04.04.06
22:27
Имам няколко въпроса относно НВД, и смятам в последствие да си питам сичко, защото в момента не мога точно да се сетя.Та да питам, може ли да се приема мед по време на НВД, може ли да се пие натурален сок(колкото се може по чист, портокал например)?Колко време преди лягане да ми е последното хранене.Подходящо ли е за закуска да изям кофичка кисело мляко?
И направо кое е грешно в програмата ми :
Към 9 часа:кофичка кисело мляко
Около 11 часа:банан/ябълкащ
Към 13 часа:месо/риба/яица(яицата пречи ли ако са пържени?) + салата
Към 16 часа:100гр ядки(фъстъци/орехи-кое е по добре)/кофичка кисело мляко + ябълка/банан
Между 20-21 часа:риба/месо + салата
Тренировки :Фитнес : Понеделник и Петък( там избягвам кардио да правя)
Карате:Вторник,Сряда,Четвъртък( там си включвам кардиото+програма за корем)
Очаквам критики :D
Имам и още въпроси но засега само затова се сещам.
Аз бих махнала изцяло плодовете, даже и млечните продукти ако искаш “по-чист” да станеш.И малко протеинче на прах да се вкара. Колкото до соковете няма да ти “убият” режима, но по-добре да се избягват, в най-добрия случай имат много захар.
Остави киселото мляко за закуска,може да слагаш мед в чая ако пиеш сутрин 1-2 лъжици мед на ден не са проблем.По добре е ябълка пред банан,орехи пред фастъци.
Непосредственно преди лягане може да хапнеш нещо богато на протеини.Примерно яйца и извара.
Значи доколкото разбирам е добре като се събудя да изпия един чаи с 1-2 лъжици мед , и малко по късно да сложа нещо повече?
А удачен ли е вариантът, към чая да прибавя и една препечена филиика ръжен хляб?
Ми хубаво е да приемаш въглехидратите през първата половина на деня (до обяд) може да хапваш 1-2 филий хляб бонус през това време
абе приятел мн ми е кофти като гледам такива мнения и се мъча да помогна продължавам да виждам огромни глупости.Тренирам по 2 пъти на ден и съм 80-90 гр въглехидрат на ден и имам чувството че ще умра прав.Ти искаш да сваляш и да ядеш каквото си посикаш по всяко време - ми няма да стане...За какво ти е тоя мед при нвд ти в час ли си.Има таблици използвайги , не само да не ядеш и да си мислиш че си на нвд...ако има нещо питай по-добре щото е по-гадно да е грешно и да незнаеш
Ми хубаво е да приемаш въглехидратите през първата половина на деня (до обяд) може да хапваш 1-2 филий хляб бонус през това време.А и не знам как се няяждаш с 1 кофичка кисели мляко на закуска.Аз лично пия 1 чай с мед,2-3 яйца (само белтъка им)нарязвам някво месо яко им,извара,кисела крастевичка и съм готов.Отделно ям кофичка кисело мляко между обяда изакуската ако ми се яде
XaMaLLa,това дето го правиш е доста краен варянт на НВД.Ако му се яде мед няма нищо лошо по 1 лъжица мед на ден.Меда съдържа доста полезни вещества.А и да тренираш по 2пъти на ден според мен не е най-доброто,което може да правиш.
Ред: Петко К
Моля, не пускай поредни постове.
Добре, значи да разбирам че за закуска е добре 1 чаи + 1 препечена филиика сирене(извара не обичам, макар че съм наясно че е по добре от сирене).След около час-час и положина я 1 кофичка кисело мляко.Да не ям банани(ябълки)и мога да си позволя 100гр орехи.2-3 яица на ден добре ли са ?
Хубаво е да ядеш повече яйца (предимно белтъците)Аз лично ям по 7-8 на ден.Незнам как издържаш с толкова малко храна на закуска направи си яйца и си хапни кат човек,закуската е основното ядене. Не прекаляваи със сиренето,мазничко си е 100г съдържа 15гбелтъци 64г мазнини и 14г въглехидрати.Сам си направи извода по колко да ядеш. Целта е да намалиш въглехидратите и да увеличиш белтъците.Така че наблягай предимно на храни богати на белтъци.Риба тон в собствен сос е добър вариант,почти всички видове меса са добър източник на белтъци.Изварата можеш да си я направиш на салата.Виж раздел хранене има доста вкусни рецепти с извара.А и натуралните сокчета също ги избягвай те съдържат само въглехидрати.
Успех!!!
Абе в интерес на истината миналата година се подложих на НВД, оабче с по други методи за 2 месеца.Не казвам че това което ми казвате е неправилно просто ми е странно.Когато правех НВД, наблягах на високия прием на мазнини и белтъчини, и задължително на ден имах 1 плод +100гр. ядки(орехи/фъстъци),и други различия имаше, а пък свалих 11 кила, от които 1.4к беше мускули(за 2 месеца).Сега аз нямам възможността да ям повече от 3 яица на ден, а и не мога да си позволя да ям много месо, макар че всеки ден имам прием на такова( за чисто става въпрос-рибешко/пилешко/свинско).За соковете обаче съм съгласен, и за здравата закуска.НО.Доколкото знам като стана сутрин е добре да изпия 1 чаи, или да изпия сока на 1 лимон, защото подобрявало усвояването на храната, и след около 30 мин след това вече идва закуската.Какво е вашето мнение ???
Ми не знам дали чая или лимона трябва да се пият 30 мин преди закуската.Аз лично чайчето си го пия по време на закуска.А иначе май си прав,че и чая и лимона подобряват усвояването на храната,но не съм достатъчно компетентен за това дали е така за да дам точен отговор.Но и аз съм чувал че е хубаво да се ядат по-кисели плодове като си на НВД-лимони, грейтфурти(не знам дали така се пише)и т.н
Всъщност тази тема ми е главно за да си припомня в детаили какво се правеше при НВД, защото си спомням малко отпреди една година, и смея да твърдя,че доста компетентен човек ме съветваше тогава :wink: -Мартин
Това което си го направил за 2 месеца при НВД-то 10 кила сланина и само 1,5 мусколна маса си е отлично постижение.Аз от скоро се вманиачих на тема фитнес и сега започнах НВД и още съм нов в бранша.Но съм изчел почти всичко за НВД-то.И до колко мога се опитвам да бъда полезен :wink:
За това че се опитваш да бъдеш полезен ти благодаря :D .Жалкото е че някои от по напредналите не пише, което донякъде ме и разочарова :(
06.04.06
23:37
Хора , кво правите с тия 7-8 жълтъка на ден ,които отделяте от белтъците и не ги ядете ?
И също така - да не отварям нова тема - как да съчетая сутрешната закуска с кардиото.Ставам към 8;30 и до към 9;30 ми е кардио-тренировката.Какви храни е добре да се приеме след нея и след колко време ?
[quote author=“thespyboy”]Хора , кво правите с тия 7-8 жълтъка на ден ,които отделяте от белтъците и не ги ядете ?
И също така - да не отварям нова тема - как да съчетая сутрешната закуска с кардиото.Ставам към 8;30 и до към 9;30 ми е кардио-тренировката.Какви храни е добре да се приеме след нея и след колко време ?
Е кво правим с жълтъците всеки различно, аз си храня кучето, ти що не спонсорираш пенсионерите в квартала ( само да не те обвинят в предумишлено убийство :wink: ).
А за храната след кардио - богати на белтъчини за да предпазиш мускулите .
07.04.06
12:30
Жълтъците можеш да ги даваш на някой да си прави маска за коса.
07.04.06
15:39
Оффф..колкото повече четя толкова повече главата ми се обърква.Сега избликна един друг въпрос ,който бих искал да ви задам и ще го направя в тази тема за да не отварям нова (че ще ми станат много).
Като пресмятам в разни сайтове колко е идеалното тегло за мен според височината ми на всякъде ми го искарва положително.
Демек както съм ~ 185 нормалното ми тегло трябва да е от 72 до 81 някъде.Е аз съм 76 кг. - идеално.
Но като започна НВД за премахване на голямия слой мазнини ,които са се натрупали предимно в стомаха ще загубя и част от теглото си ,което много ме обърква...
Сега незнам за НВД ли съм или просто трябва да направя режим за поддържане на теглото..баси.
:cry: :roll: