Колко ще струва наемането и оборудването на фитнес зала?!

10.04.06
00:25

Говоря за скромна квартална заличка в някое училище...и приблизително колко се печели от такъв бизнес?Има ли възвращаемост?

10.04.06
00:29

[quote author=“Nazgul”]Говоря за скромна квартална заличка в някое училище...и приблизително колко се печели от такъв бизнес?Има ли възвращаемост?

Ако си с Бг уреди и нямаш кардио - 40-50 хиляди лева...

Дали има възвращаемост зависи от концепцията ти, идеите ти, конкуренцията и много други фактори... според мен от всяко едно нещо може да се печелят и губят пари.. въпроса е този, който го прави дали има нужното ноу-хау и парите ;)

10.04.06
11:28

[quote author=“kao”][quote author=“Nazgul”]Говоря за скромна квартална заличка в някое училище...и приблизително колко се печели от такъв бизнес?Има ли възвращаемост?

Ако си с Бг уреди и нямаш кардио - 40-50 хиляди лева...

Дали има възвращаемост зависи от концепцията ти, идеите ти, конкуренцията и много други фактори... според мен от всяко едно нещо може да се печелят и губят пари.. въпроса е този, който го прави дали има нужното ноу-хау и парите ;)

15-20000лв СЪС кардио.

10.04.06
13:34

Ако имаш 7 уреда и кардиото ти е един велоергометър... ;)
Всъщност така като си помисли човек казва някаква сума, но съм сигурен че ако почнеш да пишеш нещата едно по едно за отрицателно време ще надвишиш предварително определената сума... все пак наистина зависи колко скромна ще е залата...

10.04.06
14:24

[quote author=“Nazgul”]Говоря за скромна квартална заличка в някое училище...и приблизително колко се печели от такъв бизнес?Има ли възвращаемост?

Човека много ясно го е казал, аз съм го смятал с подробности понеже преди време имах идея да отварям зала, но не намерих подходящо помещение.
Ако искаш да отвориш зала за културизъм , а не за някави лигльовци които искат само да седнат някаде и без усилие да си правят сериите говорейки си :lol:  20000лв стигат отвсякъде.

HR

10.04.06
17:44

Я виж ти каква яка тема.....аз също имам такива планове, някой има ли идея за конкретен снабдител/място от където може да се набави нужното оборудване, с ценови разпис и т.н.  Ново оборудване

10.04.06
20:45

[quote author=“red”][quote author=“Nazgul”]Говоря за скромна квартална заличка в някое училище...и приблизително колко се печели от такъв бизнес?Има ли възвращаемост?

Човека много ясно го е казал, аз съм го смятал с подробности понеже преди време имах идея да отварям зала, но не намерих подходящо помещение.
Ако искаш да отвориш зала за културизъм , а не за някави лигльовци които искат само да седнат някаде и без усилие да си правят сериите говорейки си :lol:  20000лв стигат отвсякъде.

Или преди доста години си имал такива планове и цените са били други или наистина си щял да правиш доста скромна зала... просто за 20 бона според мен нищо не може да се направи ако искаш нови уреди...

RE

10.04.06
21:45

До колкото знам  вече не е толкова изгодно да си откриеш зала.Сложиха някакви лицензионни такси или нещо от тоя род, ама вече не се печели както преди.за сметка на това, обаче като че ли популярността нарасна.

10.04.06
22:03

Спонсор момчета!
Моита се води към националната федерация по боди билдинг или нещо от сорта,отделно с мусаши въртят някакви далавери там!
Мене едно посещение ми са пада междо 0,80 и 1 лв !така че какво да си говорим!

10.04.06
22:06

Скоро 1 познат отвори зала преди месец някаде.Излезе му 70 000 всичко.Не е много голяма средно има си всичко.Само тежестите му бяха 32 000…гумирани на добра марка ама в момента не мога да се сетя...не е евтино...

11.04.06
11:06

[quote author=“HomeBoy Recz”]Я виж ти каква яка тема.....аз също имам такива планове, някой има ли идея за конкретен снабдител/място от където може да се набави нужното оборудване, с ценови разпис и т.н.  Ново оборудване

например  http://www.bodys-sport.com/catalog/default.php?language=bg

Даже си пазя и сметката :)  - 9 уреда( най-важните) + 5 лежанки= 11000лв , 1000кг тежести =3000лв  10 чифта дъмбели( средно 30кг) = 1000лв  15 лоста по 60лв=900лв
5 пейки по 100лв= 500лв  3 велоерг п0 500лв= 1500лв

общо 18000лв 

Като съм виждал залички ,които нямат и половината от това обурудване.

GU

11.04.06
11:07

http://nikisport.dir.bg/prices.php#lejanki
http://www.bodys-sport.com/catalog/default.php?cPath=40
http://mgbuildingbg.com/

11.04.06
18:14

[quote author=“red”][quote author=“HomeBoy Recz”]Я виж ти каква яка тема.....аз също имам такива планове, някой има ли идея за конкретен снабдител/място от където може да се набави нужното оборудване, с ценови разпис и т.н.  Ново оборудване

например  http://www.bodys-sport.com/catalog/default.php?language=bg

Даже си пазя и сметката :)  - 9 уреда( най-важните) + 5 лежанки= 11000лв , 1000кг тежести =3000лв  10 чифта дъмбели( средно 30кг) = 1000лв  15 лоста по 60лв=900лв
5 пейки по 100лв= 500лв  3 велоерг п0 500лв= 1500лв

общо 18000лв 

Като съм виждал залички ,които нямат и половината от това обурудване.

Добре, а някой други разходи предвидил ли си като например:

Аудио уредба
Барплот
Оборудване на поне една баня - задължително е, надали ще имаш готова такава
Касов апарат
Оборудване на самото помещение
Евентуален освежителен ремонт
Настилка за залата
Шкафове и пейка за съблекалнята
Разходи по учредяване на фирмата
Телевизор може би?
Такси по отварянето на залата - като например тази за пожарна?
Трябва да платиш един наем на помещението предварително, а най-вероятно ще ти задържат още един като депозит..
Много много други ;)

Горенаписаните неща са около 10% от това което е необходимо за една зала... оставете всякакви планове - почнеш ли да го правиш излизат наистина много непредвидени разходи..

За под 40к не виждам как може да се отвори зала освен ако наистина не е някоя мнооого орязана и мизерна или се направи просто за идеята..

12.04.06
10:51

По принцип си прав :roll: ......

12.04.06
14:45

Много неща са... разходи разходи... смятал съм го много пъти и наистина в един момент трябват доста пари за всяко едно нещо... ако някой иска да прави такова нещо трябва доста добре да си направи сметката...

13.04.06
10:16

Смятах смятах...ако се закупят уредите които ми трябват от  “mgbuildingbg” ми излиза 9990лв, слагам още 10,000 лв за другите разходи и 20,000 мисля че ще стигнат  :?

13.04.06
17:23

абе и аз имам една такава идея ама наистина трябват доста пари:)чудя се обаче с кои уреди ще е по-добре да се оборудва залата.На мен лично от тези които съм виждал да се предлагат из нет-а най-много ми допаднаха тези на Jimsa,обаче те мисля че ще са доста скъпички предвид това как излеждат(JimsaАко някой има информация колко излиза едно тяхно оборудване,плс нека да каже.Другият вариянт който мисля излиза най-изгодно е на Body`s Sport.Според вас кой е по-добрият/изгодният ??

13.04.06
17:43

Уреди като тези на Jimsa са не по малко от 2000 Евро на парче ;) Кои са по изгодни зависи от това каква зала искаш да правиш ;)

13.04.06
19:16

Това са уредите http://www.vasilgym.com/ Влюбен съм в тях направо :oops:  :lol:

13.04.06
19:24

[quote author=“x_3_mar”]Това са уредите http://www.vasilgym.com/ Влюбен съм в тях направо :oops:  :lol:

Номер едно са... като цена качество няма други такива...

13.04.06
22:18

уредите наистина са много добри.Много ще се радвам ако някой помогне с ценова оферта?

13.04.06
22:22

Не разбирам защо ви прави толкова впечатление на какви уреди тренирате?! Аз съм тренирал на такива спартански условия че направо се сещам за тва винаги преди да вляза в зала  :D (може би само в тая тема има хора които са на по-лоши условия  :wink:  )

13.04.06
23:33

А аз като съм тренирал само в къщи, в едно мазе...

14.04.06
09:04

аз имам един приятел дето прави уреди отдавна - вярно, че малко по изтърбушено изглеждат, но вършат същата работа;) та ако някой ден ще правя скромна фитнес зала със скромен бюджет, бих поръчвал на него...и не бих се учудил 10000лв да са ми предостатъчни...без кардио....за кардио 5000лв за пет-шест уреда на kettler(за там имам отстъпка)

погледнете тук - http://sportsite.hit.bg/

после погледнете в цените - http://sportsite.hit.bg/prices.html

на някой ако му се занимава да направи една сметка...

и аз съм си го мислел това, но де да знаеш дали ще има много клиенти с вехти фитнес уреди - от там тренировката не трябва да е скъпа...и от там възвращаемостта намалява...Аз съм чул, че малко от фитнесите в София специално, печелят както трябва...Казвали са ми за този в Младост големия(не че е толкова голям) печели адски много, но не се и учудвам, щото там е фраш, а и адски много жени ходят - отделно и мъже

DU

14.04.06
16:58

Кой е този голям фитнес във младост?

14.04.06
18:30

[quote author=“DunevmotorSport”]Кой е този голям фитнес във младост?

http://www.fitnessmladost.com/

да покажа какво съм си оборудвал аз...то мойто не е фитнес зала, а фитнес стая:) по скоро фитнес половин-стая  :P сега ще сметна и колко ми е струвало и ще сложа и снимки...

та значи тренирам в апартамент ново строителство - пада се в съседния блок...
Като уреди имам лежанка с регулируем наклон 130лв, скрипец за гръб към нея(и за трицепс го използвам)  - 110 лв, лежанка за коремни преси(на която правя и долни гърди с дъмбели)-70лв и един уред за кофички, набирания и коремни преси(не съм сигурен за името) - 180лв...снимка ТУК...имам и щанга с два дъмбела и около сто кг тежести за около 280 лв...Сметката е 770 лв. С тези уреди съм си осигурил достатъчно разнообразие от упражнения и съм много доволен...Е, малко скука е в една празна стая в празен апартамент да си лафиш с фитнес уредите, но затова пък съм си сложил един
ДАРТС на стената и мятам яко на почивките между сериите:) Ако пък не ми се мята се любувам на витоша...интересно ще ми е да чуя и други ентусиасти като мен - какви уреди си имат и т.н.(за тези, които тренират вкъщи)....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1