Добре ли е да се яде много мляко?

15.03.06
23:58

Понеже в даскало това е най-добрата храна,изяждам по около 6 кофички кисело мляко на ден.Чух,обаче,че някои хора не могат да го усвояват добре.Тва ми стана интересно и ви питам,вярно ли е?Търсих в нета и единственото,което открих е за лактозата,която не може да се усвоява след определена възраст.Какво става с нея тогава след като попадне в организма?Лактозата е въглехидрат,а мен ме интересуват най-вече белтъците.Тяхното усвояване свързано ли е по някакъв начин с лактозата?

16.03.06
00:11

Ако не можеше да усвояваш лактозата, щеше да разбереш ;)

Щом ядеш по 6 кофички на ден и нямаш проблеми значи имаш лактозна поносимост. Не пречи на белтъците, тъй ката лактозата си е бърз въглехидрат, а това което си чул е вярно - някой организми спират производството на ензима лактаза и затова не могат да разграждат лактозата и имат стомашни проблеми когато ядат или пият мляко.

16.03.06
00:21

Ясно.Благодаря.Бях се притеснил,щото поемам наистина бая големи количества мляко всеки ден. :)

16.03.06
08:03

[quote author=“Size”]Ясно.Благодаря.Бях се притеснил,щото поемам наистина бая големи количества мляко всеки ден. :)

Каква кръвна група си? Повечето млечни продукти са в графата”вредни” за хората с кръвна група О.

16.03.06
13:55

Лактозата ферментира когато неможе да се усвои. В киселото мляко тя е по- малко  и се преобразува в млечна киселина благодарение на бактериите в него.

17.03.06
22:55

[quote author=“Neo”][quote author=“Size”]Ясно.Благодаря.Бях се притеснил,щото поемам наистина бая големи количества мляко всеки ден. :)Каква кръвна група си? Повечето млечни продукти са в графата”вредни” за хората с кръвна група О.

Мисля,че “B”,но не съм “0” със сигурност.

17.03.06
23:06

Ябе яж си мляко и хич да не ти пука...  :D

25.03.06
22:38

Киселото мляко не можещ да го заменищ с каквото и да е било,много е полезно поне едно на ден

RE

26.03.06
00:29

[quote author=“Me_Blade”]Киселото мляко не можещ да го заменищ с каквото и да е било,много е полезно поне едно на ден

Верно е ,обаче зависи и какво е млякото .Пазара е залят от какви ли не измислени марки .

DunevmotorSport

31.03.06
17:24

Вие какво мляко препоръчвате да ядеме  :twisted:

31.03.06
22:15

[quote author=“DunevmotorSport”]Вие какво мляко препоръчвате да ядеме  :twisted:

Домашно кисело.  :D

31.03.06
22:30

[quote author=“realityman”][quote author=“Me_Blade”]Киселото мляко не можещ да го заменищ с каквото и да е било,много е полезно поне едно на денВерно е ,обаче зависи и какво е млякото .Пазара е залят от какви ли не измислени марки .

Верно си че какви ли не подобия на кис.млека има на пазара направо срам във страна като нашата пък тъпчем кис.мляко със сухо мляко. Аз лично си хапвам “Елена” (зелена 2%) - най-естествено ми е на вкус всички други (еле едни “бабешки”) ми бият на изкуствено яко.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1