26.03.06
18:34
Какво мислите за тия кантари ,които мерят % мазнини.... мнооо голяма грешка ли дават?Поне за орянтир не вършат ли работа?Някой има ли подобен?Знам ,че ако краката са влажни или потни ,има голямо отклонение ...
Според мен за обща ориентация може да стават понякога.
При мой приятели които значително променяха теглото и формата си в рамките на 1-2 месеца кантара понякога отчиташе смешни отклонения - човека сваля 7-8 кила - кантара показва 2% по малко бодифет...
Човек видимо с процент мазнини под 10 го показва нещо от сорта на 18-19…
Самият мен като се мерих точно ми показа с колко съм си свалил бодифета.. поне по мойте изчисления..
Мнението ми е че може и да стават за нещо, но определено не може да се разчита на тях като на точен метод за измерване на мазнини..
Има разлика в показанията
По металните точки долу се пуска ниско напрежение и според съпротивлението на стъпалото се определя % мазнини
Оттук следват и някой грешки, ако сме потни например съпротивлението ще намалее и резултата ще е грешен
Така че остава в сферата на ориентировъчни стойности не трябва да с доверяваме на 100 %, както као уточни
27.03.06
07:27
А тогава как се мерят по-точно??
[quote author=“Pc_genius”][quote author=“Animal”]А тогава как се мерят по-точно??
Под вода :wink: !
Дамм това е наи точният метод.Всъщност на повърхоста става меренето
28.03.06
23:08
Знаете ли какъв е принципът, много ми е интересно??
[quote author=“Animal”]Знаете ли какъв е принципът, много ми е интересно??
Само съм го виждал по ТВ-то. В басейн пълен с вода плува на повърхноста човека , около него някаква рамка, сигурно следи плаваемоста му над водата и така определя %, но с точност не мога да кажа, че беше на швабски
30.03.06
12:58
http://www.weightlossresources.co.uk/body_weight/body_fat/percentage.htm - тука са всички принципи за мерене :wink:
30.03.06
18:42
10x