След трен. какво да ям вместо протеин на прах

26.03.06
21:22

15 минути след трен. хапвам мед 2 лъжици и 20минс след тва трябва да ям поне 30грама протеин който да е от бързо усвояемите. Обаче нямам финанси за протеин на прах и незнам кое най-добре ще се усвои? Примерно 8 яйца(3 със жълтък) или само нужното количество извара или пък да комбинирам? Но ако комбинирам няколко източника може да се забави. Искам комептентно мнение плс.

RE

27.03.06
00:49

След трен вземай овесени ядки една купа с 2 лъжици мед.След час може да си преминеш към основното си ястие.Меда ти е 4,5 лв буркана.Ов.ядки 1.20лв 0.500кг.Кажи речи един от най -евтините и същевремено действащ начин.Пробвал съм го иза тва ти го казвам.

27.03.06
00:53

Е нали трябва да приемам протеин а ов. ядки са предимно въгл.??? сигурен съм че протеинът трябва да е повече от въгл. след трен.

27.03.06
08:34

Веднага след тренировка хапни 2-3 лъжици мед,след 20 минути яицата са наи-добрия вариант,изварата се усвоява бавно.

27.03.06
15:55

а нали яйчния протейн точно е доста бавен протейн и за това е хубаво да се яде вечер да има организма цяла вечер какво да хапва? Или не съм прав?

27.03.06
23:26

ми не знам колко са бързи яйцата но млякото се използва за нощен протеин........ Млякото се усвоява бавно. А някой да знае за друга храна по-добра от яйцата за след. трен.

28.03.06
13:23

[quote author=“Mirkoni”]а нали яйчния протейн точно е доста бавен протейн и за това е хубаво да се яде вечер да има организма цяла вечер какво да хапва? Или не съм прав?

Млечно-яйчният колега а не яйчният е бавен протеин.
Liofle мисля че белтъците от яйцата са си най-доброто, а и най-евтино излизат.

28.03.06
16:28

[quote author=“Liofle”]ми не знам колко са бързи яйцата но млякото се използва за нощен протеин........ Млякото се усвоява бавно. А някой да знае за друга храна по-добра от яйцата за след. трен.

Сурови яйца се усвояват най-бързо. Ама сега с тия птичи грипове е малко рисковано. Аз тия от магазина ги ям твърдосварени. Така се усвояват малко по-бавно, но пък е по-доре от колкото да умрем от бъроз :)

28.03.06
18:32

Значи на 18г сам и сам 75 килограма взимам креатин и аминокиселини преди тренировка и после там както се пият естествено проетин след всяко хранене ама малко прекалявам с протеина.Искам да кача 20 кила ама по барзо в смисал за 2 месеца :) ако може де какьв хранителен режим трябва да направя за да постигна максимално по барзо качване на килограми??

28.03.06
20:41

[quote author=“petko_1987”]Значи на 18г сам и сам 75 килограма взимам креатин и аминокиселини преди тренировка и после там както се пият естествено проетин след всяко хранене ама малко прекалявам с протеина.Искам да кача 20 кила ама по барзо в смисал за 2 месеца :) ако може де какьв хранителен режим трябва да направя за да постигна максимално по барзо качване на килограми??

Доста нереално ми се струва да качиш 20 кг за 2 месеца. По скоро 3-4 кг е в рамката на нормалното за толкоз време.

28.03.06
21:57

банан/няколко лъжички мед/извара към 300 гр.

29.03.06
16:38

абе човече искаш да качиш 20кг за 2 месеца то с химия е трудно тва а с храна НЕВЪЗМОЖНО(за около 6 месеца наи малко зависи от структурата ти) :)

29.03.06
23:35

[quote author=“realityman”]След трен вземай овесени ядки една купа с 2 лъжици мед.След час може да си преминеш към основното си ястие.Меда ти е 4,5 лв буркана.Ов.ядки 1.20лв 0.500кг.Кажи речи един от най -евтините и същевремено действащ начин.Пробвал съм го иза тва ти го казвам.

Ако не се лъжа овесените ядки сам добра закусна , а консумацията им по късне мисля че не беше добре ..не сам на 100% сигурен

14.04.06
22:47

А добре де,с какво е по дорбе да се консумирта овесените ядки,100 гр. ядки с 4 лъжици мед, или 100 гр ядки с 1 чаша 200 мл. кисело мляко със захар?

18.04.06
15:08

[quote author=“petko_1987”]Значи на 18г сам и сам 75 килограма взимам креатин и аминокиселини преди тренировка и после там както се пият естествено проетин след всяко хранене ама малко прекалявам с протеина.Искам да кача 20 кила ама по барзо в смисал за 2 месеца :) ако може де какьв хранителен режим трябва да направя за да постигна максимално по барзо качване на килограми??

Наи много да качиш 4-5кг.Каде се бориш за тия 20?????Ти ако качи6 20кг тва 6е е не6то не4увано!!!!  :lol:

PR

18.04.06
22:18

Незнам каква ще е тая кожа дето ще издаржи 20 килограма за 2 месеца ако успееш да ги качиш което не е невъзможно тия килограми ще са 50% мазнини 40% вода 10% мускули! И гаранция ще ти излезнат стрии... Успех след тренировка :
1 Кофичка кисело мляко + 1 Пакетче стафиди - Бъркаш със миксера и кусаш... Успех!

18.04.06
22:38

Съвременната интензивна или обемна тренировка е свързана с голям разход на енергия. Човешкият организъм е устроен първо да задоволи енергийните си потребности, а след това да възстановява и изгражда мускулната маса. Най-добрия енергиен източник са въглехидратите и средноверижните триглизериди (МСТs). При недостатъчен прием на въглехидрати при силовите тренировки енергията се набавя от разграждане на протеина. Това е крайно нежелателно, тъй като неговата основна цел е изграждане на мускулите

Това е извадка от сайта на SNC.По техните думи след тренировка първо трябва да се консумират повече въглехидрати...Аз им се доверявам и затова първо въглехидрати след тренировка ,а по-късно след тях белтък консумирам... :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1