01.04.06
11:58
Моля някой да ми обясни различните степени на велоергометъра за какъв тип упражнения са. Например, ако искам да горя мазнини каква средна скорост трябва да поддържам и на коя степен да е велоергометърът ми?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Мина година откак бях в непосредствен досег с любимото вело във фитнеса :), но дори и да не беше така пак бих се затруднила да отговоря на въпрос зададен така. Не е излишно да дадеш по конкретна информация за себе си-пол, ръст, килца и цел. Само кардио ли правиш и т.н.
ръст 170см.,70кг.,мазнини-31%
Имам си велоергометър/от една седмица/ в къщи и карам всеки ден по 20минути - на втора степен с 25-28км/ч. Трябва ли да увелича степента и с колко километра в час е препоръчително да се кара? Мисля да включа и малко пресички, но главно ме интересуват краката и дупето, защото там са ми излишните килца.
забравих да си кажа годините - 34, жена съм
Не пускай поредни постове. Обединих ги.
manson
Здравей, според мен е добре имаш по-голям интензитет т.е. пусни си по-лесна степен, за да си в състояние да поддържаш по-висока скорост.
Аз моето го въртя от скоро на 4 степен с минимална скорост 32км/ч, средна 34.Преди го въртях на 5 степен с мин. скорост 28, средна 30.Имай напредвид, че на всеки велоергометър са различни степените :wink:
Успех
Ако тренираш от една седмица продължи със същата интензивност поне още две- три седмици. Намали тренировките на 5 седмично и се стреми да увеличиш времетраенето на 35- 40мин. Ако сегашната интензивност не позволява това я намали. Мерило за качествената аеробна тренировка е пулса, а не степента или скоростта на уреда. Преди и веднага след тренировка премери пулса. Този след тренировката трябва да е около 140 удара в мин. При продължителност повече от 30 мин това ти гарантира сваляне на мазнини. Все пак не се претоварвай :) всяка травма или дискомфорт е в състояние трайно да демотивира човек.
Като понапреднеш редувай една такава продължителна тренировка с едно високоинтензивно интервално кардио на велото.
Намали хляба и мазните храни, спри сладкото и пий повече вода например 2 л на ден. А преси и лицеви опори е повече от добра идея да правиш. И бъди търпелива и постоянна :) само кардио без диетка няма постигне нищо повече от това да ти помогне да се пребориш с пролетната умора.
Да ползвам темата и да попитам и аз за велоаргометъра. С мъжът ми се опитваме дружно да отслабваме, че сме се угоили много. Аз 172см - 90кг. на 25 години , а той 176см.- 130кг. на 30години.
Имам няколко въпроса.
1. Престараваме ли се като тренираме сутрин на гладно и вечер по 25-30 мин. всеки ден или е добре за нашите килограми?
2. Искам да си вземем Л-карнитин, на Мусаши ли е най-добър или ще ми препоръчате друга фирма.
3. Много се страхувам да не направя някакви мускули върху масата, която имам и затова въртя на 1 -ва с по-висока скорост правилно ли е или да отивам на 2-3 или 4-та?
4. Важно ли е да се потиш по време на тренировката? Защото аз не пускам почти нищо. Днес се навлякох с пуловер и грейка и чак тогава след 10-та минута се изпотих.
Благодаря предварително за отговорите
01.05.06
21:18
Най - важното е да се потите, това означава че настъпва промяна.Трябва да давате всичко от себе си, да поддържате темпото през цялото време, гърба да е изправен и да дишате.Много е важно приемането на вода, четох че на всеки десетина минути по 2 чаши. 30 минути преди тренировката изяжте по половин грейпфрут (той е естествен Fat Burner) - засилва горенето на мазнини.
Аз като карам много се потя...така че си вземете кърпа :wink:
Успех :lol:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече