възможно ли е хр.добавки да влияята на черния дроб?

VK

31.03.06
15:57

Правих си 2 пъти изследвания на кръвта и стойностите на АСАТ и АЛАТ и на двата пъти са доста завишени - 50 и 80. Спазвам висока белтъчна диета и приемам хранителни добавки. Дали е възможно това да се отразява на изследванията ми?

31.03.06
16:20

[quote author=“VK”]Правих си 2 пъти изследвания на кръвта и стойностите на АСАТ и АЛАТ и на двата пъти са доста завишени - 50 и 80. Спазвам висока белтъчна диета и приемам хранителни добавки. Дали е възможно това да се отразява на изследванията ми?

Попитай лекаря, но според мен е твърде възможно това.
При висок прием,  особено на концетрирани белтъчини се натоварват бъбреците и черния дроб. Затова по внимателно и с протеините и особено ако имате проблеми с бъбреците или черния дроб. Всичко може да бъде вредно зависи от количеството.

31.03.06
22:28

Че даже и да нямате изявен проблем внимавайте.

100 процента дават отражения.

Химиите не гола вода/поне повечето :P/, че да се взимат едно към гъотере.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1