09.04.06
21:06
Кажете ми какво трябва да пия докато ходя на фитнес освен протеини. Влезох в саита на мусаши и според тях трябва да пия от всичко и да давам по 200лв на месец примерно. Освен протеини и амино нужни ли са ми въглехидрати или енергетици и останалите глутамини аргинини и т.н. Аз съм начинаещ нямам амбиции да ставам културист, искам просто да натрупам малко мускулна маса. Тялото ми е хубаво и изчистено, но слабичко, нямам проблеми с излишни килограми. Ще се радвам да ми препоръчате какви добавки да взема и на кои фирми. Предпочитам протеина да е високо протеинен за да кача по бързо. Мерси предварително
щом си начинаещ защо се силиш към добаеките....натрупай стаж в залата след това ще са ти доста по-нужни ако мога да се изразя така
09.04.06
21:44
Така:аз бих те посъветвал да не си купуваш нищо българско(освен може би глутамин)
Най-хубаво е да отделиш повече пари за качествен суроватъчен протеин(100% Уей на Оптимум най добре)
След това най-важни са аминокиселините в свободна форма(Амино 2222 пак на Оптимум)
След това БЦАА(пак на Оптимум :lol: )
Глутамин(пак на Оптимум)
И да не забравим креатина(на Оптимум е най-добър) :lol:
Цените можеш да видиш в една от темите на manson за хранителните добавки.Там всичко е описано подробно.Гледаш цените,виждаш колко пари ти трябват и отиваш на бул.Евлоги Георгиев 38 и си ги купуваш :wink:
Обаче какво разнообразие от фирми за хранителни добавки му препоръчах само...Да не кажете че не съм му дал право на избор на момчето :D
айде със здраве
Аз също бих те посъветвал както Double_B да изчакаш да понатрупаш стаж и чак след 6-8 месеца да почнеш да пиеш добавки и протеин а и щом нямаш амбиции да постигаш културистична форма(за което разбира се се искат много години) може да си тренираш чисто без добавки като се концентрираш върху храната.. аз не съм пил протеин от Януари месец и не мисля че съм спаднал вярно е, че не е като преди но и на сегашния прогрес съм доволен.
Пиис :mrgreen:
11.04.06
14:05
А има на мусаши едни продукти които включват креатин амино и протеин в едно. те добри ли са и могат ли да заместят продуктите поотделно. И другия ми въпрос е на Universal amino 2700 добри ли са и като цяло мога ли да мина без амино - само креатин и протеин. A и какво ще кажете за нощния протеин на мусаши 92%
[quote author=“PowerWave”]Така:аз бих те посъветвал да не си купуваш нищо българско(освен може би глутамин)
Най-хубаво е да отделиш повече пари за качествен суроватъчен протеин(100% Уей на Оптимум най добре)
След това най-важни са аминокиселините в свободна форма(Амино 2222 пак на Оптимум)
След това БЦАА(пак на Оптимум :lol: )
Глутамин(пак на Оптимум)
И да не забравим креатина(на Оптимум е най-добър) :lol:
Цените можеш да видиш в една от темите на manson за хранителните добавки.Там всичко е описано подробно.Гледаш цените,виждаш колко пари ти трябват и отиваш на бул.Евлоги Георгиев 38 и си ги купуваш :wink:
айде със здраве
Я тегли чертата и виж колко пари са това-МНОГО..Според мен не е задължително да е оптимум,добри са да,ама много пара бе :о
Аминото:може да бъде и Дженезис 1900 мг,Юниверсал.
Креатин:Уидър
Протеин:Сайтек също може,говоря за суроватъчен.
Просто оптимум е много скъпо удоволствие за месец,месец и малко..
Аве човек недей с тез добавки още щом си начинаеш и не искаш да ставаш културист....ХРАНАТА ше ти е напълно достатъчна ако е подходяща.......направи поне едно 7-8 месеца стаж в залата после се замисли ....ти още от първата тренировка и...по нататъка може и към зоб да се засилиш.... :twisted: :twisted: :twisted:
Да бе кво ще му стане ако пие нали знете човек ако си реши нещо не можете да го разубедите!
Да бе кво ще му стане ако пие нали знете човек ако си реши нещо не можете да го разубедите!
Еми то нищо няма да му стане ама ще даде много пари за неща които би постигнал в началото и без добавки ама щом си е решил парите са си негови...
Еми то нищо няма да му стане ама ще даде много пари за неща които би постигнал в началото и без добавки ама щом си е решил парите са си негови...
Не знам един приятел качи 10 кила за 1 месец само с креатин и повече ядене съмнявам се че само с ядене ще ги качи толкова килограми
11.04.06
22:05
Double B виж аз не съм от съвсем начинаещите. Актовен спортист съм и целогодишно съм под натоварване, предсезонно правя само физика а по време на сезона също вдигаме щанги но много рядко. Та не съм толкова начинаещ. Сега спрях да тренирам от 3 месеца и искам да ходя на фитнес малко. Далеч съм от мисълта да ходя постоянно на фитнес - та камо ли да стигна до 7-8 месеца. Става въпрос за 2-3 месеца мах. За това искам да взема протеинчета и амино
11.04.06
22:13
Добре значи на кратко:
Протеина-100% Уей Голд Стандарт или Скайтек някоя от суроватките им
Амино-Оптимум Амино 2222 или Генезис Амино 1900
айде със здраве :)