26.03.06
21:22
15 минути след трен. хапвам мед 2 лъжици и 20минс след тва трябва да ям поне 30грама протеин който да е от бързо усвояемите. Обаче нямам финанси за протеин на прах и незнам кое най-добре ще се усвои? Примерно 8 яйца(3 със жълтък) или само нужното количество извара или пък да комбинирам? Но ако комбинирам няколко източника може да се забави. Искам комептентно мнение плс.
27.03.06
00:49
След трен вземай овесени ядки една купа с 2 лъжици мед.След час може да си преминеш към основното си ястие.Меда ти е 4,5 лв буркана.Ов.ядки 1.20лв 0.500кг.Кажи речи един от най -евтините и същевремено действащ начин.Пробвал съм го иза тва ти го казвам.
Е нали трябва да приемам протеин а ов. ядки са предимно въгл.??? сигурен съм че протеинът трябва да е повече от въгл. след трен.
27.03.06
08:34
Веднага след тренировка хапни 2-3 лъжици мед,след 20 минути яицата са наи-добрия вариант,изварата се усвоява бавно.
а нали яйчния протейн точно е доста бавен протейн и за това е хубаво да се яде вечер да има организма цяла вечер какво да хапва? Или не съм прав?
ми не знам колко са бързи яйцата но млякото се използва за нощен протеин........ Млякото се усвоява бавно. А някой да знае за друга храна по-добра от яйцата за след. трен.
Млечно-яйчният колега а не яйчният е бавен протеин.
Liofle мисля че белтъците от яйцата са си най-доброто, а и най-евтино излизат.
28.03.06
16:28
[quote author=“Liofle”]ми не знам колко са бързи яйцата но млякото се използва за нощен протеин........ Млякото се усвоява бавно. А някой да знае за друга храна по-добра от яйцата за след. трен.
Сурови яйца се усвояват най-бързо. Ама сега с тия птичи грипове е малко рисковано. Аз тия от магазина ги ям твърдосварени. Така се усвояват малко по-бавно, но пък е по-доре от колкото да умрем от бъроз :)
28.03.06
18:32
Значи на 18г сам и сам 75 килограма взимам креатин и аминокиселини преди тренировка и после там както се пият естествено проетин след всяко хранене ама малко прекалявам с протеина.Искам да кача 20 кила ама по барзо в смисал за 2 месеца :) ако може де какьв хранителен режим трябва да направя за да постигна максимално по барзо качване на килограми??
28.03.06
20:41
[quote author=“petko_1987”]Значи на 18г сам и сам 75 килограма взимам креатин и аминокиселини преди тренировка и после там както се пият естествено проетин след всяко хранене ама малко прекалявам с протеина.Искам да кача 20 кила ама по барзо в смисал за 2 месеца :) ако може де какьв хранителен режим трябва да направя за да постигна максимално по барзо качване на килограми??
Доста нереално ми се струва да качиш 20 кг за 2 месеца. По скоро 3-4 кг е в рамката на нормалното за толкоз време.
29.03.06
16:38
абе човече искаш да качиш 20кг за 2 месеца то с химия е трудно тва а с храна НЕВЪЗМОЖНО(за около 6 месеца наи малко зависи от структурата ти) :)
[quote author=“realityman”]След трен вземай овесени ядки една купа с 2 лъжици мед.След час може да си преминеш към основното си ястие.Меда ти е 4,5 лв буркана.Ов.ядки 1.20лв 0.500кг.Кажи речи един от най -евтините и същевремено действащ начин.Пробвал съм го иза тва ти го казвам.
Ако не се лъжа овесените ядки сам добра закусна , а консумацията им по късне мисля че не беше добре ..не сам на 100% сигурен
14.04.06
22:47
А добре де,с какво е по дорбе да се консумирта овесените ядки,100 гр. ядки с 4 лъжици мед, или 100 гр ядки с 1 чаша 200 мл. кисело мляко със захар?
18.04.06
15:08
Наи много да качиш 4-5кг.Каде се бориш за тия 20?????Ти ако качи6 20кг тва 6е е не6то не4увано!!!! :lol:
18.04.06
22:18
Незнам каква ще е тая кожа дето ще издаржи 20 килограма за 2 месеца ако успееш да ги качиш което не е невъзможно тия килограми ще са 50% мазнини 40% вода 10% мускули! И гаранция ще ти излезнат стрии... Успех след тренировка :
1 Кофичка кисело мляко + 1 Пакетче стафиди - Бъркаш със миксера и кусаш... Успех!
Съвременната интензивна или обемна тренировка е свързана с голям разход на енергия. Човешкият организъм е устроен първо да задоволи енергийните си потребности, а след това да възстановява и изгражда мускулната маса. Най-добрия енергиен източник са въглехидратите и средноверижните триглизериди (МСТs). При недостатъчен прием на въглехидрати при силовите тренировки енергията се набавя от разграждане на протеина. Това е крайно нежелателно, тъй като неговата основна цел е изграждане на мускулите
Това е извадка от сайта на SNC.По техните думи след тренировка първо трябва да се консумират повече въглехидрати...Аз им се доверявам и затова първо въглехидрати след тренировка ,а по-късно след тях белтък консумирам... :roll: