Ектоморф,ендоморф или мезоморф

DA

07.03.06
20:45

Искам да питам как да разбера какъв сам-ектоморфен,ендоморфен или мезоморфен тип. Вие как разбрахте какви сте?Някакав тест ли трябва да направя или да отида на лекар и там да ми правят някакъви тестове или какво?Благодаря предварително.

07.03.06
20:49

http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm
Това може да ти помогне, но имай впредвид, че никога не си явно изразен в една от групите, а си смесица от тях.

07.03.06
20:49

Какво е “ектоморфен” тип?
Ектоморфният тип е строен и слаб, с тънки кости, с дълги ръце и крака и издължени мускули. Ектоморфите качват маса много трудно и след това лесно я губят. Те се характеризират с релефни тела и нисък процент подкожни мазнини. Жените ектоморфи обикновено се радват на своя тип тяло, но за мъжете то може да бъде сериозен проблем. Ектоморфите имат много бърз метаболизъм. За повече информация натиснете тук.
[начало]
Какво е “ендоморфен” тип?
Този тип се характеризира с дебели и силни кости. Закръглените форми и високият процент подкожни мазнини са присъщи за Ендоморфа. Този тип няма проблем с качването на маса, но най-трудно може да постигне релефна мускулатура. Ендоморфите имат забавена обмяна на веществата и трябва да внимават с натрупването на излишни килограми. За повече информация натиснете тук.
[начало]
Какво е “мезоморфен” тип?
Мезоморфният тип има най-добрите генетични предпоставки за изграждане на мускули. Те се характеризират с атлетични тела. Мезоморфите бързо реагират на тренировките и лесно изграждат мускулна маса. Към това се прибавя и природно голямата физическа сила. Този тип няма проблем нито с качването на мускулна маса, нито с постигането на дълбок релеф. Мезоморфите имат широк гръден кош и масивни мускули. Дори неспазването на стриктен тренировъчен/хранителен режим не винаги повлиява на добрата генетика на Мезоморфа. Последното не трябва да е причина да нарушавате тренировката и диетата си. За повече информация натиснете тук

DA

07.03.06
21:18

Изкара ме мезоморф но малко кам ендоморф отивам май.Всъщност би казал че сам нещо средно между двете.Благодаря :D

TU

07.03.06
21:25

Аз мъй съм ендоморфен тип  :?

07.03.06
23:20

Както каза vladimir.nikolov почти винаги са смесени типове.
Естествено печели чистия Мезоморф
Аз съм Мезоморф-Ендоморфен тип

08.03.06
11:32

Астор,братче ти пак си облагодетелстван :) Аз кво да кажа като то такова животно като мене няма.Значи защо съм ектоморф - изключително бързо се изчиствам като реша,имам сравнително леки и тънки кости.В същото време реша ли да качвам това не е проблем за мен-само че качвам не като мезоморф,а качвам и не малко мазно.Нямам изразените широки рамнене и тесен таз по природа,както и природно голяма сила както един мезоморф.Всичко което съм постигнал е с яко трениране и лишения.Спра ли с тренировките за повече от 1-2 месеца-то не съм картинка за гледане:).Започна ли пак да тренирам обаче за отрицателно време си връщам формата.Така че по мое мнение аз съм смецица и от трите типа:)

08.03.06
20:59

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Както каза vladimir.nikolov почти винаги са смесени типове.
Естествено печели чистия Мезоморф
Аз съм Мезоморф-Ендоморфен тип

както казахте по-горе почти винаги има по 2смесени типа.Така като гледам аз съм като Аstor-мезоморф-ендоморф-което не смятам че е лошо :wink:

morphey

08.03.06
21:22

Добре де ами ако като малък под 14 години съм бил слаб а сега съм качил (84 кг съм ) и костите ми не са слаби Китка-19см и Гръген Кош -111см какъв тип съм (и все пак талията ми е 85 :oops: -при ръст 187)На 17 години съм и ми показа че съм Мезоморфен тип ...

08.03.06
23:07

Типа на тялото би трябвало да се определя след пълното му съзряване. Какъв си бил на 14 не е никакъв критерии, според мен.

10.03.06
00:06

[quote author=“Jay_C”]Астор,братче ти пак си облагодетелстван :) Аз кво да кажа като то такова животно като мене няма.Значи защо съм ектоморф - изключително бързо се изчиствам като реша,имам сравнително леки и тънки кости.В същото време реша ли да качвам това не е проблем за мен-само че качвам не като мезоморф,а качвам и не малко мазно.Нямам изразените широки рамнене и тесен таз по природа,както и природно голяма сила както един мезоморф.Всичко което съм постигнал е с яко трениране и лишения.Спра ли с тренировките за повече от 1-2 месеца-то не съм картинка за гледане:).Започна ли пак да тренирам обаче за отрицателно време си връщам формата.Така че по мое мнение аз съм смецица и от трите типа:)

Важното е да имаш мотивация, Успех братле

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1