Въпрос за кантар...

26.03.06
18:34

Какво мислите за тия кантари ,които мерят % мазнини.... мнооо голяма грешка ли дават?Поне за орянтир не вършат ли работа?Някой има ли подобен?Знам ,че ако краката са влажни или потни ,има голямо отклонение ...

26.03.06
20:13

Според мен за обща ориентация може да стават понякога.

При мой приятели които значително променяха теглото и формата си в рамките на 1-2 месеца кантара понякога отчиташе смешни отклонения - човека сваля 7-8 кила - кантара показва 2% по малко бодифет...

Човек видимо с процент мазнини под 10 го показва нещо от сорта на 18-19…

Самият мен като се мерих точно ми показа с колко съм си свалил бодифета.. поне по мойте изчисления..

Мнението ми е че може и да стават за нещо, но определено не може да се разчита на тях като на точен метод за измерване на мазнини..

26.03.06
23:19

Има разлика в показанията
По металните точки долу се пуска ниско напрежение и според съпротивлението на стъпалото се определя % мазнини
Оттук следват и някой грешки, ако сме потни например съпротивлението ще намалее и резултата ще е грешен
Така че остава в сферата на ориентировъчни стойности не трябва да с доверяваме на 100 %, както као уточни

AN

27.03.06
07:27

А тогава как се мерят по-точно??

27.03.06
08:24

[quote author=“Animal”]А тогава как се мерят по-точно??

Под вода :wink: !

28.03.06
00:23

[quote author=“Pc_genius”][quote author=“Animal”]А тогава как се мерят по-точно??

Под вода :wink: !

Дамм това е наи точният метод.Всъщност на повърхоста става меренето

AN

28.03.06
23:08

Знаете ли какъв е принципът, много ми е интересно??

30.03.06
00:37

[quote author=“Animal”]Знаете ли какъв е принципът, много ми е интересно??

Само съм го виждал по ТВ-то. В басейн пълен с вода плува на повърхноста човека , около него някаква рамка, сигурно следи плаваемоста му над водата и така определя %, но с точност не мога да кажа, че беше на швабски

[quote author=“Animal”]Знаете ли какъв е принципът, много ми е интересно??

http://www.weightlossresources.co.uk/body_weight/body_fat/percentage.htm - тука са всички принципи за мерене  :wink:

AN

30.03.06
18:42

10x

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1