11.04.06
12:09
здравете мерките са ми 175 82 имам има близо 3г. стаж с малки прекъсвания.Та значи искам да сваля в бедрата таза и корем. В момента тренирам по 4 дневния сплит за изгаряне на мазнините.ще може ли да ми препоръчате някъква по диета и ако тренитовъчната ми програма не е добра съответно друга такава :wink:
Има много програми вав форума рагледаи го.Обаче с диета са сваля мазнините и такива глупости като аз сам на диета и ям една филиика в деня или пак не ям нищо са пълни глупости.Или пак също прави всеки ден корем мноо са сваляли мазнините.Това са глупости погледни форума има много за темата НВД погледни и ще намериш със сигурност това което ти трябва.
освен че трябва да си изградиш режим на хранене - трябва да промениш и тренировките.Конкретно за краката махаш базови упражнения ( клек ) правиш серии с по-малко килограми и с почивки от 20-25 секунди между серия и тренировката ти да излиза 30 мин максимум.Кажи си имаш ли идея от диетата напиши я да я видим
12.04.06
10:57
и аз мисля че за крака трябва мако да намаля тежестите а за диета си нямам и на идея просто ограничавам хляба и яко вода 4-5литра на ден ако имате некви препорък пи6ете
Такова чудо да сваляш мазнини от определени места няма... Идеята е да сваляш мазнини докато запазваш ММ. Това става с диета, кардио и усилени тренировки с тежести.. Тренировките трябва да са ти с ниски повторения (8-12, 3-4 сета) и високи килограми - все пак целим запазване на мускулната маса, а това става само ако стимулираш хипертрофията на мускулите. А такива програми има хиляди, просто си избери тази, която най ти харесва :)
За диетите има достатъчно материал. За кардитото, предполагам, също. Но трите неща вървят в комплект. Ако едното не е ок, не можеш да компенсираш с другите... чети, чети и пак чети. И гледай да държиш нещата прости - научи фундаменталните неща, не задълбавай много в детайлите, защото само ще се объркаш и в крайна сметка нищо няма да стане. Започни, виж как ще реагира тялото ти, продължавай да се информираш и така.
Иначе малко за диетата - никакви рафинирани храни (бял хляб, захари, бял ориз и т.н., сещаш се), само вода за пиене (добре си написал тези 4-5 литра) и нищо друго (е, може разни фрешчета :), нищо пържено... идеята е да се яде чиста храна с добри въглехидрати, протеин от добри източници и полезни мазнини... ама теми за тези неща има хиляди, дори само тук :)