо в гърдите и го усещам.

07.03.06
23:17

[quote author=“tuocs”]Естествено по-широк. И когато съм вдигнал лоста, също е по-широк.

Внимавай да не е много по широк защото вкарваш прекалено много предно рамо в упражнението

TU

08.03.06
21:37

Сега правих гърди. Захвата ми е правилен, говорих с още един инструктор. Осетих пак леко натоварване отстрани на ръцете, но в гърдите... ,като че ли нищо няма. Ще видим утре дали ще ме болят поне малко. Единствено, като хвана малко по-широко във външната част на гърдите се усеща напрежение, но така ще отива много в рамото и го усещам това. Тва беше при лежанката. Реших да махна полулега с дъмбелите и направих флайс. Там пак имаше натоварване отстрани, но поне усещах как ми се отварят гърдите. Според вас умесно ли е да сложа флайс от полулег като се има впредвид, че правя 2 упражнения само за гърди

09.03.06
01:12

Ако мен си слушал..аз ти казах не да правиш флаис ,а избутване-това са две различни упражнения.При избутването не разтваряш ръцете  толкова настрани,колкото при флаиса.Пробвай,това е много добро упражение за гърди,но е слабо разпространено,тъй като освен добра техника иска и един или двама души,за да ти подадат дъмбелите.

TU

09.03.06
07:59

Не, просто не бях правил флайс до сега и изках да видя как ще се отрази върфу тренировката ми. И въпроса ми е удачно ли е да смени избутването на дъмбели от полулег с флайс от полулег. Лежанката си остава. Имам само 2 упражнения за гърди.

15.03.06
18:22

[quote author=“Belov”]може просто трицепсът и рамото ти да са слаби, и за това да осещаш повече натоварване там а не в гърдите.

Най-вероятно това е проблема. Аз на твое място бих продължил с лежанката , без наклон обаче, дори с обратен, докато ми позаякнат малко трицепса и рамото и нещата ще си доидат на място. Ако искаш да провериш дали е така , направи един ден няколко серии без да пускаш додолу обаче, докато мишницата ти застане успоредно на пода, дано ме разбираш. Така се избягва товаренето на трицепс и рамо ,гърдите работят по изолирано. Виж къде ще те удари треската по този начин.

П.С. Категорично не наклонена лежанка , или права или дори с обратен налкон.

18.03.06
13:47

Ами и аз имам същия проблем - с лежанка просто не натоварвам гърдите. Според мен е от техниката нещо, въпреки че маса народ и 2ма инструктори ми казаха че си мие наред техниката...
Затова просто махнах упражнението, сга правя кофички и флайс. И от двете съм много доволен. Комбинацията я препоръчвам. Ако искаш я опитай..след 40-50 кофички общо (4-5 серии, колкото толкова, гледам да са по 10 в серия, +/- 1) и 4-5 серии флайс..много е добро. Флайса с малко по-силно сгръване в лактите в долната фаза, имаше си някакво име това, ама не помня кои мр О. я беше кръстил на себе си тая техника ;) Идеята е , че го приближава малко към изтласкването на дъмбели, което позволява работа с по-голяма тежест, като запазваш голямата амлпитуда и разтягане от флайса
Успех!

TU

18.03.06
20:41

Кофички не мога да правя, иначе напаследък е по-добре!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1