Силно прилошаване

09.04.06
23:57

Когато правя крака на машина(наподобяваща клек,но под лек наклон)ми става много лошо,направо имам чувството,че ще припадна и се потя много,няколко пъти съм излизал на въздух и за около5 минути се оправям.Аз си го обеснявам,че цялата кръв се събира в краката и мозъкът не се оросява добре.Вероятно и въздухът в залата не е от най чистия.При други упражнения,обаче,никога не се получава така.Има ли някакво решение,понеже тва упражнение е доста добро и не ми се иска да го сменям(то и няма с какво).Пиенето на вода помага ли,или вреди в случая(щото аз се наливам)?

10.04.06
00:39

Когато се махна от Лег-пресата (тая машина за която говориш предполагам) и стоя прав, до 15 секунди припадам :) Е дали ще припадна не знам, но знам че ми причернява доста. Това е точно от лошото оросяване след серията. Веднага след серията легни някъде. Аз така правя. Я легна на лежанката я легна на земята (тренирам в по-специфични условия :wink: ) Ако си на лежанката и краката са ти от страни няма страшно. Важното е трупа да ти е в хоризонтално положение. Друго нещо... наспиваш ли се ? Да си лягаш в 2-3 и ставаш в 7-8 или 11-12 също оказва влияние.

10.04.06
00:42

Мерси за съветите.Така ще правя вече.Вероятно и липсата на сън си казва думата.За водата можбеш ли да ми кажеш нещо,добре ли е да пия повечко,или не в такъв момент?

10.04.06
00:52

[quote author=“Size”]Мерси за съветите.Така ще правя вече.Вероятно и липсата на сън си казва думата.За водата можбеш ли да ми кажеш нещо,добре ли е да пия повечко,или не в такъв момент?

Когато имам лош режим и не си доспивам, дори като седя на стол или фотьойл (уф егати думата) и стана по-ряско пак ми причернява. Относно водата... не съм много компетентен, но препоръчвам да се приемат нормални количества. На тренировка не се “наливай”. Пий си м/у 2 серии по 2-3 глъдки, но от големи количества не виждам смисъл. Повреме на тренировката не се дехидратираме(обезводняваме(не знам кое ще е по-точно в случая)) до там, че да трябва да пием по много.

RE

10.04.06
01:18

При упражняване на тежка физическа дейност в момента, в който преодоляваме съпротивлението на тежестта, задържаме дишането и по този начин покачваме налягането в гръдната и коремната кухина. Пряко следствие на повишеното вътрешногръдно и коремно налягане е покачване на налягането в сърдечносъдовата система, тъй като сърцето и главния кръвоносен съд - аортата, се намират съответно в гръдната и коремната кухина. Повишеното налягане води до напълване и преразтягане на периферните кръвоносни съдове, поради което почервенява кожата на цялото тяло, най-силно видно на лицето, където има много интензивно кръвообращение. Също толкова интензивно е и кръвообращението в окото. Ако сте наблюдателни, при напрежение - например при вдигане на щанга от лег, може да забележите как конюнктивата (бялото на очите) почервенява - същото се получава и в дълбоките слоеве на окото в самата ретина и околните пластове.

Преразтегнатите и “набъбнали” кръвоносни съдове в този момент са неспособни да осъществят адекватно кръвообращение, поради което се създават условия за възникване на остра недостатъчност на кислород в ретината. Това кратко моментно състояние се изявява във виждане на черни или разноцветни “кръгове” пред очите или - както сте чували израза - “причерняване”. Това състояние е временно и след като напрежението от преодоляването на тежестта спадне, кръвообращението в окото бързо се нормализира.

10.04.06
01:55

СПАМ
Почистих спама
ASTOR

11.04.06
19:20

Благодаря на всички(само не се карайте).Ще следвам съветите,пък да видим какво ще излезе.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1